Varčevanje za otroka od rojstva do cca.18leta

matej_

Guru
25. okt 2007
2.126
656
113
Zdravo!
Mene zanima kak imate kaj naštimano recimo za nvorojenčka varčevanje do nekje 18leta starosti.
če bi dal nekje vsak mesec 20€ se pravi 216x20€ = cca 4300€
write.gif
ko bo dopolnal/a 18let. to je pa pomojem tudi cifra za brezskrbno šolanje na faxu oz. za šolanje nasploh (itaq se bo prej šolala na "naše" stroške). če pa nama zagusti ma pa neko varovalo za naprej.

Študiral sem da bi pri banki odpru račun in dal vsak mesec gor, ker namreč na sklade in neke police se ne spoznam pa tudi nekak jim ne zaupam (sem tip ko ma dnar v zoknu pod pojstlo oz. na banki).
recimo da ji takoj dam na račun celoletni znesek in dam vezatvo za eno leto, da dobi vsaj nekaj obresti.

Kaj mi priporočate?
sprasujem se.gif
sam sem pri nlb, moja pa je pri abanki.

lep pozdrav!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Jaz imam odprt varčevalni račun pri SKB. Gor gre vsak mesec (trajnik) določen znesek, konec leta spraznim dva šparovca in nesem na banko da preštejejo in dajo na račun.
pozdrav.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Če je glavni cilj zagotavljanje varnosti otroku, je po mojem skromnem mnenju najboljše življensko zavarovanje. Skleneš ga za 18 let in plačuješ. V pogodbi napišeš, da ob doživetju denar izplačajo otroku, ob primeru (bognedaj) smrti pa prav tako denar nakažejo otroku. Na trgu imajo cel kup zavarovanj, malo se pozanimaj in izberi nekaj varnega, pa da se bo vsaj malo obrestoval (da ne izplačajo manj kot si vplačal čez vsa leta)
smile-1.gif

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Mislim, da je boljše kar sebe navesti kot upravičenca v primeru doživetje, ker se na ta način izogneš plačilu dohodnine iz naslova tega zavarovanja. Na koncu pač denar nakažeš otroku. Otroka pa daš kot upravičenca za primer smrti.

Ja, drugače pa bi tudi jaz razmislil o takšni obliki varčevanja za svojega mulčka.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Lahko jih skleneš kolikor želiš, lahko tudi za enega otroka več.

Mihail

Pripravnik
1. sep 2007
167
0
16
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Bi bilo sam še dobro vedeti kateri od miljon produktov je najboljši.
smile-1.gif

Odvisno je od posameznika kakšne zahteve in želje ima. Večinoma so si pa produkti v splošnem več ali manj podobni. Je pa res da so nekateri produkti bolj prilagodljivi (oz. ponujajo večji obseg možnosti) kot drugi.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Meni je predvsem važno, da zavarovalnica pobere čim manj denarja in da na koncu po 20 letih vplačevanja ne dobim nazaj manj kot sem v vseh teh letih vplačal. Skratka, pričakoval bi, da bo zavarovalnica v tem denarju dovolj oplemenitila moj denar, da pokrije stroške iz police.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.756
113
pri taščici
Samo to bom rekel... veliko sreče pri raznih zavarovanjih, predvsem tisti ki računate da boste dobili ven več kot boste vložili, hkrati pa bili še bogato zavarovani....

Malo se pozanimajte pri starejših ki se jim iztekajo ŽZ

B81

22. jul 2007
37.010
10.539
113
To je ravno problem. Noben prav ne pozna stroškov....

@avtor: Če je za vaju že poskrbljeno, lahko narediš enega življenca, vezanega saj veš kam, s tem da si ti upravičenec (davek, etc...).
Ko bo otrok star 18 let, je bolje, da imaš denar ti, ne on.
Pa še eno vprašanje: Kaj misliš, da banke služijo le s krediti ali še s čim?
smile-1.gif

Glede zokna pa: Take mam najrajši
grin1.gif

matej_

Guru
25. okt 2007
2.126
656
113
Saj zato jaz tem zavarovanjem ne verjamem. Da bom po 18letih doibil manj ven ko sem vložil je za mene slaba naložba. Zato rajši dam na banko pa imam zagarantiranih 20€ na mesec plus par centov obresti. Pa še zmeraj dobim po 18ih letih več ven kot sem vložil. Nekako ne zaupam, ko mi predstavljajo neka zavarovanja in varčenvanja, sploh pa tista mi srmdijo ko obljubljajo neke bajne obresti pa ne vem kaj še vse. Jok brate na svetu ni nč zastonj!

@denis: račun bo pisan na otroka vendar bom jaz in moja pooblaščena na ta račun in otrok do 18leta tega dnarja (če ne bo prej zagustilo) sploh vidu ne bo oz. ne bo mogla dvignat ali karkoli drugega.

Sj nimam čist zares v zoknu :D nimam niti tolk da bi zokn poln nafilu
smile-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Če odpreš samo še en bančni račun, so obresti (cca). 3 cente/mesec, če si v +, pa cca. 6-9 centov, če si v -
grin1.gif
...

Samo, s tem še enim bančnim računom je treba vedt, da je treba vsak mesec plačevat stroške vodenja...
V tem primeru je najboljša vrjanta študentski račun, k je brez stroškov vodenja (sam, morš študent bit
grin1.gif
)...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Samo, s tem še enim bančnim računom je treba vedt, da je treba vsak mesec plačevat stroške vodenja...

Hm, jaz imam hčerin varčevalni račun priključen k mojemu in ni nobenih dodatnih stroškov...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
btw obstaja tudi gotovinski račun, ki je prav tako brezplačen:
http://www.abanka.si/sys/cmspage.aspx?MapaId=67

Sicer pa nazaj na temo - takoj, ko je govora o živl. zavarovanju in padajo ideje o nevemkakšnih donosih, se meni prižge rdeča luč. Danes so na trgu sicer kombinirani produkti, ampak v sami osnovi eno z drugim ni ravno združljivo. Če zbanaliziram do amena: tudi po preteku zavarovalnega leta pri avtomobilskem zavarovanju ne dobiš povrnjene premije, čeprav nisi uveljavljal škode (pustimo Generali ob strani
wink-1.gif
)

B81

22. jul 2007
37.010
10.539
113
Dobiš pa pet % za nagrado, kar je tudi nekaj. Marmor in nagrade pač stanejo
grin1.gif

Aja, kako pabo z davkom, ko ti bo banka dala tvoj privarčevani denar?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.756
113
pri taščici
Sicer se v življenjska zavarovanja ne spuščam (samo enkrat sem bil prisoten ko se je bivša odločala za njega) zato niti ne morem sodit kako so ugodna.
Sicer pa vsak pri sebi ve, kako rizično se obnaša....

Pred leti je bila ugodna varinta NSVS (še danes dobim skoraj 10% letno obresti- skupaj z 1,25 obroka seveda) je pa res da ni zavarovanja. Itak pa je vprašanje varčevanje in ne zavarovanje....

Pa malo premisli koliko evrov lahko vsak mesec pogrešaš 18 let.... ni nujno da bo vseh 18 let tako idilično kot je trenutno....(že sedaj marsikdo stoka ob "recesiji").
Jaz zaenkrat še lahko pogrešam tisti lot (70 evrov)iz NSVS....če pa bo zagustilo imam pa druge rezerve, preden začnem jamrat da ne morem več plačevat NSVS