Varčevanje -kje?

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
oz. pri kateri banki, trenutno.
Grede se za manjši znesek okoli 10k€, pa verjetno na krajši rok.
Ker nisem nič posebnega našel in ker sem svoje prihranke do sedaj valjal na NLB (kjer sem še komitent), me mal zanima vaše mnenje kje se v teh nadvse zanimivih
redface-1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Mogoče ti bo zanimiv tale članek.
Je pa res, da je treba prej preverit, ker zadnje čase na 24ur take klanfajo, da jim skoraj ni več za verjeti.

lp

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Pred kakim tednom sem tudi sam to preverjal in ugotovil, da je najugodnejša Factor banka - 6 % letno.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Delavska hranilnica ima tudi 6% pri vezavi nad 1 leto (1 leto in 1 dan)

Obresti na hranilni knjižici so pa 4.45%.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Če zelo rad tvegaš. Komercijalna banka Srbije ponuja lepe obresti za varčevanje v dinarjih - do 16% (edina banka tam v državni lasti, tukaj si Srbija ne dovoli kiksov): dinarska štednja

Če rad tvegaš malo manj, a vseeno rad tvegaš. Komercijalna banka Srbija ponuja do 8,5% na letni ravni za varčevanje v evrih
devizna štednja

Tako! Greš dol, odpreš nerezidentski račun, narediš depozit in pokrivaš inflacijo + delaš dobiček

Mislim, da so vloge zajamčene do 50.000€.

Malo za hec, malo za res.

lp

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Kar pusti na NLB...

Vsekakor pa ne dajaj v Unicredit, NKBM in SKB, ne glede na obljubljene obresti
smirk-1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Zakaj pa ne na SKB?

Sem ravno včeraj govoril z direktorjem ene od poslovalnic in je ponujal ful ugodne kredite za podjetja.
Je rekel, da se kredit z lahkoto dobi, ker jim denar ostaja.

lp

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Mislim da bo tukaj odgovor glede tega da je denarja na pretek za podjetja....seveda je, pod določenimi pogoji, prišel je pa od tukaj:

SID banka ponudila finančna sredstva tudi velikim podjetjem
Po tem, ko je SID banka v začetku novembra malim in srednjim podjetjem namenila dodatnih 100 milijonov evrov finančnih sredstev, je zdaj 100 milijonov evrov ponudila še srednje velikim in velikim podjetjem, ki imajo zaradi aktualne finančne krize težave pri pridobivanju finančnih sredstev.

Sredstva bo SID banka poslovnim bankam ponudila v začetku decembra, podjetjem pa bodo prek poslovnih bank podpisnic na voljo v prvi polovici decembra (seznam bo objavljen na spletni strani). Srednje velika in velika podjetja jih bodo lahko porabila zlasti za financiranje priprave in izvajanja mednarodnih gospodarskih poslov. »Zaradi težkih razmer na finančnih trgih nadaljujemo z dodatnimi spodbujevalnimi dejavnostmi, s katerimi skušamo slovenskim podjetjem olajšati dostop do finančnih virov in jim tako pomagati prebroditi trenutno finančno krizo,« je povedal predsednik uprave SID banke mag. Sibil Svilan.

Več na:
http://www.sid.si/sidslo.nsf

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
če lahko počakaš par mesecev ravno na to temo delam diplomsko in bi ti lahko dal kak konkreten podatek a je zaenkrat še v povojih! Drugače pa sam imam na probanki vse mislim da tut cca 6%!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.756
113
pri taščici
A še kdo varčuje v NSVS?
Vidim da od 15.12. spet lahko vpišemo lote.
Obrestna mera 3,2 pa na leto ti dajo 1/24 vplačanega zneska (pol mesečne premije)
To se mi zdi bistveno slabše kot pred leti ko si dobil en obrok oziroma celo 1,25.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Vidim da obresti za depozite že padajo.
Kje imajo še "lepe"?

Vem edino za Probanko, katere komitent sem. Obresti so do 5,65%, odvisno od ročnosti in zneska.

Mam tam malo večji depozit za eno leto, do pomladi. Imel sem tudi depozit z odpoklicem, ki pa sem ga včeraj prenesel na Dibo. Tam je (zaenkrat) 4,8%, dodatnih stroškov ni, gre pa v bistvu za vlogo na vpogled - kadarkoli lahko denar preneseš na svoj TRR.

B.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Kar pusti na NLB...

Vsekakor pa ne dajaj v Unicredit, NKBM in SKB, ne glede na obljubljene obresti
smirk-1.gif

To bo treba pa malo bolj razložit ...

Nič ne bo treba.... zgolj nasvet na podlagi nekaj informacij.

Če se bo pa kdo tolkel po glavi se bo pa itak po svoji krivdi. Upam da se ne bo nihče.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Spirit kva strašiš no. Tut če gre vse u k****, sj je znesek zavarovan. Če ima pa kdo več kot ne vem kolk je 25, 30k evrov notr pol pa ...
uf-1.gif

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Tudi če ima nekdo več od bivših 22k, ni panike. Za vse zneske neomejeno jamči država. Neomejeno jamstvo velja do 31.12.2010

Tudi v bankah, ki jih omenja Spirit se ni prav nič za bat. Vežeš pač tam, kjer je višja obrestna mera.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.336
303
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A še kdo varčuje v NSVS?
Vidim da od 15.12. spet lahko vpišemo lote.
Obrestna mera 3,2 pa na leto ti dajo 1/24 vplačanega zneska (pol mesečne premije)
To se mi zdi bistveno slabše kot pred leti ko si dobil en obrok oziroma celo 1,25.

Mal si preber letošnje pogoje.

Jz bi lahko po 6 letih obnovil samo kopalnico
grin1.gif