Varčevalni račun

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Na NLB imam TRR, bi si pa počas omislila še neke vrste varčevalni račun, na katerega bi lahko polagala poljubne zneske, kadar bi pač imela "nekaj odveč". Rada bi tudi, da znesek iz varčevalnega računa dvignem, kadar želim, ne da sem vezana na neko obdobje.

Na kateri banki bi se mi to splačalo, pogoj je to, da zaenkrat iz NLB-ja ne bom šla stran? Ali naj si varčevalni račun odprem kar na NLB?

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Če ima nlb narejeno tako kot skb, da imaš klik za eno in drugo, potem bo najverjentneje najenostavneje ostati kar na NLB. Saj se lahko brez problema prenaša denar iz enega računa na drugega. Preden pa se odločiš pa vseeno preveri malo obresti na varčevalnem računu pri drugih bankah. Itak imajo bolj kot ne vsi objavljene na spletnih straneh. Sam imam pri skb in so bile nekaj časa obresti skoraj enake kot če si vezal, pa denar si imel po enem mesecu že lepo na razpolago.

lp

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Mislim da pri NLB mora vlozeni denar prelezati 7 dni na varcevalnem racunu preden ga lahko preneses na TRR. Vsaj pred casom je bilo tako.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
To obdobje ni panika, drgač sm pa zdele gledala mal po netu in NLB ima celo za študentski račun eno posebno varčevanje, k so baje obresti višje kot pri običajnem varčevalnem računu, tko da mi je to zelo padlo v oči. Bomo še mal pregledal, pa se do naslednjega meseca odločil.

@sevlje: hvala za odgovor
wink-1.gif

Cavalierka

Pripravnik
19. sep 2007
118
0
16
osrednje-slovenska
Jaz imam odprt varčevalni račun pri NLB-ju. Zadnji polog mora na račun "ležat" 7 dni preden lahko razpolagaš z njim. Drugače se pa da to vse prenašati preko Klika.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Jaz imam odprtega pri abanki, kjer lahko izbereš 14 ali 30 dni. Vse se pa tudi lepo prenaša preko abaneta.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Jest imam sedaj nekaj let pri NLB modro varčevanje, zato da vsaj nekaj prišparam in ne zapravim vsega. Bom pa verjetno to sedaj prekinil in si omislil nekaj drugega. Vsak mesec moraš dat gor vsaj bivših 5k SIT, če imaš več pa več nakažeš. Vse urejaš preko klika. Če imaš NLB pomoje najbolše da se napotiš v poslovalnico in ti nej tam razložijo kaj se ti najbolj splača pri njih.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
ksz
Mene to tudi zanima. Jaz bi mela varčevalni račun posebej odprt pri neki X banki, ki bi seveda bi nedotakljiv, da se mi nene ob priliki, če pozabim plačat eno položnico od davčne, vsede davčna gor al kaj. Rada bi mela dnar na varnem, kjer bi poljubne zneske nakazovala oba s partnerjem. Ko oni frajeri, ki majo dnar na švicarskih bankah, samo za razliko ga mam bolj malo. Pa če mam kakih 100 evrov viška, pa nakažem nekam kjer se mi obresti nabirajo.
Any advice?

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Sem bila v poslovalnici in glede na razlago, mi je najbolj všeč NLB varčevalni račun mladih, ker je dokaj visoka obrestna mera, denarja pa polagaš, tolikor kot pač imaš tisti moment, nisi časovno vezan.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Ja sej oni imajo sedaj to. Prej se mi zdi da je bilo modro namesto tega. Jest tudi malo gledam, kako bi sedaj v 1 letu čim bolje obrnil našparan denar in zraven še vedno nalagal dodaten denar.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
star čebelji pregovor pravi: Stvari ki so preveč lepe da bi bile resnične ponavadi niso resnične oziroma niso take kot se zdijo na prvi pogled.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
NLB Varčevanje mladih:

obrestna mera za varčevanje: v EUR 4,10%

Je pa res, da ne morem takoj dvignit. Sicer pa moji zneski so mejhni, tko da ne mislim kaj dosti komplicirat.
smile-1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
en teden bi bila huda za čakat? vsaj kolikor sem jaz zasledila, mora denar "odležat" sedem dni.

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Če gre za varčevalni račun je načeloma brezpredmetno iskanje banka. Vse vezane vloge z odpovednim roko so vezane preko EURIBOR (EUR) ali LIBOR (USD). In to o višjih obrestnih merah so buče, na katere pač nasedajo študentje in dijaki.
Obljubijo ti določeno obrestno mero, malokje pa piše da je zmanjšana za maržo, ki se sicer nižja, vkolikor je varčevanje daljše.

Trenutno se obrestne mere za varčevalne račune gibljejo OKROG 4% (+/-).

Sam imam eno varčevanje na SKB in NKBM pa ni nevem kake razlike v obrestih.