Vandalizem na avtu

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
nek "orangutan" se je odločil, da mi bo naredil nekaj globokih prask po pokrovu motorja, zdaj me pa zanima ali sploh lahko kaj naredim v zvezi s tem?

Niti ne fantaziram, da bi dobil škodo povrnjeno. Zavarovano proti vandalizmu tudi nimam.

Bolj me zanima ali je sploh smiselno oddajati prijavo na policiji?
Nekako imam izkušnje da od policije ni nobene koristi razen kadar jim je treba plačati kazen -pa še to je korist v njihovo smer. Ampak vas vseeno vprašam ali je smiselno izgubljati čas na policiji z oddajanjem prijave?

LP

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Ne, jaz sicer prijavim, da jim malo zjebem statistiko uspešno rešenih primerov, drugega pa nič.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Citat:
Uporabnik Snaga1 pravi:
Ne, jaz sicer prijavim, da jim malo zjebem statistiko uspešno rešenih primerov, drugega pa nič.
grin1.gif
Še res je.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
moje mnenje je, da ne prijavit. ti boš itak zapravil vsaj uro svojega časa za brezveze, ko ga boš čakal, hkrati pa bo policaj zaradi tvoje jalove prijave pol ure kasneje prišel h komu, ki ga bo dejansko potreboval.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Eno vprašanje: za koji k... jih potem plačujemo? Naj pa potem vsaj napišejo: če ni škode vsaj 10.000 EUR ne pridemo. Pa zraven, čej škoda večja od 500.000 jurjev ste tudi brez težav.
In potem lahko znižamo število policistov na tistih par ''šefov'', ki samo grejejo mize. Izgovarjat se bodo itak znali isto kot do sedaj.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Eno vprašanje: za koji k... jih potem plačujemo?

To se iskreno povedano sprašujem tudi sam. Ne vidim niti ene koristi od njih. Do zdaj sem jih nekajkrat potreboval, prišli so mi prav samo takrat ko je bilo treba narediti zapisnik za zavarovalnico. Drugo pa NIČ.

Zadnje dvakrat ko sem oddal prijavo niso naredili nič. Skratka tipično za javno upravo. Samo še jokcat znajo kako se vozijo s slabimi gumami in imajo slabo opremo ter nizke plače. Edino pravilno da je tako. Še nižje bi morale biti.
Ko bodo pa enkrat koristni za ljudi se bom pa premislil.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
zakaj jih plačujemo? menda ne zato, da bi izpolnjevali neka brezvezna poročila, ki bodo sama sebi namen. par let nazaj so meni ukradli tablice z avta. takrat sem na policaja čakal skoraj dve uri, da sem dobil tisti pildek in se lahko peljal domov. upam da ne zato, ker je bil policaj prej pri nekomu, ki je prijavil vandalizem bolj za hec, da jim malo pokvari statistiko.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Pri moji se sem ter tja(povprečno 1x letno) da ji kdo malo predela avto na parkirišču.
No ker ima kasko ponavadi jaz klicarim za te zadeve na policijo.
In mi pravi nazadnje da pridejo naj počakam. Rečem naj me pokličejo(telefonsko imajo) da nebom čakal 2 uri pri avtomobilu(glede na to da ni resna zadeva) in mi pravi ja veste oni nimajo telefona seboj
confused-1.gif
. No potem so me vseeno klicali čez dobro uro iz centrale da so na mestu..
V bistvu čakaš(na adriaticu ko kličem mi vedno pravi da bi rabli zapisnik), sem šel tudi že na postajo v upanju da bo hitreje ter zaposlil kakega novinca, pa mi na koncu reče če se zapeljeva na parkirišče da še na mestu poslika
bonk.gif
No na koncu sva se zmenila da sem mu povedal kje je to in je šel sam pogledat..

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Res ne vem kaj eni pričakujete da bojo naredili v takem primeru? V stilu CSI-ja našli nekoga ki je opraskal avto? To se ti je zgodilo doma? Mogoče ti je kakšen sosed pretirano fouš, malo razišči... Sam ne razumem, kaj imajo taki osebki od takega početja...

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.100
44
48
Zanimivo, da nekateri mislijo, da s takimi prijavami škodijo policiji. Kvečjemu škodijo nekomu drugemu, ki bo moral zaradi take prijave čakati vsaj 30min več.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Res ne vem kaj eni pričakujete da bojo naredili v takem primeru? V stilu CSI-ja našli nekoga ki je opraskal avto? To se ti je zgodilo doma? Mogoče ti je kakšen sosed pretirano fouš, malo razišči... Sam ne razumem, kaj imajo taki osebki od takega početja...

živim v bloku, sosedov je kokr češ in komaj katerega poznam

Kaj bi naredili? ne vem, zdaj ko je prepozno verjetno bolj težko kaj. Ampak ko sem jih pred nekaj tedni klical, ker se je zbiral po garažah čuden neznan folk, ki je več kot očitno komaj čakal da se umaknem iz tistih prostorov - verjetno zato da so lahko počeli karkoli že pač so še naprej - so se policisti počaaasi primajali čez eno uro. V tem času sem že umaknil svoj avto, tisti ljudje so se pa tudi razšli. Na tak način res "opravljajo" svoje delo ja. Sploh ko se v tem naselju kar dogajajo vlomi v avte in policija to ve.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Se mi je kar zdelo, da si v bloku. Take zgodbe so znane... Ali tvoj avto vzbuja ljubosumje ali pa so mogoče vedeli da si ti klical policijo...

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Eno vprašanje: za koji k... jih potem plačujemo?

To se iskreno povedano sprašujem tudi sam. Ne vidim niti ene koristi od njih. Do zdaj sem jih nekajkrat potreboval, prišli so mi prav samo takrat ko je bilo treba narediti zapisnik za zavarovalnico. Drugo pa NIČ.

Zadnje dvakrat ko sem oddal prijavo niso naredili nič. Skratka tipično za javno upravo. Samo še jokcat znajo kako se vozijo s slabimi gumami in imajo slabo opremo ter nizke plače. Edino pravilno da je tako. Še nižje bi morale biti.
Ko bodo pa enkrat koristni za ljudi se bom pa premislil.

zmaga.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Se bojo prosil, za boljse delovne pogoje, pa visje place....
hysterical-1.gif
Če misliš da raja, se motiš. Ko bodo oni v takem dregu, bo raja že nekaj let v driski.
Sicer pa nikomur ne želim, da je na delovnem mestu v dreku. Vsekakor je prav, da ima dobre delovne pogoje, ampak če prihajajo samo popisat stvari naj pač potem povedo, da je to to in se tega ne gredo več. Če pač imajo pomembnejše zadeve.
Ne vem, zakaj morajo oni početi delo zavarovalniških cenilcev. Morda bi bilo pa dobro, da bi za to še izstavili račun
grims-1.gif
. Pač v skladu z jebnjem folka seveda ne zavarovalnici, temveč tebi, ki si prijavil nepomembno zadevo. Bi se hitro končalo in bi kar naenkrat imeli več časa za polnjenje proračuna, pa še par ''zaslužnih'' bi lahko mirno spravili nazaj za mize.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
They will laugh...
Ker bodo izsilil to. Milom ili silom.
Mi si bomo pa brundal ...Oh it's crying time again...

Bah, brez veze...

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
ksz...

skratka če povzamem nekatere komentarje in mnenja, da je tak vandalizem nevreden policijskega dela si lahko mislim naslednje:

Z lahkoto se sredi noči sprehodim med 60 avtomobili v garaži in se malo izživljam nad njimi, ker v kolikor me kdo slučajno ne vidi mi itak "nitko ništa ne može". Policiji se to zdi škoda cajta, vam pa tudi, ker je to malenkost.

smile-1.gif

niiice

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
yahel, če ti je to v poseben užitek, ti kar.

Smo se pa 1x pogovarjali o tem, kaj bi jaz naredil tistemu, ki bi ga videl, da mi poškoduje moj avto. Raje ti ne povem.
smile-1.gif

Te bo minilo.
smile-1.gif

Ti itak nisi tak.
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nabojnik ima 6 metkov... Vandal pa 2 koleni, 2 komolca, 2 jajci...

Ampak ni vredno... Če misli da s tem pumpa svij ego... Je pa za tak primer obvezno dobro zavarovanje...

Nazadnje urejeno: