Val 202 osebnost tedna 20.4.2015

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.426
5.661
113
http://val202.rtvslo.si/2015/04/ime-tedna-predstavitev-kandidatov-18/

Ob poplavi radijev z jutranjim prisiljenim nesmesnim humorjem sem "odkril" val202 in ostal prijetno presenwcen nad kakovostjo programa...

Danes zjutraj na poti v sluzbo poslusam omenjeno oddajo in opazujem mentalni domet slovenceljev...

Etak med tremi kandidati gladko zmaga bolnica Feanja....še bolj pa debilni komenrarji glasujocih...

Za 5minut swm imel obcutek da sem se preselil v leto 1948
bonk.gif

Stari prdci cimprej se .... da bomo lahko mladi drzavo ki ste jo zavozil s svojimi sfaljenimi pogledi spravl v red

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
ooo kamelči si le odkril pravo radijsko postajo... sam da te ne bio kap, ker je ogromno naših tm... v času vstaj je en naš skrbel celo za pozivanje k protestom...:)

Kamele0N

23. jul 2008
42.426
5.661
113
bolj me skrbi da profesoe ku doseze nekaj na mednarodnem nivoju dobi en glas v oddaji...pa bobnar pravtako....bolnca ti recem
bonk.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
no, dejansko je bolnišnica franja izredno pomembna... in bila je dokaz o solidarnosti itd itd... pač ima veliko humanitarno noto.

je pa tko da pri teh imenih tedna zmer zmaga kakšen "iberveznik" ali je to športnik ali pa kak drug medijsko znan...

Kamele0N

23. jul 2008
42.426
5.661
113
Folk je orgazmiral...in to povojna opeana generacija...bolnca na kvadrat!

hermann

Guru
19. mar 2014
9.741
6.636
113
dobro, bolnca je svetovno pomembna in pravilno je, da se jo hvali in ohranja

to nima nobene veze s tem, da še vedno živimo v socializmu

Kamele0N

23. jul 2008
42.426
5.661
113
Oblubm da si vzamem cas ko bo Zoky na tapeti...
tongue-1.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Sem bil pa siguren, da bo Soki zmagal ta teden. Včeraj, ko sem oddal glas, je še krepko vodil...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Pa dobr, zapel se mim sodišča al' Doba al' kje so zdej...da mal zbalansiraš
evil.gif
467716-post_slo.gif
tile so jo zafurali, ne "partizani in komunisti"..kvečjemu so jo zgradili.

Kamele0N

23. jul 2008
42.426
5.661
113
Resno? se pravi tudi na pozgani in izropane gradove...cerkve...al tist ni (bla) kyltuena dediscina?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.996
6.225
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
http://val202.rtvslo.si/2015/04/ime-tedna-predstavitev-kandidatov-18/

Ob poplavi radijev z jutranjim prisiljenim nesmesnim humorjem sem "odkril" val202 in ostal prijetno presenwcen nad kakovostjo programa...

Danes zjutraj na poti v sluzbo poslusam omenjeno oddajo in opazujem mentalni domet slovenceljev...

Etak med tremi kandidati gladko zmaga bolnica Feanja....še bolj pa debilni komenrarji glasujocih...

Za 5minut swm imel obcutek da sem se preselil v leto 1948
bonk.gif

Stari prdci cimprej se .... da bomo lahko mladi drzavo ki ste jo zavozil s svojimi sfaljenimi pogledi spravl v red

Vau, šele danes i dojel, da je val 202 in ostala kamarila na rtvslo rdeča?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Mogoče si pa samo malo na ušesih sedel, ker da nebi dojel dometa te nagrade oz. naziva, ki jo je v BRUSLJU dobila Bolnišnica Franja skoraj ne morem verjet.

Point je v tem, da so jo razglasili kot Evropsko pomemben povezovalni člen, kot zgled človeške solidarnosti,...

K sreči, da nismo slovenceljni imeli nič z izborom, ker bi ziher kako vrtačo predlagali.

Vir MMC: "Evropska komisija je predlagala, da se partizanski bolnici Franja podeli znak evropske dediščine. A zgodovinski pomembni kraj ta znak že ima, in to že sedem let.

V Bruslju pa so se zdaj odločili, da bodo povsem na novo podeljevali te nazive. Zakaj, na ministrstvu ne znajo pojasniti.

Skrita v težko dostopni soteski na Cerkljanskem je bolnica Franja v drugi svetovni vojni odigrala izjemno vlogo -
ni reševala le življenja partizanov, temveč tudi ranjenih sovragov . Zavezali so jim oči in jih po rečni strugi, stopnicah in strmem terenu nosili v oskrbo. To je bila edina partizanska bolnišnica s skrbno izdelanim obrambnim sistemom visoko v skalovju.

Naenkrat so zdravili okoli sto ranjencev, imeli so celo rentgen. Celotno bolnišnično vasico pa je leta 2007 iz soteske odplavila voda. Od vseh barak se je ohranila le tista, ki so jo uporabljali za skladišče. Vse druge pa so pred nekaj leti na novo postavili, a po natančnih prvotnih načrtih. Da je naselje izjemnega pomena, je Evropa ugotovila že pred sedmimi leti in mu nadela znak evropske dediščine. Zdaj pa mora bolnica za ta znak znova kandidirati.

Evropska komisija poleg Bolnice Franja za evropski znak ponovno predlaga še 15 drugih evropskih spomenikov, vsi že imajo te znake od prej. Jih je pa kar nekaj izpadlo, ker jim ni uspelo dokazati evropskega pomena ali niso oddali prepričljivega delovnega načrta."