Vagine Sparove

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Prijetno branje!
evil.gif

Klik

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
zacetek sem bral, starca so antegnel za 10 eurov in je zgubil uc, pa tri dni pisal post. sreca da je upokojen da ima cajt. ne vem. BMK. To s flasami je bila ze od nekdaj natega.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
he he, zabavno rata tam, ko se pojavi še piarovka od Spara, za katero se kasneje izkaže, da za njo stojijo mulci z jokerjevege foruma (?). pravzaprav glede na nivo nekaterih komentarjev bi rekel, da kar cel jokerjev forum stoji za tem in zraven malo prca.
sicer pa, po mojih izkušnjah so mi v mercatorju vedno težili s povratno embalažo (koristil sem lahko samo takrat, ko sem kupil novo pijačo). medtem ko v sparu nikoli niso komplicirali s tem, tudi to soboto ne, ko sem vrnil gajbo steklenic od piva in mi je prodajalka brez problemov vzela tisti pildek, čeprav nisem kupil nove gajbe.

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Sploh ne vem, zakaj se stari *****. Lepo piše, da lahko vrnjene flaše koristi za nakup pijače. Torej? V čem je problem?! Koristi ali pa ne, če ti ne paše. Ali sem kaj spregledal (nisem namreč bral celega članka, še nisem v penziji)?!

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
A ste zato, da mu alterjevci mal doniramo?

Jest sem za !

Evo, kot prvi m u ponudim 500 ...

altov
evil.gif

Noker

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Se je tudi meni zelo podobno zgodilo. Vrnem dvajset flaš (marsikatera je bila kupljena tudi v ŠPARU!!!) in med fasingo vzamem še šest flaš. Na blagajni mi reče da ne more uveljavljat kupona. Ker se mi ni dalo "zajebavat" sem si rekel da bom probal naslednjič. Naslednjič prinesem še štiri flaše in na blagajni oddam oba kupona (za 24 flaš). Vzela mi je oba kupona kljub temu, da nisem vzel nobene flaše. Čudno imajo to.
Sicer pa: taka politika jemanja povratne embalaže se mi ne zdi pravilna. Na tak način bi morali trgovci in država stimulirati potrošnike k nabavi izdelkov v povratni embalaži, saj bi tako zmanjšali odpadke. Tako pa vsi delajo ravno obratno.
Bom odprl posebno temo magar v družina in dom na temo odpadki.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Špar bi moral za prodano embalažo deliti potrdila in jih potem ob vračanju tudi pobirati. V takem primeru bi bila njegova dolžnost vrniti denar za embalažo. Razmeti je pa potrebno, da podjetje ne bo sprejemalo steklenic, ki so bile drugje prodane in za njih priznavalo pravi denar. Naj to naredijo tam, kjer so izdelek prodali. Če bi bil pa interes države, naj bi pa primaknila kakšen evrček zraven in se trgovci ne bodo branili dodatnega dela.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Špar bi moral za prodano embalažo deliti potrdila in jih potem ob vračanju tudi pobirati. V takem primeru bi bila njegova dolžnost vrniti denar za embalažo. Razmeti je pa potrebno, da podjetje ne bo sprejemalo steklenic, ki so bile drugje prodane in za njih priznavalo pravi denar. Naj to naredijo tam, kjer so izdelek prodali. Če bi bil pa interes države, naj bi pa primaknila kakšen evrček zraven in se trgovci ne bodo branili dodatnega dela.

tako imajo hrvati rešenoLPWWY

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Ja seveda je pri nas tako. Greš v trgovino in plačaš embalažo. Ker jo ne moreš vrniti, jo neseš v zato namenjen kontejner. Komunalci to poberejo in prodajo naprej. Ta potem embalažo predela in naredi nove izdelke, ki jih proda naprej. Vsi majo dobiček, sam porošnik ne. Nekdo more plačat za to in trgovina zihr noče bit na 0, kar se tiče embalaže.

sakatumi

Pripravnik
27. jan 2008
35
0
6
čist pravilno!!!folk si nabere embalaže za 200€ in to hočejo potem vnovčiti za živila!ja veš da!čisto pravilno je,da se te boni porabijo samo za živila,pri katerih se plača embalaža!svaka čast!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
me prav zanima kdo nabere za 200 evrov embalaže. Če pa bi se kdo s tem preživljal (cigani in žlebovi izključeni)in da bi embalažo na legalen način dobil) bi mu pa lahko samo čestitali in ga primerno nagradili
Manjodpadkovpress

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Enako se je meni zgodilo že poleti enkrat v lokalnem Tušu. jasno, da jim prazne gajbe nisem pustil đabe, ampak sem jo odnesel h konkurenci, kjer so bili še pri pameti.

btw:
Ali se sploh kje še da kupiti gajba piva, ki ni ravno Laško ali Union? Recimo kakšen Gosser ali MB (svetsko a naše!).
Se mi zdi, da je s ponudbo vse slabše.