V Spomin Jerneju Šugmanu (1968-2017)

BMW1

Pripravnik
14. nov 2017
124
0
16
Odpiram to temo v spomin legendi Slovenskega gledališkega in filmskega prostora Jerneju Šugmanu. Jernej počivaj v miru, pogrešali te bomo bil si res legenda Drame in izjemen talent.

I

Izbrisan uporabnik #488

Simpatičen igralec in lik, ker je nastopal.
Jaz ga sicer poznam kot "varnostnika" iz tiste nadaljevanke.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.246
3.693
113
Se strinjam, da si zasluži drugo temo.
Kot je napisal že nekdo v sosednji temi, je bila "vratar Veso" sicer njegova daleč najbolj znana vloga, da ne bo nesporazumov - briljantno odigrana - ampak vseeno so vloge, ki jih je odigral v ljubljanski Drami, zahtevnejše in profesionalno na višjem nivoju.
.
Res tragedija, da je odšel tako zgodaj in nas ni bogatil s svojimi vlogami tako dolgo, kot njegov oče.
.
Iskreno sožalje svojcem in počivaj v miru kralj Ubu.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.835
140
63
Mnogo prehitro si nas zapustil
roza.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
V Drami sem gledal kar nekaj predstav, pa vseeno je na prvem mestu Baal, ki sem ga gledal skoraj 20 let nazaj. Bila je - milo rečeno - "drugačna", ekstravagantna predstava, še danes se je spomnim, kot bi jo gledal nekaj dni nazaj. Glavno vlogo je jasno odigral Jernej, pri meni se je takrat na moj "zemljevid" postavil kot igralec z veliko začetnico. Od takrat je nanizal ogromno vlog, ki so ta položaj le še utrdile. Eden najboljših slovenskih igralcev, ki je svoje vloge vedno odigral s srcem.
Odšel si mnogo, mnogo prezgodaj, počivaj v miru.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.528
5.072
113
Odličen je bil. Veliko je naredil in verjamem, da je užival v tem, kar je delal. To pa je tudi največ, kar lahko imamo od življenja.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
In dostikrat se šele ob takšnih trenutkih zavemo, da nam čas zelo hitro teče... danes si, jutri te ni več...

R.i.p.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Vidim po komentarjih, da se je tisti Jernejev Hamlet dotaknil mnogo mulcev moje generacije. Tudi mi smo šli v Dramo s težkimi mukami, sploh Hamlet....bljak.... na koncu smo s solzami v pubertetniških očeh stali in ploskali, da je moral Jernej kar nekajkrat nazaj. Do takrat je bil za nas Veso, od takrat sem ga vsaj jaz osebno spoštoval kot velikega igralca in od takrat sem bil mnogokrat v gledališču.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.495
7.010
113
Ja to je bila očitno izkušnja mnogih. Pa naj je bilo še tako nekul, tistega nihče ni presprical, če je le dal 5 minut prilike. Naj počiva v miru, zagotovo pa bo ostal v lepem spominu mnogih.

BMW1

Pripravnik
14. nov 2017
124
0
16
On je bil res najboljši ali pa eden najbolših Slovenskih gledališko filmskih igralcev.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Se podpišem da je bil in ostal bo najboljši škoda legende Slovenskega gledališča in filma R.I.P Jernej Šugman - VESO, Kralj med Kralje gre.