V Sloveniji že nuvi 550

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Ravnokar sem prejel obvestilo, da Geoset že ima na zalogi nuvi 550, prvi vodotesni GPS...ki pa že ima naloženo karto City navigator EU 2009.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Si pa hiter z obvestili...
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Kaki teden nazaj sem ga videl že na ebayu, tam kjer nabavljam. Samo model 550 za okoli 339 EUR menda.

I

Izbrisan uporabnik #488

Škoda, da je toliko večji napram modelu 2xx.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Hmm. Zanimiva reč. Vendar: 8 ur avtonomije in ni 2 AA Alkalnih ali NiMH baterij. Še se bo treba potrudit, Garmin...

I

Izbrisan uporabnik #488

Seveda, saj ni o tem nihče pisal, zgolj informacija, da se ga je dalo že prej dobiti.

yanik

gps navigator
18. avg 2007
652
0
16
Šmartno ob Paki
Tako, pa sem vseeno uspel malo sprobati tega Nuvija 550.

Podpira naslednje profile: vožnja, hoja, kolesarjenje in plovba.
Pri vsakem profilu se lahko posebej nastavlja izgled karte in ostale lastnosti.
Profil za plovbo se vklopi šele takrat, ko je na napravi ali na kartici (micro SD) naložena pomorska karta.

Podpira BlueChart G2 Vision in osnovni BlueChart, ne podpira pa pravega 3D pogleda, kot to omogočajo ploterji (GPSMAP 420 ...) ali Colorado in Oregon. Karta G2 Vision ima več podatkov, drugače pa same razlike v izgledu karte skorajda ni.
Možen je samo prikaz tak 3D prikaz, kot je na cesti, sicer, pa vam bojo screenshoti več povedali.

Iskanje po Adria Route dela normalno tudi, če je City Navigator vključen, tako, da je ta napaka iz serije 2xx odpravljena,če pa se zadeva ustavlja kot pri 760, še nisem imel časa preizkusiti.

Micro SD kartica se namesti pod baterijo, tako, da je ob zamenjavi kartice vedno potrebno odpreti pokrov, odstraniti baterijo in šele nato lahko izvlečeš kartico.

Zaenkrat toliko, če še koga kaj zanima, ali če sem še kaj pozabil bom dopisal.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Mogoče je razlog delovanje iskanja v CN 2009.

USB prenos je še vedno počasen.

yanik

gps navigator
18. avg 2007
652
0
16
Šmartno ob Paki
Ne, razlog izboljšanega iskanja je v sami napravi, torej je firmware enkrat za spremembo boljše izdelan.
Pravkar preizkušeno z CN 2008.

Prenos na napravo in iz naprave na žalost še vedno po predpotopnem standardu.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Bluechart g2 mi bolje prikazuje nuvi 860, kot pa 550, saj prvi kaže še relief pod morsko gladino. Izrisovanje karte je nekoliko počasno in tudi prostora na sami napravi je zelo malo (komaj sem gor stisnil(out of box) AR+BC2008, za SCG ni bilo več prostora, kaj šele za topo).

Nazadnje urejeno: