V LJ odprli 15 mio EUR vreden raziskovalni center

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Citat:
V Ljubljani odprli 15 milijonov evrov vreden raziskovalni center

Slovenija je bogatejša za enega najsodobnejših raziskovalnih centrov v Evropi, Preglov raziskovalni center, vreden 15 milijonov evrov.

Med drugim je opremljen z najnovejšim transmisijskim elektronskim mikroskopom s kemijsko analizo, ki je po besedah direktorja Kemijskega inštituta in vodje projekta Preglovega raziskovalnega centra Janka Jamnika najdražji del opreme, ki je bil kdaj koli kupljen v Sloveniji. V centru bo delovalo 80 raziskovalk in raziskovalcev.

link
cheer.gif

Končno tudi kaka pozitivna novica iz Slovenije.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Bomo vidli čez 5 let, ko bomo želi bogate sadove teh raziskav.
cheer.gif

Japakajše fikusi z doktorati se bodo pasli notri, plačeval jih bomo pa spet mi!

Nazadnje urejeno:

Zetor

Pripravnik
6. apr 2010
451
2
16
80 zaposlenih...
Koliksna je predvidena dodana vrednost njihovega garanja?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Končno tudi kaka pozitivna novica iz Slovenije.

Res je. Pa saj ne, da jih ni, samo medijem niso zanimive. Zato, da so mediji v kar lepem deležu krivi, da se kriza še kar vleče, pa nihče ne bo nikoli odgovarjal. Samo poglejte borzne superračunalnike, ki odreagirajo na vsako novico
tongue-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pa še ena pozitivna novica iz Slovenije, včeraj na Dnevniku - v stari tovarni IUV na Vrhniki so odprli novo tovarno za avtomobilske dele. Hkrati so povedali, da kljub ponujenim štipendijam sploh ni nobenega interesa za njih, ker preprosto ni izučenih tehnologov.

In potem ni čudno, sa so nekateri kravakonji na tem forumu mnenja, da rabimo javne službe tudi zato, ker enostavno sploh ni dela za kaj drugega.
bonk.gif

mk20

Pripravnik
10. okt 2007
102
5
18
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Pa še ena pozitivna novica iz Slovenije, včeraj na Dnevniku - v stari tovarni IUV na Vrhniki so odprli novo tovarno za avtomobilske dele. Hkrati so povedali, da kljub ponujenim štipendijam sploh ni nobenega interesa za njih, ker preprosto ni izučenih tehnologov.

Pa veš kako firma posluje? Za isto delovno mesto vsakih par mesecev razpišejo prosto delovno mesto- to ti že veliko pove o plačevanju in skrbi za kvalitetne zaposlene delavce in kako radi ti delavci tam ostanejo. Ponavadi je kot pogoj v teh razpisih še določeno število mesecev na zavodu za zaposlovanje, ali pa mlad kader z izobrazbo brez izkušenj...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:

In potem ni čudno, sa so nekateri kravakonji na tem forumu mnenja, da rabimo javne službe tudi zato, ker enostavno sploh ni dela za kaj drugega.
bonk.gif

Evo njihov oglas.... take rabijo, da jih zavod vsaj eno leto plačuje ali da dobijo še kako subvencijo od države. Še najboljš pa oboje.

Jebo jim p*** taki firmi, ciganski. Sem bil enkrat na razgovoru pri njih. Ko je zvedla, da nisem prijavlen na zavodu me je nagnala ven
hysterical-1.gif

Potem bodo pa razvoj fural s kripli in zelenci in dolgotrajno nesposobnimi
hysterical-1.gif
v tekmi s kitajci. Plače me pa tudi ne preseneti, če imajo 800€ inženirji. Naj napišejo plačo 1.5-2k€ pa bodo prišli tehnologi, za celo vrhniko nafilat.

No kavo mi je priponudla, čeprav se mi zdi da bi bilo tudi to kar velik strošek za to firmo.
roza.gif

Citat:
USTREZNI STA SAMO 2 SKUPINI KANDIDATOV:

1. SKUPINA SO OSEBE Z VSAJ ZGORAJ NAVEDENO IZOBRAZBO IN SO HKRATI PRIJAVLJENI NA ZAVODU OD VSAJ 27.6.2012 DALJE IN SO ŠE VEDNO BREZPOSELNI. OPOMBA: LAHKO STE BREZPOSELNI TUDI DLJE ČASA, VENDAR NAJMANJ OD NAVEDENEGA DATUMA DALJE.

2. SKUPINA SO DIPLOMANTI, KI SO NAVEDENO IZOBRAZBO PRIDOBILI (DIPLOMIRALI) V ČASU OD 5.9.2012 DO 4.3.2013

(PONAVLJAMO IZBOR)

Nazadnje urejeno: