V katere iskalnike vpisati spletno stran

sad

Guru
24. avg 2007
21.013
9.656
113
V katere iskalnike in na kakšen način vpisati spletno stran, da se bo pojavila med zadetki.
Torej, ne sprašujem o SEO (čeprav tudi to bi bilo fajn), ampak da se ob direktnem iskanju pojavi spletna stran podjetja. Npr. (zgolj kot primer, ne gre za to spletno stran) naziv spletne strani www.cistilni-servis-begunje.si in da bi se v npr. googlu ob vpisu čistilni servis begunje pojavila ta spletna stran na prvi strani. V Najdi si je zadeva že vpisana in pričakujem, da bo delovala ok, ko je potrjena.
V katere iskalnike se splača še vpisati spletno stran?

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Vsak iskalnik ima svoje algorite glede na katere razvršča uvrstitev spletnih strani. V slo je najbolj priljubljen google, nekateri so še zvesti najdi.si, vendar jih je malo. Ostalo so drobtinice. Mogoče kakšen bing, yahoo, vprašanje od ciljnega trga.

V osnovi je pametno vpisati v čim več iskalnikov, direktrorijev in imenikov. Seveda pa sami vpisi nikakor še ne zagotavljajo, da bo stran dobro rangirala.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kot je že predhodnik napisal - iskalniki imajo svoje algoritme in odkrijejo sami zelo hitro novo spletno stran (včasih še hitreje, kot bi želel
wink-1.gif
). In brez skrbi, da če bo nekdo napisal 'čistilni servis begunje', bo rezultat na vrhu (razen kak plačljivi je lahko nad tvojim).

Samo počakaj kak teden, lahko pa v tem času na čimveč različnih računalnikih daš iskat 'čistilni servis begunje' in klikneš na svojo spletno stran. Se bodo hitro naučili, da je ta stran najbolj primerna.

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
Ni nujno, omenjeni servis ni na prvi strani. Veliko pa je odvisno tudi od konkurence, če je v Begunjah in okolici še 5 ali 10 servisov bo borba. Če ni konkurence ni problema, drugače pa bo treba delati na povezavah, člankih.

Je pa težko nekaj na pamet govoriti, če ni znana dejavnost oz. segment.

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
200
43
Priporočam še vpis v direktorije:
odmevi.com, zacahni.si , matkurja, slowwwenia, povezave.kopa.si, krajnc.net...

sad

Guru
24. avg 2007
21.013
9.656
113
Citat:
Uporabnik EkoKaprica pravi:
Ni nujno, omenjeni servis ni na prvi strani. Veliko pa je odvisno tudi od konkurence, če je v Begunjah in okolici še 5 ali 10 servisov bo borba. Če ni konkurence ni problema, drugače pa bo treba delati na povezavah, člankih.

Kot omenjeno je bil tisto zgolj primer. Težava je v tem, ker je sedaj že 5 dni in stran na Googlu še vedno ni vpisana oz. je na tretji strani. In to ob dejstvu, da napišeš direkt naziv spletne strani. Nič, bom še malo potrpel.

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Da še jaz pristavim lonček, če je že tema odprta:
Skratka, urejam uradno spletno stran svoje mame. Ker nisem podaljšal najema domene (čeprav sem ostal pri istem providerju gostovanja) - niso me opozorili - sem moral "kupiti" novo domeno in na njo preseliti stran.
Tu se pa začnejo problemi; stran se tako ali tako avtomatsko vnese v Google - ampak stara domena je bila na vrhu zadetkov, tu pa prednjačijo razni blogi, reklame in da ne omenjam kaj vse ne.
Torej, kako prepričati iskalnike da je ta stran uradna in edina?
Ja, OK, z klikanjem in tako naprej a vendar - če nekdo vnese ime potem vsaj upa, da bo našel uradno stran.
Vnaprej hvala.
M

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:

Kot omenjeno je bil tisto zgolj primer. Težava je v tem, ker je sedaj že 5 dni in stran na Googlu še vedno ni vpisana oz. je na tretji strani. In to ob dejstvu, da napišeš direkt naziv spletne strani. Nič, bom še malo potrpel.

Če pa spletna stran sploh ne obstaja oz. niti domena ne. Si dal pravi link v prvem postu?

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
Link v prvem postu, kot je avtor rekel, je samo za primerjavo, izmišljen link.

Ko jaz vpišem www.moja-spletna-stran-com v iskalnik je običajno zadetek na vrhu. Je pa res, da lahko traja tudi pol leta, da stran začne realno rangirati.

Sao ime domene pa ne igra več velike vloge pri rangiranju. Iskalniki iščejo po ključnih besedah, ki so na spletni strani. Npr. "čiščenje pisarn". To se spremlja preko google webmaster tools.

@miklavz
Kaj se je zgodilo s staro domeno? Mislim, da imaš po poteku 30 dni še vedno čas, da jo registriraš, potem pa jo lahko registrira kdo drug. Glede na to, da je spletna stran sedaj nova (kar se domene teiče), je vse delo do sedaj praktično izgubljeno in se štarta iz nule. žal. H boljši uvrstitvi bodo pomagale povezave (blogi, komentarji, članki, forumi), precej koristnen je tudi g+, čeprav se mi zdi, da se le ta opušča.
Se mi zdi pa skrajno čudno, da niso obvestili za podaljšanje domene. Naša firma ima že 12 let isto domeno pa nikoli vedeli kdaj jo podaljšati. SO nam vedno poslali obvestili, ki smo ga potrdili.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.324
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:

Mi mamo isti problem.

Najdi.si takoj vpisu, google pa še ne...

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Hjah, stvar je šla tako, da so verjetno poslali mail - ki je očitno šel v spam na tistem mail računu; maili z zahtevo za plačanje podaljšanja gostovanja so normalno prišli v inbox, tisto se je pa verhetno izgubilo med množico reklam in prošenj za pomoč iz Nigerije.
Torej je šla domena pa-pa; nisem je mogel ponovno najeti, bila je pa specifična: imepriimek.netfirms,com. Te potem niso več ponujali...
Sem pač novo registriral, sedaj pa bo že nekako naprej...
Vseeno hvala.
LPM

sad

Guru
24. avg 2007
21.013
9.656
113
Hvala za info.
Torej bo treba počakat. Na najdi.si je domena že na prvi strani v zgornjem delu (pred njo so podatki iz itisa in še dva, ampak ni tako pomembno), pri Googlu pa vidim, da počasi tudi napreduje navzgor, čeprav je še vedno na drugi strani. Sem pa sedaj še malo crosslinkal, če bo to pomagalo.
Metapodatki sploh kaj pomagajo pri rangiranju v googlu? Ali je vse zgolj na vsebini?

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
Če si isto vsebino preselil na drug naslov, je to en scenarij, ki ga Google podpira, oziroma imajo nekaj nasvetov, kako iskalnik prepričati, da to bolj prijazno obravnava. Tam nekej pod "webmaster tools" al kako že imajo, poišči.

sad

Guru
24. avg 2007
21.013
9.656
113
V mojem primeru gre za popolnoma novo spletno stran. No, tudi na Googlu je zadeva prilezla na prvo stran zadetkov.
aplauz.gif

Sem mislil, da bi to moralo manj trajat, ampak očitno je treba dati Google kakšen teden časa, da se zadeva zindeksira. Ni še na prvem mestu, ampak tudi to je dovolj.

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
200
43
Če gledate z brskalniki vašo pozicijo pazite na to, da ne pozabite zbrisati piškotkov, da vam pokaže pravilno pozicijo. En dober program za spremljanje pozicij na določeno besedo je tudi CuteRank, priporočam!

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
Citat:
Uporabnik mckmck pravi:
Če gledate z brskalniki vašo pozicijo pazite na to, da ne pozabite zbrisati piškotkov, da vam pokaže pravilno pozicijo. En dober program za spremljanje pozicij na določeno besedo je tudi CuteRank, priporočam!

To je res, da je treba pobrisati lastne nastavitve, samo iskanje pozicije svoje spletne strani "ročno" nim smiselno = potrata časa.

najbolj enostavno si je nastaviti Google webmaster tools, kjer lahko spremljaš za posamezno klučno besedo na kateri poziciji se nahaja.
Enostaven za uporabo je tudi ProRankTracker, ki je za eno domeno in do 50 klučnih besed free. Pa še nastaviš si lahko, da ti vsak dan pošlje poročilo na e-mail.