V kaj se pomoči lepinja pred serviranjem

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Ko si na jugu kje naročiš rcm. lepinjo z čevapi jo pek preden jo dobiš namoči v neko juho ali nek mix in še jo da za kak trenutek na vročo ploščo!
Kaj je to?? Juha?? Ali kaj drugega??
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Lahko rečemo tudi "pečenkin sok"
Sem že spraševal enkrat enega majstra na neki prireditvi, ko se to na veliko peče in zaliva po mesu, s čim zaliva.
To je pač zmes maščobe, tekočine, ki gre iz mesa med peko, olja in začimb, ki odteka v kanal žara med pečenjem, se pa tega kar precej nabere ja.
 

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
mislim da ni ravno samo mascoba ampak neka juha....bo vedel bol kak mojster za cevape povedat.
 

Zerly

Pripravnik
20. avg 2007
592
0
16
Lepinjo prerežeš, poliješ z juho in jo popečeš na plati poleg mesa.
 

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Tukaj izseljeni Bosanec razlaga Američanom v kaj pomaka (in kaj so che-wapi)

 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Broth je ubistvu juha...tko da pravi da pomoči v govejo juho.

Pomoje je to goveja juha + polno ostankov od pečenja.
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sem reku, da bom tih..pa ne gre. juha ni, ker ni jušne zelenjave.

je sok od pečenja, plus voda, da je bolj rekdo in ne tako močno. eni dodajo še kako začimbo.

razlaga izseljenec v ljubljani. YT še pripravim.
 

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
hebem vam lepinjo, jaz umiram od lakote
smile-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Ajda, če si iz Lj ali pa bliz.
smile-1.gif


Toner, če si slučajno vrhničan. (mislim da je do enih ob sobotah)
 

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Prava lepinja mora bit samo popečena/stinstana na mesu, ne pa namočena nekam.... Sem jo enkrat jedel v Fužinah, pa je bil tak ogabn/zdrizast kruh, da sem ga več kot pol fukno bek. Pa ne morš no...
 

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Agree! Ne vem kaj je fora zmocene lepinje, ki se trga, packa in mas filing da jes en drek. Lepinja popecena in basta. Enako kruh v horsu, non stop na sopari in imas obcutek, da jes 3 dni star kruh, ki je mehak samo zato ker je pregret.
bonk.gif