V kaj pretopiti eurske prihranke?

damo

Majstr
4. sep 2007
1.024
153
63
Grčija, Italija,..... mislim da se euru slabo piše. Imama nekaj prihrankov v gotovini, pa me zanima vaše mnenje, kam dati na varno? Ne gre se za donos, ampak za ohranitev realne vrednosti. Razmišljal sem o švicarskih frankih, mogoče švedskih ali danskih kronah.... delnice in skladi naju ne zanimajo, tam sma pustila že enga lepega terenca
frown-1.gif

Prosim za odgovore na nivoju, ne pa kako nakladanje in fovšijo.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Švicarski franki so trenutno vezani na EUR (švicarska centralna banka ga drži na 1,20 EUR), Danske krone so v EMR2 in jih trenutno držijo v razponu 2,25% nihanja glede na €, torej če pade Evro bo vsaj v določeni meri povlekel za sabo tudi ti dve valuti.
Karkoli se odločiš, razprši, ne daj vseh jajc v eno košaro.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jaz furam zlato(malo, za en avtek), srebro, par parcel, par jurjev drobiža v € bankovcih po 5,10 in 20€, par štek alkota in hrane. :D

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Kot so že pred mano omenili, ne stavi vsega na eno valuto. Sam bi, če bi imel možnost, kupoval plemenite kovine (zlato, srebro, rodij, paladij, platina). Kaj več o tem bo moral povedati kdo drug. Če se ne motim je imel Numy svoj čas kar nekaj za povedat okrog nakupa plemenitih kovin.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik zlatorog87 pravi:
Gozd. Nič ne pije, nič ne je.
smile-1.gif

Dokler gozdar ne pride okoli in ti reče tole in tole posekaj zaradi lubadarja, podre neurje, ko folk opazi, da te nikoli ni, še kako lepo drevo pade. Pa konec dneva je to samo gozd, nobene pametne uporabe zanj.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Ce se bodo kaj stepli z Indijci ali Americani ali kom drugim v okolici, se to ne bo zgodilo. Mislim, da "nasi" racunajo na to, da bodo Kitajci zdaj bailoutali evro in se kaj zraven, potem pa jih bodo sprovocirali v kaksno vojno, pa bo en kup dolgov odpadlo, po vojni pa bo tam nov rezim, manj populacije, pa ogromno posla za rekonstrukcijo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Kitajci imajo že sedaj težave z nepremičninskim balončkom, inflacijo in upočasnjeno rastjo. Jaz ne bi stavil na njih.

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Kaj pa potem!? Švicarske franke? Angleške funte?

Mogoče nov avto? Vredno starino?

Ali uživat pa vse zagonit!
17758-icon_confused.gif

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
odsvetujem vse delnice sklade in ostale papirnate valute......vsekakor kot so ti že svetovali.....žlathne kovine, predvsem zlato....mogoče kaka zemlja, navsezadnje še vedno lahko kaj gor zraste...denar sicer lahko daješ v usta, a dvomim da boš mel kaj od tega.....al pa kot je že nekdo rekel čimveč porabit in ob tem maximalno uživat.....

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Če že kakšna valuto, potem nekaj kar ni vezano na eur ali usd pa Kitajske bi se tudi izogibal.