V in iz garaže - težava

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Garaža je "pod" hišo, torej s ceste se zapelje "v klet" kot ima vsaka druga hiša, le da je tukaj problem ta, da je dokaj strmo,
na drugi strani ceste (ki je ozka) je že ograja, posledično vsakič ko se zapelje ven, avto počoha s spodnjim delom.

Sicer pri veliki pazljivosti in kurjenjem sklopke načeloma gre sfurat brez dotika, ampak tisto je že pravo mučenje vozila,
sploh ko se gre vsak dan iz in v garažo.

Nasveti, kako zadevo rešit?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ja.

preselte se v normalno grajeno bajto.
evil.gif

sorry, tak odgovor sm jaz dobil v debati glede naših parkingov pred blokom.

samo mi ni jasno - če greš čisto počasi in full paziš, ne podrgneš, če pa greš malo bolj suvereno pa podrgneš? a ni avto vedno isto visok?

B81

22. jul 2007
37.697
10.963
113
Ja potrebno je poravnat preloma...spodaj se malo zalije z betonom, ampak potrebno je urediti odtok in vrata, zgoraj se pa malo ven vzame...
Če se to splača.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
ja to je problem, še razumem pri starih bajtaj ko je folk gradil napamet pa avti so bili manjši..bolj je hecno ko zdaj vidiš pametnjakoviče pa delajo isto pri novih hišah. Vertikalni spust avta v garažo. pozimi mora biti sploh veselica, pa talno gretje gor ali dol.

jaz bi nadstrešnico nardil pa garažo zasul. Neb bil prvi..

B81

22. jul 2007
37.697
10.963
113
Pri novogradnji bi garaži dal ob hiši, da prideš noter kar iz avta...ne pa nekam v klet.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
ja itak, sej vertikalno sem mislil, da so spusti skoraj navpični za avto... v glavnem ista logika, leto pa 2011. Sej večina jih vseeno dela zunaj, oziroma nadstrešnice, kar je najbolj smiselno.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
spet neznanje

nadstrešnica ni isto kot garaža, to verjetno veš

garaža v kleti ali ob objektu je pa tudi razlika več kot samo kak je uvoz in kje bi imel. ampak nisi domač na tem terenu

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
seveda ni, ampak nekdo ki ne potrebuje garaže, mu je nadstrešnica dovolj. Koliko sem kje domač, pa verjetno ti nimaš pojma.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
če mi priemrjaš garažo v kleti obnjekta z garažo ob objektu in rečeš, da je to isto je jasno, da v gradbenih vodah nisi doma.

razlika med garažo v kleti in ob objektu je lahko ogromna. če si domač, to veš.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
garaza kot osnovno bistvo shranjevanja avta recimo...avtu je vseeno kje je pod streho, ali v kelti, na balkonu ali pa v zunanji garazi.

ne vem kaj si hotel povedati , da nekaj je isto in ni isto.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pozab..sem rekel, da nisi iz pravih voda.

če se hočeš pa kaj naučit pa odpri ZGO zadnje različice in poglej FZI in FSI pa ti bo verjetno jasno kaj več, ke rnisi neumen

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
kaj tebe mede, zunanja garaza v pravih izmerah je itak enostavni objekt, rabis samo en pildek izpolnit pa gradiš kaj hočeš

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
lift..zanč sem gledal..ta parkirna ploščad..10k..pa maš avto gor, avto spodi. preračunano 1000€ na kvadrat

večjo aprcelo pri obstoječem ne gre, pri novogradnji pa ponavadi tudi ne

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik softi pravi:
mal pobrusti.

bauhaus, fleks z velikim brusilnim zvonom..in gasa..to so milimetri

Sem študiral, da bi prvo šel z hiltijem parkrat vdarit, pol pa s fleksom zadi naredit neko obliko, samo me pol
zjebe, ker mi voda teče v garažo, sicer je odtok urejen, ampak se ob močnem dežu tut zafila, zna bit kr tečno.

Zdaj študiram, da bi dve dobri deski položil tam kjer so kolesa, pad ti dve deski pa še dve deski, zgledlo nebi ravno najlepše,
bi pa težava bla rešena. Morem naštudirat.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:

samo mi ni jasno - če greš čisto počasi in full paziš, ne podrgneš, če pa greš malo bolj suvereno pa podrgneš? a ni avto vedno isto visok?

Če peljem ven 2km/h gre lepo normalno, če peljem ven 5, šobne, če peljem 10 pa vrjetno podvozje pustim tam.

V garažo rikverc pa gre brez problemov, ampak tam že drugače ko počasi nemoreš not zlest.

Gre se za fotrovo garažo in njegov avto, žal mu ga je v primeru toče,...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.485
113
SV SLO
Nikoli ne bom razumel ljudi, ki so si naredili garažo v kleti. To je zame največja neumnost.

Imam soseda, ki ima tako garažo kot jo opisuješ. Lani poleti ko je bil v Murski Soboti "stoletni" naliv je sosed svoj avto pred točo umaknil v kletno garažo. Toče ni bilo, je bila pa poplava, ki mu je zalila avto v garaži.
Zdaj si je napravil poleg dovoza v garažo nadstrešek.

Tebi in tvojemu očetu svetujem dober premislek, kaj napraviti z garažo. Avto v kletni garaži ni 100% varen pred vremenskimi vplivi.