uvoz peletov

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a kdo ve kaka je carinska stopnja itd pri uvozu peletov in non eu držav? vidim, da je mnogo peletov iz balkanskih dežel, pa me mal mika, da bi poskusil ta del posla.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Iz Bosne vem da vozijo. Vendar se ti samemu ne izplača.
Saj te ni vprašal, če se mu izplača! vprašal je po carinski stopnji....
rolleyes-1.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Spediterja imam
Govorim njihovo in stekam posel z rakijo, sladko i kafa

Cene so boljse kot nase, a carina lahko vse ustavi.

Cene so res boljše, o kvaliteti pa raje ne bi - jaz tega bukovega sr.nja ne dam več v mojo peč.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a kdo ve kaka je carinska stopnja itd pri uvozu peletov in non eu držav? vidim, da je mnogo peletov iz balkanskih dežel, pa me mal mika, da bi poskusil ta del posla.

bolje je da jih uvozis iz Srbije so bolje kvalitete, najboljse kvalitete so pa Sibirski peleti pa se bolj poceni so.
narocis si za pokusino en tovor pa ti ga z Antonovom pripeljejo.
smile-1.gif

pozdrav.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Spediterja imam
Cene so res boljše, o kvaliteti pa raje ne bi - jaz tega bukovega sr.nja ne dam več v mojo peč.

Zaj če ne mešajo zraven mivke ali kakšnih drugih primesi, potem ne more bit razlike, ali pač? hrast je enak, tukaj ali v srbiji. Kvaliteta lesa in izdelava je pa lahko vprašljiva v slo ali pa v ju. tak da, ne vem zakaj takoj slaba kvaliteta, ko se omeni drugo državo. Tudi in bangladeša bi kvaliteta mogla bit vredu. Le poreklo saharska afrika za lesene pelete zna bit vprašljiva
smile-1.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Spediterja imam

Zaj če ne mešajo zraven mivke ali kakšnih drugih primesi, potem ne more bit razlike, ali pač? hrast je enak, tukaj ali v srbiji. Kvaliteta lesa in izdelava je pa lahko vprašljiva v slo ali pa v ju. tak da, ne vem zakaj takoj slaba kvaliteta, ko se omeni drugo državo. Tudi in bangladeša bi kvaliteta mogla bit vredu. Le poreklo saharska afrika za lesene pelete zna bit vprašljiva
smile-1.gif

Dobri peleti so narejeni iz lesa iglavcev in pika. To niso drva, kjer je bukovina zakon.
smile-1.gif

Sam sem preizkusil kar nekaj vrst peletov in tisti iz južnih pokrajin so praviloma dajali veliko manj od sebe: to pomeni nižja temperatura dvižnega voda (tudi 10°C razlike pri istih nastavitvah), višja poraba, precej višji odstotek pepela in pojav žlindre.
Zadnji dve zimi jih kupujem pri severnih sosedih in nimam pripomb niti glede kvatitete, niti glede cene (dejansko so bile to zimo še nižje, kot lani).

I

Izbrisan uporabnik 474

Am, Jodlarji pelete uvažajo iz BiH, pol pa jih sem prodavajo...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.717
9.925
113
40
MB
načeloma je zadnjo pošiljko peletov naročenih pri podjetju v avstriji, pripeljal rus, iz rusije
smile-1.gif

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik zino pravi:
...
smile-1.gif
Razlike so in to občutne.
Če razlik nebi bilo, verjetno nebi bilo potrebno pisati standardov na to temo.
http://www.peleti.com/kvaliteta-peletov.html

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Citat:
Uporabnik zino pravi:
...
smile-1.gif
Razlike so in to občutne.
Če razlik nebi bilo, verjetno nebi bilo potrebno pisati standardov na to temo.
http://www.peleti.com/kvaliteta-peletov.html

Ja, razlike so. Ampak, če so naši narejeni iz iglavcev, južnjaški pravtako iz iglavcev, v tem primeru razlike ne sme bit. bor ki raste tukaj ali pa v prištini se verjetno ne razlikuje veliko?

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
quick facts:
barva pelet ne pove veliko o kvaliteti (kurilni vrednosti) "Vraževerni" italijani zato kupijejo je Bele - tudi zato, ker so se večkrat "opekli" s cenenimi rjavimi iz juge. Nateguni mešajo v pelete blato, saje, žlindro ipd.

najpomembnejši vidik tako na uč - izven laboratorija je dolžina pelet. Daljši so bolj stisnjeni in posledično bolj kalorični.

Največji proizvajalec (in eden boljših) daleč na okrog je Schweighofer iz Avstrije, ki proizvaja veliko večino svojih pelet v 2 gigantskih tovarnah na vzhodu romunije. Njihovi peleti so v 2 kvalitetah, prodajajo pa se pod xy blagovnimi znamkami...

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik japke pravi:
... Daljši so bolj stisnjeni in posledično bolj kalorični....

Bullshit.
Po standardu je dolžina največ 40 mm; določen odstotek je lahko dolg največ 45 mm. Vse ostalo lahko v samodejnih (predvsem sesalnih) sistemih povzroča težave.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Predno se lotiš preglej konkurenco jih je občutno preveč za SLO področje. Bosanske ne moreš uvažat, kar tako. Vsaj tistih ki veljajo kaj. Teh je zelo malo naprimer za Savo-Ensa vem da je generalni zastopnik pri nas zatopeldom.com tk da ga lahko pokličeš pa se znjim zmeniš. Drugi pa omembe niso vredni, so ti napisali predhodni.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
V Rusiji so 85Eur tona, pakirane v vrecah. Ne 15 kg ampak tistih velikih, kubik oz. ne vem koliko. Dajatve, transport, skladisce, pakiranje... ce mas kupce, gre verjetno skozi.