uvoz loparja iz Azije (Singapur)

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Zdravo!

Kupujem si en fletn loparček za badminton pa me zanima kaj me vse doleti (in koliko %), ko stvar preide v EU oziroma Slovenijo.

Da vem izračunat če se mi dejansko splača to tam naročit ter "vozit" sem.

Hvala vseem!

lp

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
DDV + takse, ce vrednost (s postnino) presega 22 EUR, carina (bistveno manj pomembna), ce presega - mislim da, ne ljubi se mi preveriti - 145 EUR.

Skupaj te bo prislo se priblizno 30-35% na vrednost nakupa (s postnino vred), procent je nizji, ce je vrednost visja, ker so postarske takse fiksne.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
če je vrednost do 400 € se lahko obračuna carina po entni stopnji, če se prav spomnim to je 2,5 %
ponavadi pa carina ne preseže 5 %. davek je tisti ki te ubije
na vrednost izdelka + carino + stroške pošiljanja se obračuna DDV ( 20 % ) . na to ti še pošta zaračuna 5-7 € svojih stroškov
če pa gre recimo preko Fedexa pa ti zaračunajo namesto 5-7 € 25 € svojih stroškov

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Ja jaz sem naročil eno strokovno knjigo iz ZDA za 60$ oziroma 80$ s poštnino. Dobim obvestilo od špedicije, da izpolnim uvozni obrazec, vse skup šlo prek fedexa. In ker je bila knjiga smatrana kot učbenik je bil obračunan 8,5% davek, carine pa mislim da niti ni bilo - sem samo na hitro pogledal in dal v računovodstvo, da plačajo. Vendar pa je bila poleg zaračunana še ležarnina in obdelava bla bla, torej skupni račun za 35 EUR za knjigo, ki me je s poštnino vred stala 80$ (cca. 54 EUR). Skratka, skoraj toliko kot je vredna knjiga brez poštnine. Bravo naši.
cheer.gif

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.404
1.416
113
Daj kaki link do trgovine od kod naročaš, da pogledam. Mogoče bi še jaz kaj naročil in deliva stroške poštnine. Načeloma pa nekateri zadeve naročajo pošto ležeče Avstrija in potem tam dvignejo. Menda se tako izgonejo carini in DDV-ju. Nisem pa čisto prepričan če je to res.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Jaz si ponavadi loparje za badminton naročim kar iz UK, da je manj težav s carinami. Če boš spremljal nekaj časa, boš videl da na vsake toliko se najde kakšna res ugodna ponudba (avkcije)...
Tako sem 2-3 leta nazaj dobil Nanospeed-a 9000 za okoli 60€. Sedaj pa uporabljam ArcSaber7.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
če je le možno potem prosite pošiljatelja, da ne pošlje preko FEDEXa, ker so ti pravi rubeži tu v sloveniji
najlepše je da pošljejo po navadni / priporočeni pošti . je tudi najmanj stroškov