Uvoz Honde

Freenasty

Pripravnik
10. jun 2008
140
0
16
Verjetno je blo že kje kaj podobnega, vendar ne najdem. Zanima me koliko bi prišlo še stroškov v Sloveniji, če bi iz Nemčije uvozil Hondo. Cena je € 10.890,- Mwst. ausweisbar (ne vem al je to z davkom al brez?) bencin, 140 konjev, 156 g/km CO2, letnik 2006.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
A ta podatek da boš uvozil Hondo je bistven? Na tabli je blo ze veliko napisanega o uvozu raznih vozil.

Aja ne samo tebe zanima za hondo...a te skrbi da je kak poseben davek na aluwing? =)

Freenasty

Pripravnik
10. jun 2008
140
0
16
Sej sem napisal da pač nisem najdu in da je verjetno bilo že kje kaj napisanega...če nimaš kakih bol pametnih komentarjev ni treba pisat

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
Prepis v DE stane 56 EUR, tablice (rdeče 14-dnevne, zelena karta) 115 EUR,... ostanejo še tunelnine - karavanke in turska AC,... pa vinjete v A in SLO.
Zgoraj napisano velja za Julij 2008; lahko greš pa gor s prikolico in morda nekaj prišparaš.

Stroški v SLO: DMV (klik), ekotaksa (neve, če je zdaj spet za plačevat, lani ni bilo treba) in homologacija 96 EUR.

Od tu naprej lahko avto normalno registriraš (tehnični,...).

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.286
4.112
113
Citat:
Uporabnik Freenasty pravi:
Verjetno je blo že kje kaj podobnega, vendar ne najdem. Zanima me koliko bi prišlo še stroškov v Sloveniji, če bi iz Nemčije uvozil Hondo. Cena je € 10.890,- Mwst. ausweisbar (ne vem al je to z davkom al brez?) bencin, 140 konjev, 156 g/km CO2, letnik 2006.

Ausweisbar pomeni , da ti lahko vrnejo nemški ddv, kar je zate itaq brezveze.

Dogovori se da ti ceno napiše na pogodbo ali račun pod 10015€ da boš zapadel v 3,5% DMV in ne v 5%, .

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
A ni to malo sumljiva cena za civic l.06, 1.8? Sem na hitro pogledal in se cene res začnejo pri 10k, vendar so to res oni najcenejši oglasi, kateri pa nikoli niso sloveli kot dobra ponudba, oz. je vedno neki catch.
Če malo pobrskaš po ponudbi, da ne gledaš ravno onih sumljivo poceni, si takoj na 13k+, npr. oglas . Pravijo, da je dober avto tudi v Nemčiji drag.

Freenasty

Pripravnik
10. jun 2008
140
0
16
Ja je nekam poceni, to bi bilo vse za preverit preden bi šel v nakup avtomobila. Najraje bi, da mi kar nekdo, ki se stem ukvarja vse uredi, če bi se odločil za nakup.

Lp

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Ne pozabi na davek na VTEC
smile-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Ja treba bo izbrat par avtov in it jih pogledat, lahko da bo prvi že ok, lahko pa da noben... Ker uni z najnižjimi cenami bo ziher kak turčin al pa "naš" čovek, ti se pa zlažejo tko da mu niti za kubaturo mašine ne smeš verjet. Smo šli eno Astro pogledat enkrat, pol pa namesto dizla je bla bencin
bonk.gif

Nasprotno brat je pa dobil in to celo enega najcenejših takih avtov v ponudbi takrat, pa je blo vse ok...

Ne se preveč namamit da ne bo razočaranja, ker ni nujno da prišparaš, včasih lahko samo določeno boljšo opremo dobiš za enak denar kot pri nas slabšo... Določeni avti so pa gor celo dražji v povprečju...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Citat:
Uporabnik Freenasty pravi:

Ausweisbar pomeni , da ti lahko vrnejo nemški ddv, kar je zate itaq brezveze.

Dogovori se da ti ceno napiše na pogodbo ali račun pod 10015€ da boš zapadel v 3,5% DMV in ne v 5%, .

Kaj pa, če napišejo EXPORTPREISS in je ta kakih 10% manjša od postavljene cene??

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Citat:
Uporabnik gorazdo pravi:
Prepis v DE stane 56 EUR,
sprasujem se.gif

Sprintaš si kupoprodajno pogodbo iz ADACove strani, to pogodbo izpolneta in prodajalec jo gre overit na njihovo "upravno enoto" (Rathaus al nekaj takega) , kar je pred dvemi leti stalo ca 5 eur.
Če je nakup od pravne osebe, pa itak imaš račun in to je to.