Uvoz ATV-ja

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Zgolj informativno. Pičil sem se v en specifičen ATV, ne bi ga sicer kupil z danes na jutri. A je z uvozom motornih koles ista zadeva kot pri avtih? Se upošteva kakšna eko norma? Na slovenskem trgu je zgleda velika žalost za te modele, zato bi ga prej dobil izven Slovenije. So kakšni posebni postopki ali samo homologacija? Je road legal iz fabrike. Tudi pri nas jih je nekaj, ampak zelo zelo malo.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Yamaha YFZ350 Banshee.
Diši lepše kot 4T.
wink-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Banshee ni road legal, niti se ga ne da dobiti homologiranega. Mislim da sploh noben Yamahin atv ni road legal iz fabrike, vsaj kar se pri nas dobi. Ponavadi so to predelave nemških podjetjih ki se ukvarjajo z homologacijo quadov, je pa treba tak homologiran model kar pošteno plačat (raptor 700 recimo nehomologiran 7k eur, homologiran cca. 10k). Mislim da je road-legal banshee no-go.
frown-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
My bad, preveč čitam, da že pomešam. Drugače pa je vseeno, mamo zadosti makadamov ob Muri, to pa je po praktično od moje bajte levo.
grin1.gif
Mainly bi mi itak bil za to, ker 2T je treba pač malo več negovat.
Je pa sosed glih pred kratkim dobil nekega strupenega 350 4T za 60 let (malo bizarno, vem) brez luči pa s karbonskimi auspuhi, da te ušesa bolijo zraven, pa so mu na RTI rekli 97 EUR ... ?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Potem pa nevem kakšne komplikacije bi lahko imel pri uvozu, glede na to da ga nemisliš registrirat. Kupiš in to je to pomoje.