Uveljavljanje škode, kako v tem primeru?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Pred kratkim sem prispel domov in ugotovil, da imam zlomljeno zadnjo luč. Če je še kaj drugega zraven, nisem preverjal, ker je zunaj že tema, s svetilko pa sem ugotovil le poškodbo luči.

Problem je, da ne vem kje se je to zgodilo, lahko da na parkirišču, oz verjetno kje tam, ker me vožnjo bi kaj takega definitivno ugotovil, sem pa obiskal kar nekaj parkirišč...shopping day
wink-1.gif

Zdaj me pa zanima, če bodo kakšni problemi pri zavarovalnici, oz kako se škoda uveljavlja? Zavarovano pri ZM in sicer direktno pri lastniku avtomobila - lizing hiši.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
če imaš luč na kritični višini (tam kjer ima večina avtov odbijače) potem ne bo težava. če pa imaš luč razbito pri vrhu strehe pa???

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ja..ampak a ni neka procedura, da se mora poklicati policaje..že na samem parkirišču in ne potem doma?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Kaj od kaska pa imaš sploh zavarovano? Za delni kasko "svetlobna telesa" ne rabiš nič klicat policije, za delni kasko "parkirišče" je fajn poklicat policijo, ampak se ne komplicira če po resnici poveš, da si naknadno ugotovil doma. Za koriščenje polnega kaska v tem primeru tudi ne potrebuješ policije. Kako uveljavljaš škodo - stopiš do cenilnega mesta za tvojo zavarovalnico.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Komplet kasko, "vse kar je možno", še asistenca na max.

Ok, potem kar jutri šel do cenilca, pa da vidim kaj bo rekel, za teh par 10€ se mi ne da ubadat s policijo...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
zvečer - ponoči prideš po levi strani do avta.
doma naslednji dan-teden ugotoviš da imaš desna vrata podrajasana.
nemogoče je da bi na licu mesta klical policaje.
Sam sem imel do sedaj samo eno "parkirišče" pa ni bilo noben problemov in policajev čeprav sem x mesecev kasneje uveljavljal praske na odbijaču

financna

Zelenc'
3. nov 2010
10
0
1
Maribor
Obišči stran
Odvisno iz katerega zavarovanja boš uveljavljal škodo. Če imaš zavarovano delno kombinacijo svetlobna telesa in ogledala, ne rabiš ne policije in ne izgubiš nobenega bonusa. Odvisno od tega pri kateri zavarovalnici imaš zavarovano, pa je, ali boš plačal kakšno franšizo ali ne.

Tudi, če škodo uveljavljaš iz delne kombinacije "parkirišče", pri večini zavarovalnic več ne potrebuješ policije.

Če boš uveljavljal iz navadnega kaska pa boš izgubil bonus

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Problem so lizing hiše, ki (vsaj pri kraji) zahtevajo zapisnik policije... V bistvu lizing, ne zavarovalnica... In potem imaš bizarnost kot je poizkus vloma (strgano tesnilo, letev) in porabiš več časa za letanje okoli policije kot pa za popravilo.
S tem ,da moraš še paziti kje je mesto vloma (oz. ga določiš kot v mojem primeru, ko sem opazil to šel nekaj dni kasneje v pralnici) ker te še policaji sprehajajo do prave postaje... (če prijaviš npr. parking Koloseja moraš na PP Moste...)