Utripa WAN lučka-"meče me dol"

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Živjo

Od Četrkka dalje me skoz neki zjeza net. Vsake tok časa začne utripat lučka WAN, nekaj časa utripa, potem spet dela net za 1-2 minuti in spet kako urco ne dela.

Kaj hudiča je to narobe.
Od centrale sem oddaljen 2500 metrov.

Napako sem javil včeraj, kaj mislite, da je lahko narobe. Sem pa tudi predkratkim iz 1mb šel na 4mb. Ravno prejšnji teden.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Modem izgublja sinhornizacijo s centralo.

Tehnik mora priti na centralo in odpraviti napako. Če si včeraj prijavil napako, pričakuj odpravo danes ali pa jutri.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Prezadenesot težko vrjamem, ker sem sred noči okol treh ponoč šel dol in sem videl, da ne dela (utripa wan), ta trenutek dela, ampak ne bo 5 minut, ko bo wan utripal.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Imaš dve možnosti...
1.) Modem crkuje.
2.) Nekaj na centrali crkuje.

Vse kar lahko narediš je to, da prijaviš napako in počakaš.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.275
4.098
113
Ja jeba ti bodo mogli profil popravit. Mogoče pa tvoja parica ne prenese silne hitrosti 4 mb.....
Pri katerem operaterju pa si???

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Kable preveril, vse štima, tud 10x sem na novo zaganjal vse mogoče.

Evo zdele dela že nekaj časa.

Tuštelekom sej ima telekom čez, tud če bi amis bil moj ponudnik bi telekom rihtal

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Jaz sem imel podobno na Amisu (4mbit linijo, na meji - sem naročil najprej 10mbit, pa so mi ob priklopu dali 4 ker so rekli da je 10mbit predaleč in ni stabilna) - 1x tedensko mi je ob cca. 19.30 vrglo ven tja do sredine noči. Po ene n urgencah (n>10) na Amisu me je končno poklical g. Telekomovec osebno, mi pojokal da sem predaleč in naj znižam na 2mbit pri ponudniku, ker se ptič vsede na žico in je kar je.... skratka prodajal mi je buče. No, kot kaže mi je tudi profil v centrali spremenil, saj je od njegovega famoznega klica minilo že nekaj mesecev (beri več kot 3) in net od tega klica dalje "ni še padel spljoh". Skratka hvala Amisu za tečnarjenje telekomovcem in telekomovcu za spremembo profila na centrali.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Prehitra linija glede na oddaljenost. Večja kot je hitrost, bolj bodo motnje vplivale na modem in se ti bo znova in znova resetiral, lahko pa bo deloval 1 dan čist dobro. Jaz sem oddaljen od centrale 1500m, pa sem imel 20 Mb/s, pa me je dokaj pogosto metalo dol, sedaj pa so mi pipico znižali začasno na 15 in mi laufa kot za stavo, samo, da še zmeraj plačujem 20, tako, da bom najverjetneje šel na 10 Mb/s

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Vrjetno bom tud sam pristal na 2mb. Ok je tud 2mb vredu.

Včeraj mi je začel delat in je delal celih 24 ur. Danes mi ni delal med 17-18 uro. Trenutno pa spet deluje.

Napaka še ni odpravljena. Sem klical an tuštelekom in je rekel, da še ni.

lp

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mene je na siolu dol metalo in se modem ni hotel povezat.
kriu je bil nov prenosni telefon. ko je zazvonil je vrgu adsl dol. potem je monter pred nov telefon, fax in modem dodal uno malo belo razdelilno škatelco. od takrat je skoraj čisto dobro, ene 3x se je še zgodilo, da je vrglo dol. če bo še parkrat grem spet naprej raziskovat:)

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Danes me kliče iz Tuštelekoma in mi povejo, da je napak odpravljena. Vse ok net dela 2 uri in spet začne utripat WAN kličem kidol in spet napak gre naprej trenutno, ko sem imel raqčuanlnik ugasnjen kako uro z modemom in routrjem spet deluje net.

Koliko časa pa spet uganka.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
mene je na siolu dol metalo in se modem ni hotel povezat.
kriu je bil nov prenosni telefon. ko je zazvonil je vrgu adsl dol. potem je monter pred nov telefon, fax in modem dodal uno malo belo razdelilno škatelco. od takrat je skoraj čisto dobro, ene 3x se je še zgodilo, da je vrglo dol. če bo še parkrat grem spet naprej raziskovat:)

Potem sploh ni bil kriv telefon (nov ali star) ampak narobe montiran razcepnik (una mala bela skatelca) oziroma kot pravis je sploh nisi imel
wink-1.gif

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Napaka odpravljena. Krivda pa je bila pri nas samo sem sam ugotovil kaj je jeb*lo, da ni delal net.

Napaka na prvem razdelilcu. Bil je že precej star, domač telefon je delal, ampak ne tisti razdelilec, ki gre za ADSL + telefon + linija, ampak čisto prvi.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
razcepnik je najprej bil samo pred modemom in dokler je bil star telefon je delalo. Ko se je priklopil nov telefon je metalo dol. Potem je dal pa razcepnik še pred telefon in fax in sedaj dela.