Utorrent žre CPU. Oz. kaj je alternativa utorrentu

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Kot vsak dober program, ki je promoviral majhnost, enostavnost, nepožrešnost (Nod, Firefox ipd...)se mi zdi, da je tudi utorrent postal eno sranje.

Ko je prišel ven, me je navduševalo, da mi je na starem laptopu žrlo po 1-3 % CPU.

Zdaj nekaj delam in opazim, da je laptop precej počasen, oz. da ga nekaj bremza. Odprt sem imel samo uttorent in spletni brskalnik. Zaprem še spletni brskalnik in vidim, da mi utorrent žre 20 - 35 % CPU med downloadanjem.
bonk.gif

Izklopil sem firewall, defender, antivirus...vsa sranja, ki skenirajo.....isti drek. Še zmeraj žre preveč CPU.

Je kaj zmojim PC-jem narobe? Ali je utorrent postal požrešen, pa nismo niti opazili?
confused-1.gif
Je kakšna alternativa, boljša?

PC: Thinkpad, CPU 1,8 dual core

Nazadnje urejeno:

sloth481

Pripravnik
9. jul 2010
49
0
6
Sem ravno pogledal pri meni.. Utorrent, downloadata se 2 filma, uploada 3je, odprto pa imam še tole internetno stran in avto.net. CPU se spreminja, vendar konstantno med 0 in 3%.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Maš uTorrent v2.x ?

Probaj starejšo verzijo v1.8.x

Baje so včasih z verzijo 2.x problemi na Visti in 7. Včasih tudi na XP.

Lahko malo počakaš na novejšo verzijo. Te dni je recimo izšla verzija 2.0.3.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.345
6.145
113
Ali si kaj spreminjal nastavitve? Kam se datoteke zapisujejo - je tisti disk morda zelo fragmentiran?

Poizkusi, ali je kakšna sprememba, če resetiraš nastavitve na privzete. Ko je program zaprt, preko Start - Zaženi - vneseš "%AppData%\uTorrent" in v tej mapi pobrišeš datoteki settings.dat in settings.dat.old .

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Disk je star manj kot teden dni(imam UDMA), sistem isto, utorrent isto. Spreminjal sem samo klasične nastavitve, hitrost uploada, port...

NA Vuze zdaj vlečem kakih15 naenkrat, linija na polno zasedena UP in DOWN, torrentov in rabi15%CPU približno. Ok to pričakujem od Vuze...od utorrent pa nisem, ko je toliko porabilo, ko sem vlekel dol 1 torrent, dajal gor pa 4.

Nazadnje urejeno:

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Pa si na utorrentu izbral kaj drugega, recimo da kaj izbrišeš?

Sem enkrat dal naj mi izbriše en torrent ko je bilo miljon fajlov not in je računalnik čisto šteknil.

A je vuze še vedno poln reklam in ostalega bloata? Ko sem ga nazadnje probal je bl tako nabloatan, da nisem vedel kje so torrenti.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Utorrent je 100% ok, sam imam 1400mhz procesor, in mi ne zavzema utorrent skoraj nič, torej do 5%.
Torej je pri tebi nekaj narobe.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Se pa popolnoma strinjam s tvojim prvim stavkom. NOD bi naj bil med najmanj požrešnimi, pa vseeno včasih ekrn.exe nabija CPU, ko kaj kopiram ali downloadam. Sicer nisem še sliša, da bi firefox naj bil lightweight, ampak vseeno ni več to, kar je včasih bil.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik matejdro pravi:
Se pa popolnoma strinjam s tvojim prvim stavkom. NOD bi naj bil med najmanj požrešnimi, pa vseeno včasih ekrn.exe nabija CPU, ko kaj kopiram ali downloadam. Sicer nisem še sliša, da bi firefox naj bil lightweight, ampak vseeno ni več to, kar je včasih bil.

Firefox naj bi bil lightweight v primerjavi z IE, ko je prišel ven...bolj zmogljiv in vse. Potem je pa postajal vedno bolj crap...vsaj po mojih izkušnjah.

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
V task manager poglej zavihek processes. Tam boš videl, kdo ti dejansko kuri procesor. Tudi če zapreš vse vidne aplikacije, ti sigurno teče še vsaj 20 procesov. Sklepanje iz prve slike, ki si jo dal, kdo kuri procesor, je ugibanje.
Lahko bi bil tudi antivirus, ki pregleduje prihajajoče podatke.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Ejga, sej nisem n00b.
grin1.gif
Problem je samo, ker dvomim, da lahko toliko porabi, kot bi predvajal nek DIVX...glede na to, da je včasih porabil 1-5% maximum.