uTorrent-zabije linijo

imperator

Pripravnik
27. jul 2007
437
0
16
cviček'land
Zakaj mi, ko zaženem µTorrent popolnoma upočasni delovanje interneta?? Upočasni ga tako zelo, da je surfanje praktično onemogočeno... Ni pa odvisno s kako hitrsotjo vleče dol, dovolj je že 30kb/s in že mi vse zabije... Kje je problem?

Nazadnje urejeno:

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.206
26
48
Mislim, da ti linijo zabije oddajanje in ne sprejemanje. Omeji prenose(prejemanje in oddajanje) na polovico polnih zmogljivosti, ki jih imaš zakupljene pa boš videl, če bo kaj boljše.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
To je problem uTorrenta očitno. Ker meni tud čisto uniči linijo ko je vkloplen.

imperator

Pripravnik
27. jul 2007
437
0
16
cviček'land
Citat:
Uporabnik marc pravi:
Mislim, da ti linijo zabije oddajanje in ne sprejemanje. Omeji prenose(prejemanje in oddajanje) na polovico polnih zmogljivosti, ki jih imaš zakupljene pa boš videl, če bo kaj boljše.

Mislim, da ni to, ker imam na razpolago 1mb/s upload in oddajam z npr. 200kb/s in ze ne deluje...

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Pr meni je isto. Včasih se celo zgodi, da imam vse torrente na pavzi pa mi internet vseeno počasi dela.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Meni nič ne zabija pa je lahko cel dan vklopljen.

Omeji število povezav v torrent odjemalcu. Hitrost oddajanja in prejemanja je lahko na cca 80% max in še mora normalno vse delovat. Preveri še nastavitve win. Google najde dosti teh vodičev kako vse lepo optimizirat.

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Probajte re-inštalirati oz. posodobiti na novejšo različico programa.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.206
26
48
Citat:
Uporabnik imperator pravi:
Citat:
Uporabnik marc pravi:

Mislim, da ni to, ker imam na razpolago 1mb/s upload in oddajam z npr. 200kb/s in ze ne deluje...

200kb/s je ~2mb/s, če imaš 1mb/s imaš na razpolago max.102.4kb/s! Sam imam paket z 2mb/384kb in če sem na internetu omejim download na 100kb/s in upload na 20kb/s mi stvar deluje brez problemov . Če pa pustim samo torrent pa prestavim omejitve na neomejeno. Pri meni deluje, če pa pri tebi ne, potem je mogoče res problem v samem programu, tako da ga posodobi oziroma na novo naloži.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Ne mešaj hrušk in jabolk. 200kb ni enako 2mb. Kvečjemu je 200kB (približno) enako 2mb.

Če ima imperator linijo z 2mb uploada in dejansko oddaja z 200kb/s, s to trditvijo ni nič narobe.

Nazaj na problem: razlogov je po mojih izkušnjah lahko več. Eno je že omenjen "prevelik" upload, potem pa sta tule še ruter, ki ne more shendlat vseh povezav in razni programski firewalli / antivirusi, ki stvar močno zaštopajo.

Jaz sem stvar rešil z alternativnim firmwareom za mojega Linksysa (Tomato), omejitvijo uploada (na ruterju in/ali v uTorrentu), omejitvijo max povezav v uTorrentu, nastavitvijo QoS na ruterju in nastavitvijo Nod-a, ki je takrat tekel na računalniku. Slednji je pri default nastavitvi dejansko zaštopal vse, rešitev je bila v nastavitvi kako naj hendla uTorrent.

Zadeva sedaj dela super - tudi pri polni obremenitvi (download z preko 900kBps na 8mbit liniji) je surfanje neproblematično. QoS zelo solidno opravi traffic shaping (hitrost DL na torrentu se seveda ustrezno zmanjša), sicer se opazi razlika, ampak daleč od tega, da bi bilo moteče.

edit: mašina je XP SP3 in uporabljen je tudi patch, ki ga omenja matejdro. Koliko pomaga ne vem, ker sem ga uporabil, ko je internet naenkrat postal neodziven. Patch sam ni pomagal, težava je bila kot že rečeno v Nodu.

Nazadnje urejeno:

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Citat:
Uporabnik marc pravi:
Citat:
Uporabnik imperator pravi:
Citat:
Uporabnik marc pravi:

200kb/s je ~2mb/s, če imaš 1mb/s imaš na razpolago max.102.4kb/s! Sam imam paket z 2mb/384kb in če sem na internetu omejim download na 100kb/s in upload na 20kb/s mi stvar deluje brez problemov . Če pa pustim samo torrent pa prestavim omejitve na neomejeno. Pri meni deluje, če pa pri tebi ne, potem je mogoče res problem v samem programu, tako da ga posodobi oziroma na novo naloži.

ne-ne-1.gif
200kB/s je ~2Mb/s

Sploh pa vidiš da pišejo da tudi če imaš na pavzi včasih šteka, kar lahko tudi sam potrdim.

4226 error patch bi moral pomagati.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Zato, ker imaš slab router. Problem ni v prenosu, niti v downloadu, niti v uploadu. Problem je v števili povezav, ki jih mora router hendlat. Omeji te, recimo na ene 50, pa boš videl, če je kaj bolje. Pri meni se je zadeva rešila na ta način.

22. jul 2007
13.586
1.770
113
124
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Ne mešaj hrušk in jabolk. 200kb ni enako 2mb. Kvečjemu je 200kB (približno) enako 2mb.

Če ima imperator linijo z 2mb uploada in dejansko oddaja z 200kb/s, s to trditvijo ni nič narobe.

Nazaj na problem: razlogov je po mojih izkušnjah lahko več. Eno je že omenjen "prevelik" upload, potem pa sta tule še ruter, ki ne more shendlat vseh povezav in razni programski firewalli / antivirusi, ki stvar močno zaštopajo.

Jaz sem stvar rešil z alternativnim firmwareom za mojega Linksysa (Tomato), omejitvijo uploada (na ruterju in/ali v uTorrentu), omejitvijo max povezav v uTorrentu, nastavitvijo QoS na ruterju in nastavitvijo Nod-a, ki je takrat tekel na računalniku. Slednji je pri default nastavitvi dejansko zaštopal vse, rešitev je bila v nastavitvi kako naj hendla uTorrent.

Zadeva sedaj dela super - tudi pri polni obremenitvi (download z preko 900kBps na 8mbit liniji) je surfanje neproblematično. QoS zelo solidno opravi traffic shaping (hitrost DL na torrentu se seveda ustrezno zmanjša), sicer se opazi razlika, ampak daleč od tega, da bi bilo moteče.

edit: mašina je XP SP3 in uporabljen je tudi patch, ki ga omenja matejdro. Koliko pomaga ne vem, ker sem ga uporabil, ko je internet naenkrat postal neodziven. Patch sam ni pomagal, težava je bila kot že rečeno v Nodu.

in kako si stvar rešil v nod-uLPWWY

22. jul 2007
13.586
1.770
113
124
Citat:
Uporabnik eCoyote pravi:
V Nod-u greš na nastavitve (drevesni pogled), http in odstraniš kljukico pri uTorrent.
smile-1.gif
hecno sem že vse pogledal pa ne vem kje je potrebno kljukico odstranit-mogoče kakšen prtsc.
d055.gif
LPWWY

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Žal ne uporabljam (več) Noda.

Je pa bilo nekaj v smislu, da naj uTorrenta ne smatra kot web-browser aplikacijo in dejansko se v Nodovih nastavitvah zraven programa (exe fajla) nahaja checkbox, kot je rekel eCoyote.

Če ne najdeš poguglaj za "utorrent nod browser" in boš našel rešitev.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Zanimivo, noben pa ni predlagal tega patcha http://www.lvllord.de/?lang=en&url=downloads ki reši marsikateri problem glede zabijanja linije, ko teče torrent
smile-1.gif
. Jaz sem s temle rešil vse. Med pisanjem mi je Utorrent kopiral s hitrostjo na spodnji sliki, pa je net delal enako odzivno in hitro kot če bi bil ugasnjen.
654202-neimenovana.PNG

Priponke

• 654202-neimenovana.PNG
    654202-neimenovana.PNG
    1,9 KB · Ogledi: 187

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
Ne tej povezavi piše:

NOD32
Setup
Antivirus and antispyware
Web Access Protection
HTTP
Web Browsers
EXCLUDE µTorrent.exe

Meni ni pomagal noben patch ampak samo to. To je seveda, če internet dela počasi, tudi ko imaš upload omejen.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Zanimivo, noben pa ni predlagal tega patcha http://www.lvllord.de/?lang=en&url=downloads ki reši marsikateri problem glede zabijanja linije, ko teče torrent
smile-1.gif
. Jaz sem s temle rešil vse. Med pisanjem mi je Utorrent kopiral s hitrostjo na spodnji sliki, pa je net delal enako odzivno in hitro kot če bi bil ugasnjen.

Ta patch je zgoraj predlagal matejdro.