uTorrent naredi počasen internet

vojteh

Zelenc'
7. jul 2011
6
0
1
Celje
Pozdravljeni!
Mene pa zanima,kaj bi lahko bilo narobe,ko zaženem utorrent,mi povezava na internet odpira zelo počasi,ali pa sploh ne.Do pred nekaj dni nazaj,se mi to ni dogajalo,tako da prosim,če bi mi lahko kdo svetoval.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik vojteh pravi:
Pozdravljeni!
Mene pa zanima,kaj bi lahko bilo narobe,ko zaženem utorrent,mi povezava na internet odpira zelo počasi,ali pa sploh ne.Do pred nekaj dni nazaj,se mi to ni dogajalo,tako da prosim,če bi mi lahko kdo svetoval.

če imaš XP, priporočam, da pojačaš half-open limit. -->http://half-open.com/

meni je takrat ko sem še bil na XP to zelo pomagalo. Windows 7 in Vista te omejitve kolikor vem, itak menda nimata več...

Wild

Pripravnik
5. okt 2011
203
0
16
V uTorrent menuju nastavi omejitev za download in upoload na nižjo vrednost od maksimalnega pretoka. To deluje 100 %.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Maš kak antivirus + fw? Recimo Nod32 je povzročal težave pri privzetih nastavitvah, o rešitvah je bilo tule že veliko napisanega.

Sicer pa: omeji število povezav v uTorrentu in omeji max upload na recimo 60% zmogljivosti linije.

22. jul 2007
13.594
1.774
113
124
to se ti je sosed obesu na net
wink-1.gif

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Problem je lahko tudi čisto strojne narave in sicer sposobnost routerja samega, koliko sočasnih povezav zmore brez problema. Če imaš modem od Siola recimo in je ta nastavljen kot router, potem je tudi tukaj problem, ker je strojni del tega Siolovega routerja preslab za toliko sočasnih povezav.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
ksz

Meni se dogaja podobno. Ko zaženem bit torent se mi internet praktično popolnoma ustavi. Imam Win XP in T2 optiko, tako, da pasovna širina ni problem. Mislim, da imam tudi upload omejen (sicer ne vem na koliko %, moram preveriti, ko bom doma).

Se mi zdi, da smo enkrat na tem forumu že debatirali o tem, vendar ne najdem teme.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Seveda je pasovna širina problem. Tudi če imaš 40M simetriko in ti bittorrent uploada in downloada s 40M, ti jasno pokuri cel bandwidth. Kar pomeni, da za karkoli drugega zmanjka. Kot je že nekdo omenil, treba je omejiti upload in download (po defaultu je ponavadi unlimited), pa bo takoj boljše.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Seveda je pasovna širina problem. Tudi če imaš 40M simetriko in ti bittorrent uploada in downloada s 40M, ti jasno pokuri cel bandwidth. Kar pomeni, da za karkoli drugega zmanjka. Kot je že nekdo omenil, treba je omejiti upload in download (po defaultu je ponavadi unlimited), pa bo takoj boljše.

No, bom doma preveril, na koliko (če sploh) imam omejen upload. Za upload pišete, da je najbolje 60%. Kaj pa download?

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Z uploadom se situacijo zelo izboljša, ker čedaš na 60 %, ampak to z vsemi računalniki vred, pol ni čakalne vrste za podatke, hitrejši je ping itd...

Pri downloadu tega z omejevanjem ravno ne preprečiš. Odvisno od povezave, vendar načeloma ne downloadaš stalno. Če pa že, se tudi razporedi povezava.

Če želiš normalen internet, mislim da bo v redu če je 70 %, ponoč in kadar ne uporabljaš interneta pa daš na unlimited.

Sporoči če bo rezultat...
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Tudi pri downloadu se pozna omejitev. Recimo na 4Mbit liniji se mi pri 100k downloada nič ne pozna, pri 200k mogoče že malo naraste ping, pri 300k pa je že precej zatikanja pri brskanju.
Pingaj neko stran (ali pa še boljše prvi hop), pa spreminjaj omejitve pri downloadu oz. uploadu.

Poglej tudi, ali imaš na routerju možnost vklopiti QoS.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Imaš NOD32?
Probaj druge verzije uTorrent-a.

Ene imajo težavo in "uničijo" mrežo na PC-ju.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Sicer sem malo prej downloadal na ful, pa je browsanje delovalo praktično enako kot sicer.
Zdaj mi uploada skoraj max (brez omejitev, koliko pač peer-i vlečejo), pa tudi komaj opazim razliko.

Če šteka orenk, je nekaj dejansko narobe.
Ene verzije uTorrent-a so bile po tem znane, pa v kombinaciji z določenimi programi (NOD32 recimo) šteka.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Sam sem imel iste probleme nato pa: V utorentu samo naštimaš da se ti ob uporabniški interakciji ustavi ves download/upload. ko ne uporabljaš interneta se download/upload avtomatsko zažene ( po 5ih minutah). meni funkcija odlično deluje res pa je da imam računalnik prižgan 24/7.