Ustanovitev nac. garde - v redu ali 'paravojska'?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Klik

sds predlaga ustanovitev nekakšne nacionalne garde 25.000 'mladih domoljubnih prostovoljcev'. ki naj bi nadomeščali nekatere druge strukture, med drugim posredovali od naravnih nesrečah, varovali državno mejo...

Se vam zdi to dobra ideja ali pa se bojite, da bi vsakokratna vlada lahko zlorabila tako formacijo za dosego svojih, morda celo nelegalnih ciljev?
Bi po tej logiki lahko prišlo do nekakšne vladne ali celo politično-opcijske paravojske?

Ta status so nekateri svoj čas pripisovali brigadi MORiS, katere rezervne pripadnike so z zvijačo razorožili in kasneje brigado tudi razpustili...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.413
5.658
113
Če bo v primeru naravnih nesreč in izrednih dogodkov manj zbirokratizirana in bolj ažurna od SV sem za...

Sicer sem pa že v temi o Janševi vojski predlagal zeleno gardo!

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
"Hojs je še pojasnil, da bi gardisti prejemali nadomestilo, v primeru vpoklica pa bi dobili enako plačilo kot poklicni vojaki" -- Plačani prostovoljci... hehehe.. Bog pomagaj kaj lahko vse prodaš slovenskemu plitvoumnemu zdrizu...

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
a niso to bolj kot ne neke komunistične metode,tako se je začelo ko so rdeče riti prevzemali oblasti po svetu,glede na to kolikšen je IQ povprečnega Janeza se ideja lahko celo uresniči

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.820
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Nabornistvo naj uvedejo nazaj.
A si zmešan!? Kakšno naborništvo neki, to ne pride v poštev!!!
Čez dva meseca bi prišlo do izgredov pred vojašnicami, ko bi horde podivjanih mamic v skrbeh za svoje razvajene sinčke uprizorile množične proteste, ker razvajeni sinčki za zajtrk ne bi dobili čokolinota.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Če bi prišlo, do tega kdo bi branil meje? Naborništva ni že koliko 15? let bo tega.Vsi bi drveli v drugo smer.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Klik

sds predlaga ustanovitev nekakšne nacionalne garde 25.000 'mladih domoljubnih prostovoljcev'. ki naj bi nadomeščali nekatere druge strukture, med drugim posredovali od naravnih nesrečah, varovali državno mejo...

Se vam zdi to dobra ideja ali pa se bojite, da bi vsakokratna vlada lahko zlorabila tako formacijo za dosego svojih, morda celo nelegalnih ciljev?
Bi po tej logiki lahko prišlo do nekakšne vladne ali celo politično-opcijske paravojske?

Ta status so nekateri svoj čas pripisovali brigadi MORiS, katere rezervne pripadnike so z zvijačo razorožili in kasneje brigado tudi razpustili...

Ivan še kar ne more pozabiti lastnih korenin in sanja o domobranski vojski
priden.gif

Po moje je že sama ideja nevarna, sploh če bo not mel lasten kader ala suzica, Erlah...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Še te vojske nimamo s čim plačati, kaj šele, da bi imeli za spodobno opremo. Čez kako desetletje bo štelo, koliko robotov imaš v vojski, mi pa mi denar zapravljali za dodatna nadomestila novi formaciji. Že NATO nas opozarja, da ves denar porabimo za plače, opreme pa nimamo. Danes je vojska lahko visoko tehnološka ali pa je nimaš.
Ne bi pisal, kaj še drugega mislim, ker se mi ne ljubi kregati s prepričanimi.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Qrba si vztrajen v odpiranju novih tem.
bonk.gif

Ne bi nadaljeval tu: https://www.alter.si/tabla/show...=0&fpart=20

Kot že predlagano bi lahko to vojsko poimenovali slovenska armada ali na kratko SA.

Sicer se pa že urijo:

evil.gif

Sicer pa, kot da je stranka SDS na političnem prizorišču nova in je ne poznamo...

Gre zgolj za samoreklamo, za iskanje medijske pozornosti, za verbalno šankovsko aktivacijo svojih volivcev...

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
V slovenski vojski si imel za zajtrk na izbiro tudi Čokolešnik-Čokolino.
Tako se nam ni potrebno bati nobenih protestov.

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
723
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Še te vojske nimamo s čim plačati, kaj šele, da bi imeli za spodobno opremo. Čez kako desetletje bo štelo, koliko robotov imaš v vojski, mi pa mi denar zapravljali za dodatna nadomestila novi formaciji. Že NATO nas opozarja, da ves denar porabimo za plače, opreme pa nimamo. Danes je vojska lahko visoko tehnološka ali pa je nimaš.
Ne bi pisal, kaj še drugega mislim, ker se mi ne ljubi kregati s prepričanimi.

467716-post_slo.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Tu ni govora o ponazoritvi postroja v koæevski reki, marveč o oblikovanju nacionalne garde na državni ravni...šlo bi za uradno državno formacijo ne za nekaj 'uniformirancev' nekega združenja.

Sem pa zadnjič videl sliko original postroja na naslovnici obrambe in eden od vojakov me zelo spominja na alibabiča (strelca iz rodice)