Usnjen volan poškodbe

lojtra

Pripravnik
6. jul 2008
60
1
8
Lep pozdrav.
Imam problem in sicer, na usnjenem volanu se mi je tako imenovano usnje na dveh mestih nagrbančilo. Ne vem kako naj bolj opišem. V glavnem, kot, da bi se posušilo in skrčilo.
Zelo grdo zgleda in še ko obračam volan me moti. Se je pa to zgodilo sedaj po zimi. Nisem mazal z nobenim priprarvkom ali kaj, samo enkrat poleti sem namazal s soleo.
Prosm za nsevete kaj narediti. Avto pa je Citroen c2.

Hvala lepa in lep pozdrav.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Najbolje je preoblečt volan v normalno kvalitetno usnje in skeširat 50-100€. Mala jajca, še posebno pa francoska, pridejo iz tovarne samo z nekim približkom usnja. Vsaj clio pride z volanom, ki je prevlečen še s slojem nekakšne barve. Ta sloj gre precej hitro dol in zgleda ogabno.

Ok ena rešitev je še, da se zadevo malo pošmergla in pošteno zgladi.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
ali pa kako malo bolj močno čistilo, da raztopi to lepljivo barvo dol. potem pa prideš spodaj do usnja in nebo več problemov. res da volan nebo več tako lep. bo pa dosti bolj prijetn za držat. to sem nardil na cliotu in je bilo dooooooooooooosti bolje

Nazadnje urejeno:

lojtra

Pripravnik
6. jul 2008
60
1
8
Barva usnaj je čisto vredu, samo to me moti, da se je na dveh mestih nagnetlo. Nimam fotografije, da bi pokazal. Ima kdo idejo oz. ve, kje in za koliko se da volan preoblečt? Hvala vsem za pomoč.