USB zunanji diski ne delujejo

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Evo. En čuden problem se je naredil sam od sebe
confused-1.gif
. Vendar, kar je zanimivo, na teh istih portih delujeta ne-diskovni USB napravi (tiskalnik in monitor) v redu.
Ko priključim zunanji disk se prižge lučka, potem pa ugasne in računalnik javi neko USB težavo. Seveda diska v Windowsih ni nikjer. Ali je kakšna rešitev
10.gif
.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik MiranR pravi: računalnik javi neko USB težavo.
Kakšno ?
Probal s kakim sistemom s CD-ja ? (knoppix, mogoče Vista CD tudi dela, ima baje neki recovery environment)

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
pri meni je se je včeraj zgodila podobna zadeva

ko sem hotel naložiti nekaj na SD kartico preko usb card readerja mi je nod sporočil da imam virus "fooool.exe"

virus sem spucal vendar lahko dostopam do vsebine kartic in usb ključkov oz usb diska samo takrat ko ga vštekam v usb napravo in ko mi da opcijo da naj izberem kaj naj naredim če mu dam takrat prekini je konc sploh ne odpre več nobene zunanje naprave preko usb kako naj to popravim

prilagam slikco kaj pokaže ko kliknem na usb napravo "ključ" kr ene popačene fore

http://users.volja.net/jojox/usb.jpg

Nazadnje urejeno:

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
moj problem iz enega posta višje sem že rešil, in to tako, da na srečo naredim na vsake toliko kopijo usb ključa ali kartice.in sem vse ključe in kartice ki sem jih po tem virusu vtaknil v računalnik -ukužil z tem virusom fooool.exe tako da so bili čisto vsi ukuženi

potem sem pa en usb ključ preformatiral in se je zadeva popravila ampak samo za ta ključek tako da sem moral postopek ponoviti na vseh ključkih in sd karticah

skratka zdaj deluje BP

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Glede na to da USB ključ in USB disk na dodatnih portih delujeta OK in da imam protivirusni program potem to ni krivo
ne-ne-1.gif
. Vse skupaj se je zgodilo, ko sem poleg prvega USB diska (ki pa ima svoje napajanje) vklopil še enega, ki pa se napaja preko USB. Skatka skrivnostno.

Evo, med tem ko pišem se je zadeva ozdravila
aplauz.gif
. Glede na prvi odstavek, sklepam da je vezje na osnovni plošči pregrelo (preobremenilo) in odklopilo napajanje.
Popoldan pa je bil PC ugasnjen in se je zadeva "resetirala" nazaj v življenje
cheer.gif
.

bushi

Pripravnik
12. avg 2007
381
0
16
Obišči stran
Ce bo kaj komu kdaj koli pomagalo. Jaz sem mel podoben primer, ko mi enostavno ni hotel prepoznati diskov usb card readerja ter usb kljucka. Tezava je bla/in je v tiskalniku. Namrec ko imam tisklanik prizgan mi usb diski (disk drive) ne delujejo, ostale usb naprave pa. Ce pa nato ugasnem tisklanik, ki je pravtako povezan z usb, mi pa disk drive funkcije normlano delajo.

lp.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik MiranR pravi:
Glede na to da USB ključ in USB disk na dodatnih portih delujeta OK in da imam protivirusni program potem to ni krivo
ne-ne-1.gif
. Vse skupaj se je zgodilo, ko sem poleg prvega USB diska (ki pa ima svoje napajanje) vklopil še enega, ki pa se napaja preko USB. Skatka skrivnostno.

Evo, med tem ko pišem se je zadeva ozdravila
aplauz.gif
. Glede na prvi odstavek, sklepam da je vezje na osnovni plošči pregrelo (preobremenilo) in odklopilo napajanje.
Popoldan pa je bil PC ugasnjen in se je zadeva "resetirala" nazaj v življenje
cheer.gif
.
Jep , enim ni jasno, da USB ne da dovolj elektrike za diske, pa se tu in tam "malo" preobremeni.
Tožit vse proizvajalce.
Ali trpeti.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
USB specifikacija piše 500 mA toka na USB port. Ni kriv USB port, če disk hoče 2 A toka, da se zavrti.
smile-1.gif

Ogo