USB W-lan ključ

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Na Ebayu je tega kot smeti KLIK ).
Ker sem malce ven iz tega, me zanima kaj svetujete, da nabavim? Predvsem se mi gre za daljavo, priključeno pa bo na Linksys router.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Prvi link je pa hud
cheer.gif
.
Sicer pa, sem hotel le napisat, da mi zmogljivost ni tako pomembna. Takšnih ekstremov pa le ne potrebujem. Namreč sedaj mi prenosnik z vgrajenim Wlan-om deluje čisto OK, tako da bi potreboval le en soliden USB ključ. Itak bo še na USB kablu pravilno usmerjen, tako da težav s signalom ne bi smelo biti. Zanimalo me je le, kateri USB ključi na mojem linku so solidni in ne nek shit. Saj tistih 10 EUR ni problem, vendar ne bi pa 2x čakal po 14 dni, če se prvič nategnem.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Khm, tale na tvojem linku ima pa le WEP enkripcijo (torej nima WPA enkripcije), tako da žal odpade. WPA nujno potrebujem, namreč stanovanj je x v okolici, ravno tako Wlan omrežij in se komot najde kakšen nadobudnež, ki se mu bo dalo WEP shekat
jezen.gif
.

Sam sem sicer razmišljal o temule. Čeprav je 12 EUR namesto 8
grin1.gif
.

Edit: khm, malce pogledal feedback, pa mu izgleda ne bom zaupal 12 EUR. Namreč na negativne feedbacke sploh ne odgovarja, pa jih ima kar nekaj. Bo treba kaj drugega najt.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
GoldBlink?
Ali sploh brez imena firme ?
No ja, jaz bi tu bil malo "konzervativen". Posebej če v trgovini dobiš Asus WL-167g za 20 EUR (ni poštnine).

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Saj po eni strani imaš prav. Vendar potem ne bi bilo zanimivo
grin1.gif
. Pa zaenkrat imam še kar dobre izkušnje s čang-šlang robo.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Se jaz bi se pristulil in nekaj vprasal..

Na PCju imam net, rad pa bi povezal telefon - pc preko wifi, torej da bi surfal na telefonu preki wifi. Vecina folka mi pravi, da je to najlazje preko wifi routerja pa je zadeva resena, kakor pa preko kljucev, kjer zadeve postanejo komplicirane.. kaj vi menite?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.976
6.148
113
Jaz sem za doma nabavil Netgearov ključek. Pa sem mslil da ta ne spada pod skupino "ČangŠlang". Pa vseeno se mi zdi da je. Recimo povezavo mi je po kaki uri ali dveh prekinil, če sem mu ročno povedal naj se poveže se pa je povezal. Potem sem "znižal" wpa enkripcijo iz WPA2 na WPA. Sedaj mi dela na kolkotolko stabilno.

No pa ni bil ruter krivec za izpade, ker mi mojga notebooka z vgrajeno Intelovo ni nikol dol zabrisalo.

Tako da mate res "jajca" da kupujete take reči. Meni vse bolj odmeva rek:"Kdor poceni kupi, drago kupi".

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:Tako da mate res "jajca" da kupujete take reči. Meni vse bolj odmeva rek:"Kdor poceni kupi, drago kupi".
Hehe, saj v principu imaš prav, ampak kot rečeno. Zaenkrat imam izredno pozitivne izkušnje z vso to čang-šlang robo. Recimo PQI SD kartice sem kupoval, ko jih tukaj še nihče ni poznal. Edino kar me je nekativno presenetilo je bil SD card reader, kateri mi je šel v kose, ampak še vedno dela. Sicer pa bomo videli kako in kaj, teh 9 EUR itak nima veze. Nekaj je tudi na zadovoljstvu, da nisi nabavil v bližnji trgovini. Bom sporočil kako se kaj stvar obnese.