USB vhod mi ne dela

roshi

Pripravnik
30. avg 2011
52
0
6
lp
Imam namizni računalnik MARS 5 , zadaj imam 4 usb vhode,ki delajo vsi ,spredaj pa imam 2 vhoda ki pa se ne zaznata,,toliko sem zvedel da je to zaradi tega ker so zadnji štirje vezani na matično ploščo,sprednji pa ne in da je treba v biosu nekaj zrihtat oziroma naštimat driverje za te dva vhoda-ali mi lahko kdo podrobno pove kako se da to zrihtat
lp
Tine

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Poglej model tvoje matične plošče in nato preko tega poišči navodila za njo in boš videl kje na matični plošči so priklopljeni sprednji USB vhodi.

Zaznati bi ti jih moralo normalno tako kot zadnje razen, če jih nimaš prklopljenih ali jih imaš napačno priklopljene.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Kot prvo poglej, če imaš pravilno priključeno.
Drugo, a imaš naložene gonilnike za chipset. Ko ugotoviš oznako plate, poišči gonilnike na proizvajalčevi strani.
V upravitelju naprav poglej, če imaš kake rumene klicaje. Če so, pomeni, da ti manjkajo gonilniki.

roshi

Pripravnik
30. avg 2011
52
0
6
Ja ,smo že rešili,hvala vsem za pomoč
smile-1.gif

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
739
112
43
Zanima me kako rešujete priklop USB2.0 naprav na USB3.0, če tista USB2.0 ne prebavi novejšega priklopa? A obstaja kakšen vmesnik za take primere? V mojem primeru gre za printer. Windowsi ga zaznajo ampak opozorijo, da ni nujno, da bo delal. In res ne dela.

Nazadnje urejeno:

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
To ni problem USB-ja, ker je le ta kompatabilen za nazaj. Za to so krivi Windowsi, ker ne najdejo gonilnikov. Si dobil poleg printerja kakšen namestitveni CD?

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
739
112
43
Citat:
Uporabnik onlyme pravi:
To ni problem USB-ja, ker je le ta kompatabilen za nazaj. Za to so krivi Windowsi, ker ne najdejo gonilnikov. Si dobil poleg printerja kakšen namestitveni CD?
Ne spomnim se ravno kaj sem dobil, ker gre za laserski tiskalnik izpred cca desetletja iz časov Win XP. Zagotovo je bil CD zraven ampak bo v tem primeru nekoristen, ker gre za Win8.1. Bom poiskal gonilnike na spletu. Hvala za pomoč

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Težka bo , da ti bo delal na Win 8.1.
Sam imam starejšega laserca HP LJ 1010. Z težavo sem ga usposobil na Win 7 / 32bit.
Na Win 7 / 64bit ga sploh nisem uspel usposobiti. Na Win 8.1 sem tudi poskušal, a žal ni šlo.
Imam srečo, da imam še starejši PC z Win 7 / 32bit, da ga veselo uporabljam tam, dokler ne spraznim tonerja. Gradivo za tiskanje pa prenašam z USB ključem.
Pa še to - gonilnike sem moral posebej poiskati na internetu, pa tudi postopek zagona je bil drugačen kot običajno.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Just plug-in your LJ 1010, click Start, select Devices and Printers, select Add Printer, select port DOT4_001, click Windows Update and take HP LaserJet 1150 (HP). At the end, type your custom name "HP LaserJet 1010". That's all!

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Če je v uporabi 64bitni sistem in proizvajalec za to (ali kakršnokoli podobno napravo) ni naredil 64bitnega driverja, pozabi. Včasih z nekaj sreče, "prime" driver za kako drugo napravo, ampak, če ni, po tem ni. Sem moral doma upokojit en (sicer vrhunski) scaner od Canona. Ni variante, zdaj skeniramo s starim laptopom ki ima še 32bitni OS.
frown-1.gif

lp

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
canona ne moreš primerjat s hpjem kar se supporta tiče, žal

canon je v tem pogledu bolj ali manj igrača

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
739
112
43
Našel na spletu uradno proizvajalčevo aplikacijo, ki naj bi ga instalirala samodejno... Ko bom imel čas bom poskusil, pa da vidimo. gre pa za Samsungovo zadevo.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Just plug-in your LJ 1010, click Start, select Devices and Printers, select Add Printer, select port DOT4_001, click Windows Update and take HP LaserJet 1150 (HP). At the end, type your custom name "HP LaserJet 1010". That's all!

Ja, podoben postopek sem uporabljal. Sam to deluje na 32bit sedmici, na 64bit pa to preverjeno ne funkcionira. Na 8.1 sem tudi poskušal, a ni šlo.

Imam tudi starejši Canon CanoScan 3000F, ki odlično deluje z originalnimi gonilniki (in drugimi skan programi) na 32bit sistemu, na 64 bitnem pa sploh ne deluje (ga sistem ne zazna).

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.873
695
113
Večina lasercev dela normalno tudi na generičnih driverjih (pač probaš nek PCL6 gonilnik). Ni pa to zagotovilo.

Je pa še ena dokaj komplicirana opcija, in sicer da namestiš VirtualBox in kreiraš 32-bitno virtualko na katero potem "priklopiš" printer. In potem znotraj virtualke vklopiš network printer sharing in lahko tiskaš še iz host OSa
grin1.gif

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Večina lasercev dela normalno tudi na generičnih driverjih (pač probaš nek PCL6 gonilnik). Ni pa to zagotovilo.

Je pa še ena dokaj komplicirana opcija, in sicer da namestiš VirtualBox in kreiraš 32-bitno virtualko na katero potem "priklopiš" printer. In potem znotraj virtualke vklopiš network printer sharing in lahko tiskaš še iz host OSa
grin1.gif

Pa si prepričan, da to deluje oziroma kakšen sharing imaš v mislih? Običajno deljenje tiskalnika v Windowsov bi rekel, da ne bo dovolj, ker tudi na klientu (v tem primeru host OSu) rabiš gonilnike (64bitne, če je OS 64 bitni). Kak ThinPrint bi moral delat, vendar ga v tej smeri še nisem uporabljal.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:

grin1.gif
Na Brother lasercih z gdi imho ne bo delalo.

Preko print serverja (tiskalnik priključen nanj) na routerju, bi delalo http://us.dlink.com/products/connect/10100-ethernet-usb-print-server/ ?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
Na W7 64 tudi nisem mogel zagnati Canonscan Lide 35, ki je v XP-jih brezhibno delal.
Instaliral sem ga kot Lide 60. Winzi so težili da ne bo delalo ker ni prava naprava, vendar dela normalno.
Torej bi bilo pametno na netu poiskati gonilnike sorodnih naprav.
grims-1.gif