Usb / UNKNOWN

Deluc

Zelenc'
7. sep 2010
13
0
1
lubijana
bonk.gif
Imam težave že nakaj časa s tem hudičem. Dam tistemu ki mi da predlog kaj še lahko probam da se losam te neznane naprave ki mi vedno javlja da se najde in potem spet odstrani. Zvok v windowsih 7 je moteč ko ku....rba. To ni normalno.

Imam Asusovo plato in windowse Ultimate na sveže namontirane. Imam težave z neznano USB napravo ki jo vedno javlja. Vse usb priključke sem odstranil ponovni zagon naredil in še vedno.

A mi kdo lahko pove kaj še lahko probam. Na googlo nisem našel nič konkretnega okoli rešitve tega problema.

Mesto: Port_#0002.Hub_#0006
Izdelovalev: (Standard USB Host Controller)
Vrsta naprave: Krmilniki USB
ID-STROJNE opreme: USB\UNKNOWN

Naprava je ONEMOGOČENA pa kljub temu mi javlja skoz tisti zvok.

aja pozabil napisat...dam mu za pirr
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

kloko

Pripravnik
22. avg 2007
176
0
16
Za začetek pojdi na support.asus.com, poišči svojo ploščo, prenesi ustrezne gonilnike in jih naloži. Lahko pa poveš točen model plošče, če se komu utrne kak bolj specifičen nasvet.

L.p., Kloko

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ravno včeraj sem dobil od Kitajčkov 7 portni napajani USB hub. Ko sem ga priključil, sem dobil v Device managerju točno to, kar si napisal zgoraj. Torej, kako mi boš poslal pir?
nahrung002.gif

Deluc

Zelenc'
7. sep 2010
13
0
1
lubijana
Citat:
Uporabnik kloko pravi:
Za začetek pojdi na support.asus.com, poišči svojo ploščo, prenesi ustrezne gonilnike in jih naloži. Lahko pa poveš točen model plošče, če se komu utrne kak bolj specifičen nasvet.

L.p., Kloko

odstranil in vse lepo na novo naložil. Žal ne pomaga!

Deluc

Zelenc'
7. sep 2010
13
0
1
lubijana
Problem še ni rešen. Meni še kar javlja to napako oz. neznano napravo. Kot sem že napisal. Vse naprave imam izključene ki so preko USB ja in še kar jamra.

Eno vprašanje...kaj menite ali je možno da je bila matična narobe priklopljena ...tisti pini znotraj ? ki grejo na USB 1 ...USB 2...

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113
mogoče je potrebno nadgradit BIOS, ali imaš vgradni čitalec kartic?

Deluc

Zelenc'
7. sep 2010
13
0
1
lubijana
Ja bios nisem nikoli nadgrajeval in si tudi ne upam.

Kar se tiče čitalca nimam vgrajenega imam pa preko usb - ja !

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113
To ti napiše, kadar ni popolnoma nič priklopljeno?

Napiši točni model matične plošče in ti bomo razložili kako posodobit BIOS.

Deluc

Zelenc'
7. sep 2010
13
0
1
lubijana
M4A87TD/USB3

ja sedaj imam tako da mi piska ne ...sej pravim imam zelo čudno zadevo.

v device managerju imam unknown device sam jo imam onemogočeno in očitno ne piska. Naprava je pa še kar notri. ČE jo pobrišem mi jo na novo naserje notri.

Nazadnje urejeno:

Deluc

Zelenc'
7. sep 2010
13
0
1
lubijana
Prvo pravilo posodabljanja BIOSa: Če deluje vse tako kot mora, ne posodabljate.

To pomeni, če vam sistem deluje brezhibno in stabilno, posodobitve niso smiselne, saj niso brez tveganja. Tudi, če je računalnik že dalj časa deloval brezhibno in je nenadoma njegovo delovanje postalo nezanesljivo in vzrok vsekakor niso napake v programski opremi, poskusite ugotoviti vzrok. Najpogostejša vzroka sta:

1.Okvara na RAM modulih, za testiranje uporabite program Memtest86 ali Memtest+.
2.Napihnjeni kondenzatorji na matični plošči ali ostalih komponentah. Za več informacij si oglejte članek Menjava kondenzatorjev na osnovni plošči.

Dokler ne ugotovite vzroka, je morebitna posodobitev BIOSa zelo tvegana in v veliki večini ne bo odpravila težav, tudi če vam jo bo uspelo uspešno izpeljati.

Berem tole na netu ? Hmm

kloko

Pripravnik
22. avg 2007
176
0
16
Tvoja osnovna plošča ima extra čip za tiste dodatne USB3 porte, si res prepričan da si naložil driverje za to zadevo?

Kar se BIOS verzije tiče, ima opis popravkov kar zanimive buge omenjene in se mi zdi koristno posodobiti na zadnjo verzijo.

L.p., Kloko

bi_dzi

Pripravnik
16. avg 2007
160
0
16
dol si potegni pod utility ASUS Update V7.18.03 for Windows XP 32bit/XP 64bit/Vista 32bit/Vista 64bit/7 32bit/7 64bit kjer ti posodobi bios iz windowsev, samodejno ti izbere najnovejši bios, ti samo parkrat klikneš naprej pa je. postopek traja približno 5 minut od tega je kritična mogoče 1 minuta, pa poskusiš lahko tudi z driverji" USB 3.0 Host Controller Driver V2.0.4.0 for Windows 32/64bit XP & 32/64bit Vista& 32/64bit 7. " Asus driver

Deluc

Zelenc'
7. sep 2010
13
0
1
lubijana
Ekola,

1. naredil update s tem utilitom. Napravo sem odstranil in šel na novo v restart. Po novem zagonu mi javi da je naprava neznana sam do sedaj mi ni nagajalo s zvokom oz. z dodajanjem in odstanjevanjem te naprave. Naprave nisem onemogočil in zadeva tako stoji.

Kar se tiče tistih USB 3 imam že novejšo različico na računalniku tako da mi ni pustilo inštalirati.

bi_dzi

Pripravnik
16. avg 2007
160
0
16
Probaj še NEC Electronics Corporation USB3.0 Controller Driver V1.0.19.0 for Windows 32/64bit XP & 32/64bit Vista & 32/64bit Windows 7.(WHQL) , pa AMD Chipset Driver V3.0.765.0 for Windows 32/64bit XP & 32/64bit Vista & 32/64bit Windows 7.(WHQL), pol pa lahko še probaš update driver, pa izberi da naj pogleda po internetu. Imaš še slučajno kakšno posebno tipkovnico al pa miško priključeno preko usb? Če ti vse deluje ok se ne sekiraj.