Usb tv stick avermedia ni slike???

elc

Pripravnik
12. okt 2007
144
0
16
Kras
Pozdravljeni pred dnevi sem nabavil usb stick Aver TV Volar Black HD, po namestitvi driverjev in priloženega softwerja pa so se mi pojavile težave, namreč signal s priloženo anteno 100% zvok dela brez zatikanja, vendar slike ni, prav tako se mi zdi čudno, da kljub temu da ni slike dela teletekst. Probal sem pobrat drivejre z njihove strani, vendar se ne spremeni nič. Zanima me ali je imel kdo podobne težave s temi sticki in kako jih odpravit?

elc

Pripravnik
12. okt 2007
144
0
16
Kras
Ja gre za dvb-t signal, nameščen imam Win7, ali je potrebno namestit še kake dodatne kodeke?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
No, kodek mora biti instaliran, sicer seveda ne more biti slike. Kaj pride z Win7, ne vem, svetujem ti, da instaliras kar paket kodekov (meni je zelo pri srcu "K-Lite codec pack") in ustrezen bo zagotovo med njimi (MPEG4 / H.264).

elc

Pripravnik
12. okt 2007
144
0
16
Kras
Kljub namestitvi kodekov zadeva ne prikazuje slike, ima še kdo kak predlog???

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ker pravis, da tuner normalno deluje, je ocitno tezava v kodekih. Ce so instalirani, potem program ne ve kaj poceti z njimi. Moj naslednji korak bi torej bil preizkus kaksnega drugega programa.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Tole pa zveni cudno, ce tuner ne bi deloval stabilno, ne bi bilo niti zvoka niti TTXa. Tukaj mora biti nekaj narobe s kodeki.

elc

Pripravnik
12. okt 2007
144
0
16
Kras
Ja očitno so bili krivi kodeki, odinstaliral vse in ponovno namestil in zadeva deluje, hvala vsem za priporočila in mnenja.