usb-rs232

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Ali mogoče ve kje bi se dobil ta kabel ampak mora imeti na koncu rs232 ženski del (utičnico) ne moškega ker imam to za satelitski sprejemnik in je na satelitski moški del.Lahko pa samo tisti del vmesnik da dobiš iz moškega(vtikač) na ženski del.Ali pa da kdo to stvar sam naredi da bi se dalo naročit.
Lp

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
comtron nima nič še z moškim delom ne. Do techtrade pa sem uspel prit sam so mi glih pred nosom zaprli tak oda še za enkra tne vem al majo al ne

cat

Fizikalc
3. sep 2007
908
59
28
Ti iščeš torej gender changer

STD1_CC3017aed.jpg

Našel ga boš v vsaki trgovini z elektroniko.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.101
4.068
113
Oz. še ceneje je doma pobrskat po kablih, ker je veliko naprav, ki so uporabljale COM porte imelo tak kabel (moški-ženski). Meni se doma valjajo eni 4je od skurjenih modemov ...

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Ok,hvala. Sem že našel, imajo v techtrade. Glih v vsaki trgovini pa najbrž tud nimajo, sem iskal v conradu pa nimajo. Ne vem če je še kje ta conrad v Lj drugače pa ta v BTC-ju je pravi pajzl boljš da zaprejo ker imajo tako majhno trgovinco pa še tam ni nič.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Oz. še ceneje je doma pobrskat po kablih, ker je veliko naprav, ki so uporabljale COM porte imelo tak kabel (moški-ženski). Meni se doma valjajo eni 4je od skurjenih modemov ...

Ravno tak ni primeren - ce zelis zamenjati spol, morata biti oba konektorja na adapterju enaka (nasprotna od tistega, kar je na obstojecem kablu), sicer si dobil samo daljsi kabel, ki je se vedno napacnega spola.

Dodatna tezava je se morebitna ne-povezanost katere od zil v kablu ... pitaj boga kaj tisti satelitski cudez rabi.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.101
4.068
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

Ravno tak ni primeren - ce zelis zamenjati spol, morata biti oba konektorja na adapterju enaka (nasprotna od tistega, kar je na obstojecem kablu), sicer si dobil samo daljsi kabel, ki je se vedno napacnega spola.

Dodatna tezava je se morebitna ne-povezanost katere od zil v kablu ... pitaj boga kaj tisti satelitski cudez rabi.

Maš res ja!
evil.gif

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
na tole vrži uč - ni sicer pravega spola - sam z konverterji bo uspela tudi ta preobrazba
grin1.gif

drugače pa še conrad

no vidiš to zadevo imam, sam kaj ko tist pimpek na koncu ni pravega spola.Mora bit female ta sedaj pa je male.Zato pa rabim tist del ko je zgoraj na sliki pravi za to

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ali pa preprosto odrezi kabel in prispajkaj na drug konektor. Te (z ohisji vred) dobis v trgovinah, kjer prodajajo elektronski material, npr. HTE in IC.

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Kaj pa misliš počet s tem, ko boš tv priklopil na komp, če ni skrivnost?

Če si mislil na mene? Jaz sem že uredu to zadevo in mi funkcionira,rabim pa za urejanje satelitske play liste in pa upgrade software.Lahko se upgrejda tud z USB ključem ko funkcionira
grims-1.gif

pirpy

Zelenc'
21. jun 2010
18
0
1
Topolšica
kateri sprejemnik pa imaš,jaz sem poskušal preko usb-ts232 pa ni slo sem moral native com port najti da sem lahko upgrejdal firmware
pozdrav

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Seveda ne gre preko USB-RS232. Ta kabel sem tud jaz prvo kupu in je blo 0. Pol sem kupu PCI kartico z RS232 izhodom in pa kabel ''null modem'' ki je prav za te zadeve, sedaj pa dela.

kloko

Pripravnik
22. avg 2007
176
0
16
NULL modem kabel rabiš v vsakem primeru, ne glede na to, če povezuješ preko USB adapterja ali direktnega RS232 porta. Meni deluje v obeh primerih.

L.p., Kloko

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Jaz sem kupu nekaj takega pri conradu, s tem da sem moral kupit še tist gender changer k je na sliki , http://www.mimovrste.com/artikel/2450016826/pretvornik-usb-rs-232-tu-s9#pictures pa mi ni delalo. Ker baje pravijo strokovnjaki (jaz nisem v tem doma) da imaš en kup vrst povezav s tem in moraš imet srečo da ti dela al pa sam doma kaj handlat. Kaj pa imaš ti za eno zadevo pa nevem gor sem nekaj spraševal o tem pa se nis takrat oglasu kaj in kako naj bo.
Lp