USB porti ne delajo več... HP Pavillion DV7

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
pred cca 1 mesecem sta odpovedala 2 USB porta na desni strani prenosnika... na levi strani sta še dva USB porta, v enem je miška, v drugega priklapljam zunanji disk... ko je disk zaseden, potem miška šteka...
confused-1.gif

sem bil prepričan da je zmeda zaradi gonilnikov ker že ene leto dni nisem pucal OS (WIN 8.1)

zdaj sem menjal disk, in naložil WIN10... vendar USB porta na desni še vedno ne delata... in glede na to, da so sedaj sveži WINSI in sveži gonilniki, bi v teoriji morali vsi USB porti delovati, če bi bil problem gonilniške narave...

zatorej sumim, da je nekaj fizično crknilo... prenosnik je star nekaj čez 3 leta... garancije itak ni več... a ma kdo idejo, če se da tu kaj popraviti... ostalo vse dela... za domačo rabo bi bil z delujočimi USB porti odličen še naprej...

confused-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.355
5.653
113
Odinštaliraj gonilnike.......in ponoven install....
sprasujem se.gif

Drugače pa vsi vedno pametni ko napišem da vsakič delam fresh install z dban.org ( ok je dal še en uporabnik boljši in časovno manj potraten program v temi Hal.dll missing)

Ker se ti kaki trojanci vedno kam zavlečejo v sistem in jih z preprostim povoženjem sistema z novo kopijo ne odstraniš....

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Če ti je "spontano" crknilo (beri: nisi polil laptopa, ga vrgel po tleh,...) je možno tudi, da plata jemlje konec. Popravilo ne glede na laptop ranga 300€
frown-1.gif
Lahko da bo delal še dolgo časa, lahko se ti simptomi stopnjujejo (kot praviš, ti miška šteka če imaš dva porta hkrati zasedena).

Mogoče ne bi škodilo narediti testa z enim ubuntu live cd-jem, toliko da vidiš, če ti v drugem sistemu komp (fizika) normalno deluje in je mogoče kriv sistem, ampak (žal) dvomim.

lp

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Da se uštulim- podaljšek, na katerem so zaščitene vtičnice (Napajanje 230V) in vhod in izhod za UTP kabel (TV) ,ne da signala skozi za TV-verjetno -ni nobenih šibkotočnih"varovalk" notri, ampak je šla elektronika..mnenje?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Aja, pa še to: usb hub reši težavo s premalo porti, ne pa tudi z zmogljivostjo - hub razdeli hitrosti priključenih naprav, je primeren za razne tipkovnice, miške ipd, kar ne rabi visoke hitrosti prenosa podatkov, ko pa je govora o zunanjih diskih (ki se dejansko uporablja, ne da sem in tja kaj gor shraniš), je pa hitro problem pri odzivnosti. Sploh pri USB2.0 ki mora že disk bremzat...

@gatto: zavisi od izvedbe vezja v razdelilcu. Najverjetneje, tudi če so notri varovalke, če nisi vešč elektronike, nimaš česa popravljat...

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
To je HW feler. Že videno. Včasih sicer ob takih čudaških napakah pomaga, da ubiješ štrom (odstrani zunanje napajanje in baterijo ter ga prižgi) in flashas zadnjo verzijo biosa. Glede na izkušnje pa mislim, da je zadeva žal fizično odpovedala. Tukaj imaš srečo, da ima DV7 desne USBje na svojem boardu, ki ga lahko zamenjaš za drobiž. USB board

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Clueless pravi:
To je HW feler. Že videno. Včasih sicer ob takih čudaških napakah pomaga, da ubiješ štrom (odstrani zunanje napajanje in baterijo ter ga prižgi) in flashas zadnjo verzijo biosa. Glede na izkušnje pa mislim, da je zadeva žal fizično odpovedala. Tukaj imaš srečo, da ima DV7 desne USBje na svojem boardu, ki ga lahko zamenjaš za drobiž. USB board

hvala... sem šel gledat če mam res tak USB board, in sem razdrl comp... ko sem ga nazaj sestavil, spet vse dela
tongue-1.gif

na levi strani pa še vedno miška šteka, če je drug USB aktiven... :p torej se prenosnik verjetno poslavlja počasi... levi porti so na MB
frown-1.gif

zaenkrat...

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Lahko je samo popustil lot na tiskanem vezju zaradi malo preveč močne roke pri priklapljanju USB naprav.
Ali pa zaradi pogostega nagibanja/vlečenja zunanjih konektorjev.

Nazadnje urejeno: