usb "pojedel" ključek?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Na enem starejšem pcju (celeron 2000) vtaknem v matično usb ključek in mi javi da naprave ne more prepoznati. Ok, ga iztaknem in vtaknem v usb 2.0 port na PCI kartici. Nič...

Pridem domov in mi ključka ne prepozna več na nobenem računalniku. Kot ga sploh ne bi priključil.

Kakšna ideja kako ga spravit spet k življenju?

Lonck

Pripravnik
13. okt 2007
131
10
18
Meni se je isto zgodilo 1 mesec nazaj. kupil ključek za back up. 2 dni je ključek delal brez problemov. Približno do polovice sem ga nafilal s podatki. Naslednji dan mi ga računalnik ni zaznal več. Probam na drugem računalniku - tudi nič. Nesem ključek v službo, probam na več računalnikih - nič. Nesem ključek na servis, mi ga niso mogli popravit.
Pri meni je bila edina sreča ta, da nisem brisal podatkov iz diska takoj ko sem jih posnel na ključek.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
očitno je crknil
tudi meni je en sandisk. še sreča, da je bil v garanciji in sem tako dobil novega. podatki so pa šli:(
seveda je pa crknil, ko sem ga najbolj potreboval:S

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Kupi SLC ključek, pri takih se bolj trudijo pri proizvodnji. Pač plačaš 15 EUR/giga, je pa vredno, že zaradi hitrosti.
Odkar mam SLC drugih več ne povoham, komaj s takim se da živet, ne pa z 10 Mbit želvami.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
To so vsi hitri USB-ključki, 25 MB/s write, 30 MB/s read. Eni majo tudi malo manj in temu primerno ceno.

http://www.testfreaks.com/blog...d-and-compared/

Jaz sem kupil 2x 4GB OCZ rally2 turbo, sicer dal 81 EUR za oba, se pa prvi trenutek poplača investicija. V Sloveniji ne dobiš vseh, zato pač greš na ebay.
smile-1.gif

Jaz sem živce izgubljal na šihtu, kjer bi moral delat v ms paintu, če hočem kak screenshot naredit, za browsat pa je IE, pa si pomagam s portable apps. Prej sem mel recimo probleme, da mi je v firefoxu pri nalaganju filmčka slika štekala, če nisem najprej pustil bufferja do konca.
Pa do zdaj se mi še ni niti enkrat sfuzlalo, niti najmanjšega odpora ni pokazal, pa laufa na teden v povprečju po 40 ur.

Trupl0

Pripravnik
21. sep 2007
213
16
18
Gottschee
Corsair voyager je kul xD Bil 2x zaporedoma v pralnem stroju ( prvič pozabil dati ključek iz hlač...drugič pozabil ga iz bobna ven vzet ) xDDD
Obrisal, vtaknil v USB...dela ko šus xD

Je pa res, da sem dal za 4GB ključ 35€

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Meni se je isto zgodilo par dni nazaj z externim diskom. Ne prepozna mi ga več ne pc, mac, wdtv... nič. Če ga pa vzamem iz ohišja pa dela b.p.
frown-1.gif

Nazadnje urejeno: