USB podaljški - delovanje USB ključev?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Rabil bi kvalitetne USB podaljške, kateri premorejo kaj več kot miško pa tipkovnico.

Je kdo kupil kable, kateri preverjeno delujo z USB ključki diski? Jaz imam robo iz ene par trgovin pa nič ne dela kot bi moralo, verjetno je vse iz Techtrade-a.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Potrebuješ podaljšek ali razdelilec?
Jaz imam 2 podaljška, eden je dolg dober meter, drugi pa 2m, pa vse deluje normalno.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.692
9.910
113
40
MB
na takih razdaljah ni problem, 5m pa tam je pol malo jeba, se pač uporabi z ojačevalcem kabl
smile-1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
ksz
Jaz sem imel težave ob uporabi podaljška pri tiskalniku - ni mi ga zaznalo. Usb ključ delal normalno. Ko sem tiskalnik priklopil brez podaljška, je delalo normalno. Po drugi strani pa imam v pisarni 2 m podaljšek in mi brez težav dela wd my passport (ki se napaja preko usb).

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
339
83
Jaz imam razdelilec na 4 z zunanjim napajanjem in mi vse 4 naprave hkrati gor delajo (miš, tipkovnica, usb ključ in še mobitel napajam čez).

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mene pa je**** ene 5 kablov, katere mam tuki na razpolago noben ne dela bp.
uf-1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Po mojih izkušnjah se ob kablih slabše kvalitete zna hitro zgodit, da se recimo razmaje sama vtičnica (recimo velikokrat vtakneš/iztakneš usb ključ, prenosni disk, kak čitalec kartic...) in je potem slab kontakt - rezultat je seveda nedelovanje. Pa tudi sam kabel če je bil velikokrat prepognjen ali pretisnjen, lahko kakšne žičke v njem izgubijo kontakt oz. se pretrgajo. Možnosti je ogromno, sam mislim da boš najmanj živcev izgubil, če greš pač po nov kabel. Aja, pred tem bi ti predlagal, da kable sprobaš še na kakšnem drugem računalniku, če imaš možnost.