usb ključek in čudni znaki

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
na usb ključku so se kar naenkrat pojavili čudni znaki.
če grem v moj računalnik in hočem odpret usb k. po standardni poti, da samo 2x klikneš na črko pogona me vpraša s čim naj odpre.
če dam desni klik me pričaka tole čudo, namesto da bi pisalo open.
obstaja kaka rešitev ali je usojen na format? se pa to dogaja samo na enem usb k.

usb.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
meni se jo to tudi dogajalo nek čas .. pa so mi naši računalničarji z zraven dobljenim CDjem nekaj naredili in potem je nehal kazati tele hieroglife .....

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
cd si dobil zraven usb ključa? jst sem ga ene 5let nazaj ko je še 128MB bil 12 čudo sveta:)
thnx za info, grem na proizvajalčevo stran pogledat če ma kej pametenga.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
V najboljšem primeru gre za corrupted drive. Sem tudi sam nekoč to doživel na D: disku... Format bo popravil ključek, podatke boš pa izgubil. Lahko sicer probaš s kakim recovery programom, a žal mislim, da je večina podatkov šla v maloro.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ključek drugače dela nromalno, razen te črke so. sem kr poslal mail pa da vidim kaj bojo rekel. če ne bom pa formatiral...

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
ko so se pri meni pojavili taki znaki me je NOD malo pred tem opozoril na en virus, prinesel sem ga iz kartice od enega mobilnega telefona, potem pa je to ratalo na vseh usb ključih in karticah.

Format ključkov in kartic pa definitivno pomaga in od takrat je ok

lp

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Mimogrede le en nasvet, čeprav najbrž ni v povezavi z zgornjim problem. Včasih se zgodi, da pride serija USB ključkov, ki vsebujejo slabše spominske FLASH module in pride po določenem času do "odpovedi". Uvod v to so kakšni neobičajni dogodki, ko se npr. ključek ne da softversko odklopiti (recimo prek Windows Task Bar-a), ko se pojavijo določene napake v sistemskem Event Viewer-ju itd.). V takih primerih se lahko uporabi pripomoček Check Flash (zadnja dobavljiva je verzija 1.05), ki podrobno preveri stanje USB medija na nivoju sektorjev/blokov).

http://mikelab.kiev.ua/index_en.php?page=PROGRAMS/programs_en[/COLOR]

Nazadnje urejeno:

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Imaš t.i. "šolski virus". Na ključu je treba pobrisati datoteki foool.exe in explorer.exe, pa mislim da še eno .bat datoteko.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kluček je začel delat normalno.
nod v službi mi je zaznal autorun.inf in pobrisal. avast doma pa še 2znani nesnagi, sam sem pozabil imena, mislim da je bla ena foool...
thx fantje!

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hm, meni se je pa dans zgodilo, da sem na ključek dal nekaj fajlov, ko sem pa v drugem kompu hotel stvari dol pobrat, pa ni šlo, je jevilo pokvarjeno datoteko. Sem ključek formatiral in še enkrat naložil fajle, isto. Torej je crknil?
crazy1.gif