USB ključ pokaže kapaciteto 0b

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Imam verbatim 4gb USB ključek. Potem ko ga je nekdo "nasilno" odstranil iz računalnika z win XP, ključek v raziskovalcu pokaže kapaciteto 0b in pravi da ga je treba formatirat. Format ne gre skozi, ne glede na izbran FS. Probal sem tudi tisto opcijo iz FAQ, ampak ne deluje. Probal sem tudi z windows XP setupom ampak brez uspeha. Ima kdo kakšno idejo?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
linux ali mac?
linux si itak lahko za đabe potegnš in preko druzga usb ključka ali cd-ja zaženeš kot testno verzijo. torej brez intšalacije, samo da probaš ključek.
če dela, ga potem še formatiraš
ima pa v sosednji temi en podobno težavo.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
usbformat.jpg

To je rezultat. Sploh ni particije, oz je ta po nekaterih podatkih velika 1MB, po drugih, 5,5kb, po tretjih pa 0b. Ne vem s čim bi lahko particijo zbrisal in naredil novo. V windowsih v disk managementu ne gre. Kak live linux mogoče, ima kdo kakšno priporočilo da bo najbolj enostavno?

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Pejt v Disk Management, pa tam naredi na novo particijo - sem imel podoben problem, pa sem se tam nekaj igral.. in je kar naenkrat ratalo
smile-1.gif

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik Raven pravi:
Pejt v Disk Management, pa tam naredi na novo particijo - sem imel podoben problem, pa sem se tam nekaj igral.. in je kar naenkrat ratalo
smile-1.gif

Ne da se.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
si probal kak program za recovery podatkov in ustvarjanje particij......partition magic, data recovery, ipd.....

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik boskosi pravi:
si probal kak program za recovery podatkov in ustvarjanje particij......partition magic, data recovery, ipd.....

tudi to sem probal ja. Včeraj sem poslal mail na verbatim support, me zanima kaj bojo rekli:) bom poročal.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Si pogledal tisti link,ki sem ti ga dal v prejšnjem postu?
Zakaj USB formatiraš v NTFS namesto v FAT32?

Upam,da si Verbatimu napisal,da ga imaš formatiranega v NTFS,da ti bodo pravilno svetovali,saj ti bodo dali nasvet za FAT32 tako kot bi moral biti formatiran USB ključ.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Si pogledal tisti link,ki sem ti ga dal v prejšnjem postu?
Zakaj USB formatiraš v NTFS namesto v FAT32?

Upam,da si Verbatimu napisal,da ga imaš formatiranega v NTFS,da ti bodo pravilno svetovali,saj ti bodo dali nasvet za FAT32 tako kot bi moral biti formatiran USB ključ.

Sem pogledal ja. Ključ ni formatiran v nič, ne NTFS ne FAT32 ker sploh ni particije in se ga ne da formatirati. 0b je kapaciteta. Zaklenjen pa tudi ni, ker je normalno deloval, predno je bil "na silo" odstranjen iz računalnika. Poleg tega, ga noben od programčkov na linku ne zazna.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
se piše gor na sliki da je format RAW .........si ga probal še na kirem drugem računalniku???

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hehe, naletel sedaj tudi jst na enak problem, pa noname firma ključka.
pc ga vidi, vendar vse 0, ne moreš na njega.
mac pa ga sploh ne vidi.

sporoč, če boš kaj našel