USB ključ in prednaložene datoteke?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
V dar sem dobil USB ključ kapacitete 4GB.

Cca. 1,1GB zasedaji podatki (katalog) poslovnega partnerja, preostalo je prazno. Quick format zadevo pusti enako - na USB-ju se še vedno nahaja katalog.

Je kakšna šansa pobrisati vse dol s ključka in ga uporabljati v celoti?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Quick format zadevo pusti enako - na USB-ju se še vedno nahaja katalog.

Hehe, epic fail. Očitno bo res nekaj v stilu geronimove pogruntavčine. Prvič slišim za to.
bonk.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
A to je vse na isti particiji in isti drive-letter? Kaj pa computer management (ali pa se kaksen gparted) pokaze?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Ne pomaga, šele sedaj vidim, da tisti del z datotekami prepozna kot ločeno particijo "CD DRIVE" - Troy menu

Tale program SD formater sploh ne more izbrati te particije...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kaj pa Diskpart in ukaz "clean"? To je po mojem najbolj low level, kar gre iz OS-a.

Diskpart je del Windows-ov. V ukazni vrstici (cmd) zaženeš diskpart. Samo previdno, ker ne sprašuje kaj dosti, ampak samo briše...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kar zna diskpart, zna tudi diskmgmt.msc.

Če je zaveden kot CD po ne moreš brisati. Razen če proizvajalec ponudi kaki tool kot recimo kot SanDiks, za izbris/izklop U3 zadev (ne vem, če imaš potem dejansko več prostora za svoje podatke).

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kar zna diskpart, zna tudi diskmgmt.msc.

Si prepričan? Ravno zadnjič sem imel podobne težave z enim Lacie prenosnim diskom. Gor je zapečena neka HSF+ particija s programčki. Diskmanager je pokazal samo eno prazno particijo, medtem ko o tej HSF ne duha ne sluha (seveda je bila potem tudi napačno prikazana velikost diska).

Diskpart je rešil težavo. Nato sem ponovno zagnal Diskmanager in ustvaril novo particijo - tokrat čez celoten disk.

@sergio:

Nič te ne stane, če probaš. Zaženeš command prompt (run / cmd) in tipkaš:

- diskpart (počakaš, da se naloži)
- list disk (pogledaš, kateri disk je ta USB ključ... na tem mestu priporočam veliko previdnost, da izbereš pravega ;-) )
- select disk # (vpišeš številko iz prejšnje vrstice)
- clean

In to je to. Potem pa zaženeš diskmanagment, ti ponudi aktivacijo diska, nato pa narediš particije.