USB jig Samsung galaxy s2

Slim

Zelenc'
5. sep 2012
5
0
1
Najprej lep pozdrav.
Kot bomo v nadaljnjih pogovorih spoznali se v flešanje in podobne zadeve ne razumen najbolje. Zato vas prosim za pomoč.
Kupil sem si USB jig. Doma ga odpakiram, ugasnem telefon vzamem baterijo ven za nekaj časa, vstavim baterijo nazaj, nato pa še USB Jig......ne zgodi se nič. Gledam po forumih da kam očitno novi bootloader. torej kje dobit stari bootloader, kako ga pravilno namestit, kaj potem?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zakaj rabiš jig, kaj si zafrknil in kaj bi rad rešil?
a se ti telefon normalno prižge?
lahko prideš v recovery mode?

Nazadnje urejeno:

Slim

Zelenc'
5. sep 2012
5
0
1
Telefon dela brez problema. Problem je v tem da bi ga rad dal na popravilo. Imam garancijo vendar ne pride v poštev če sem naložil neoriginalen ROM.
Na garancijo pa zaradi tega ker mi baterija drži 8 ur, če ga ne uporabljam niti 5 minut. (Andoid OS ma porabo baterije 98%) Torej JIG zato da dam števec na nič, naložim original ROM in dam na popravilo.

Saeed

Pripravnik
19. nov 2008
373
4
18
Jig se uporablja zgolj pri hard brick telefonih, da lahko prideš v download mode.

Slim

Zelenc'
5. sep 2012
5
0
1
Hvala za informacije. To sem sedaj rešil. Glede baterije pa nevem kaj naj. Se da kaj naredit ali naj dam na garancijo. LP

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Se pravi imaš sedaj telefon čisto svež, brez vseh aplikacij, na novo naložen rom. Si naredu wipe vsega?

Probaj še to dvoje. Če ne pomaga, pol pa na servis z njim.
Reboot into recovery scroll down to advanced in there you will see clear or wipe battery stats click on it and then reboot phone as normal

download battery calibration from market, let the mobile charge to 100% and use this app to clear battery stats

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
da uporabim to staro temo...

ker sem imel zaflešan S2 sem vstavil usb jig, da sem ga spravil v download mode, nato sem preko odina flešal originalni Mobitelov Rom Jelly Bean 4.1.2. Problem je ko se telefon restarta se pojavi ta slika

http://www4.slikomat.com/13/0816/vy4-201308.jpg

( kot da nekaj nalaga ) vendar ga imam že pol ure priklopljenega pa nič...Ve mogoče kdo kaj bi lahko to bilo narobe ?

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Če se ni pobral probaj še enkrat z odinom flešat. Priporočam pa da najdeš kakšen firmware, ki ima 3 datoteke, PDA, MODEM in CSC ločene, in v odinu flešaš z OBKLJUKANIM repartition. Če bo telefon obstal v bootloopu, se pravi samo napis samsung, greš eš v recovery in daš reset to factory defaults in bi se moral pobrati.

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
sem probal in ne deluje.. telefon se restarta pride spet do napisa samsung in ne gre dalje...tipke sploh več ne delujejo..ne gre v recovery mode,samo z jigom v download mode...sumim da več ni rešitve in ga mogoče samo še jtag reši..ali pa tudi ne..:(

Nazadnje urejeno:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Dokler se ga na takšen ali drugačen način da spraviti v download mode vedno obstaja neko upanje, to je pod pogojem da je napaka SW narave. Če je telefon HW poškodovan, potem je pa veliko vprašanje kaj se da storiti. Jaz sem enega "mrtvega" S2 že obudil, imel je enake simptome kot tvoj in je repartition pomagal, moraš pa izbrati seveda pravi .pit fajl, ti rabiš .pit za S2 16GB.