URGENCA-ponovno

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Pridem danes na urgenco, v sobi kjer se ponavadi javiš in opišeš kaj se je zgodilo, nikjer nobenega.

Zdraven stoji zvonec, iz sosednje sobe pa se sliši smeh in klepet. Pozvonim, nikjer nobenega, ponovno pozvonim, spet nikjer nikogar, nato eno minuto držim zvonec, pride tečna ženska in mi reče "ja kaj zvonite, sej slišm".

Halo, na okencu kjer 24/7 cel teden, lahko nekdo pride, nikjer nobenega??

Nato pa mi ta ista gospa reče, da kaj se bunim, da jaz nisem nujni primer.
Na vprašanje, ali je potrebno umreti da bo kdo reagiral pa mi odgovori pritrdilno?

Komu se lahko še pritožim, ker mi je ta ženska dobesedno pojedla nekaj živcev, zajebava se s sodelavkami, medtem ko nekdo čaka na pomoč.
Ne rečem vsi klepetamo na šihtu, vendar ko nekdo pozvoni, je verjetno nujno, ne pa ker nekdo prodaja krompir in ga zanima če ga kdo potrebuje.

Ima kdo podobnje izkušnje?
uf-1.gif

Lp

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
V ljubljanski urgenci je itak katastrofa z vidika vseh zornih kotov. Če že pride do tega, vsakič 10x prej razmislim, če naj grem...ali pa mogoče ni tok hudo.

Nazadnje mel neko aritmijo predlani, pa ni hotlo nehat 3 ure....EKG in pregled krvi = trajalo od 1:00 do 6:00 zjutraj, tam nekje... Gužve ni bilo..., skor nobenga ni bilo. Zakaj tok časa, pa ne vem.

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Ljubljana, gospa Marija Valjavec.

Na vprašanje naj mi pove njeno ime mi le pokaže njeno kartico in zaloputne z vrati.

Nočem biti nesramen, vendar me resno zanima kam še lahko prijavim to žensko za njen nehumani odnos.

Sicer mi ni tekla kri iz arterije, vendar nisem brez potrebe prišel na urgenco.

Naj še pripomnim, da potem ko sem ji rekel naj se pobere, je poslala svojo kolegico, ki je bila prijazna adio pamet, nato pa sem zunaj čakal skoraj pol ure??

Sam na hodniku, nikjer nobenega, jaz pa čakam??
Morda njeno ukrepanje?

Nazadnje urejeno:

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.340
303
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
V ljubljanski urgenci je itak katastrofa z vidika vseh zornih kotov. Če že pride do tega, vsakič 10x prej razmislim, če naj grem...ali pa mogoče ni tok hudo.

Nazadnje mel neko aritmijo predlani, pa ni hotlo nehat 3 ure....EKG in pregled krvi = trajalo od 1:00 do 6:00 zjutraj, tam nekje... Gužve ni bilo..., skor nobenga ni bilo. Zakaj tok časa, pa ne vem.

Beri zgoraj ... veze. Zvil gleženj, v pol ure gotov skupaj s slikanjem
evil.gif

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Sam sem tudi sam zdravstveni tehnik, pa ne maram uporabljati teh "vez" v zdravstvu, kjer tam nimaš kaj, če je nujno je nujno, ampak ta krava, drugega izraza nimam, si dela tam ne zasluži oz. je nesposobna opravljati tako delo, kjer ljudje potrebujejo pomoč.

shift

Guru
20. jul 2007
9.900
2.285
113
za šankom
snmp in ipp v ljubljani sta itak katastrofa v vseh pogledih.premalo kadra ki tudi ni pravilno izobražen ter preveliko število pacijentov.
krivda je pa itak v vodstu ker dopušča sistem dokler bo pač bo.da ne začnemo govorit kakšni materijali se uporabljajo za posege.pod vsakim evropskim standardom.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Men se ni nkol zgodil kej tazga, vedno sm bil deležen pomoči in vsi so bli korektni, edino kar me je vedno motilo je čakanje, ampak to itak pričakuješ, ne pa v trgovini, v prometu, na pošti, na banki uaaaauuu vse najraj postrelu, Mejduš!!!

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
(uf, naše banke so zakon. Moraš enkrat v ameriki na banko. Pa nismo bli sam v eni. Menjat € v $ je tko ko bi pri nas jemal kredit na 50 let odplačila. Pa dokument, pa kje je ime, pa ono, pa drugo,... več ko pol ure, pa prvi sem bil v vrsti!! ne moreš verjet)

Sicer pa se poj pri takem odnosu ne moreš čudit, da je bil poj lani tisti primer ko so nekoga odslovili, pa ni preživel
rolleyes-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
poslji mail na 24 ur, pa bodo malce pompa naredili.

mogoce bo to MALCE pomagalo,ceprav dvomim.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.776
548
113
42
povsod malo
Rajši umrem kot pa da grem še 1x skozi vso ljubljansko urgenco
jezen.gif

8 let nazaj sem imel hudo prometno nesrečo na urgenci so me ravno toliko zakrpali, da nisem tam umrl.
No po 8 letih in nešteto operacijah sem mogoče malo boljše.
Še največji hec pa je bil ko grem k ortopedu in mi vpraša ja ker šusmar vam pa je tole naredu?
A ste bli v afriki?
K rečem da je bila urgenca v KC je pa rekel samo aha dost mi je jasno.
stupid-1.gif

Sej nimam nič čez zdravnike vsi od prvega do zadnjega so zame rešitelji in bi si zaslužili tako plačo, da bi bilo res to to.
Ampak da mi dela po 12 ur nedelje in praznike podnevi in ponoči za tistih 1000€ al kolk že imajo je jasno, da se jim fučka za vse glavno, da gre naprej se bojo že oni ukvarjal z njim.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Če govoriš o preobremenjenosti, ne da se folku fučka (vsaj večini se ne) ampak ponekod so še 24- urna dežurstva in pol delaj po recimo 20 urah še trezno, zelo lahko pride do napake. Ampak preveč je težav v zdravstvu, to je pač samo ena izmed njih.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.406
6.177
113
Citat:
Uporabnik Aki1 pravi:
Komu se lahko še pritožim, ker mi je ta ženska dobesedno pojedla nekaj živcev, zajebava se s sodelavkami, medtem ko nekdo čaka na pomoč.
Na spletni strani piše takole: Vaše pohvale ali pritožbe pošljite na el. naslov: pohvale.pritozbe@kclj.si

Obvezno dodaj pohvalo "adijo pamet prijazne njene kolegice".

V Tedniku je bil sicer ta teden prispevek o delu na urgenci: Tednik 17.7.2008.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ah, ce bi bilo 1000EUR... tam od 700 do 800 je placa brez nadur za sestro.

Drugace pa tam je res prevec pacientov pa premal sester, premal sredstev... uglavnem tam se nikoli nisem imel dobre izkusnje
wink-1.gif

LP