Urejanje logotipa v Corel Draw-u?

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Se opravičujem, če bo vprašanje smešno, vendar Corela res nikdar nisem uporabljal. Torej, težava: kolega ima logotip svoje firme v CDR formatu in še ene parih. Skratka odprem ga lahko bp v Corelu, tudi vse elemente lahko premikam, ne znam pa urejat teksta, če se to sploh da? Se pravi, da bi jaz želel samo napis v logotipu, kjer piše recimo PODJETJE kliknit in spremenit v NOVO PODJETJE. Design, oblika in vse pa naj ostane isto kot pri prejšnji firmi, sam tekst bi mel drug. To gre? Hvala.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.483
1.050
113
Obišči stran
Seveda gre, isto kot ostalo. Klikneš na tekst, se označi, potem pa samo klikneš na A v levem meniju (znak za tekst) pa bo
wink-1.gif

BlonG

Pripravnik
10. avg 2010
174
15
18
Citat:
Uporabnik disco pravi:
verjetno je tekst v krivuljah...tko da bo tezka

Verjetno bo res to problem (pisava je spremenjena v krivulje = "oblike"). Če poznaš font, potem naredi nov napis z istim fontom.

Če ne veš katera tipografija je, pa poskusi ugotovit z orodjem v Corel-u. Meni: Text > WhatTheFont?!... (naredi okvir okrog besedila -> odprla se bo spletna stran, kjer boš za vsako obliko/krivuljo potrdil/vnesel katero črko predstavlja. Če bo prepoznava uspešna, ti bo izpisalo kateri font je bil uporabljen. Potem samo še poiščeš font in ga namestiš na računalnik.)

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Seveda gre, isto kot ostalo. Klikneš na tekst, se označi, potem pa samo klikneš na A v levem meniju (znak za tekst) pa bo
wink-1.gif

Malce off...ce si na pick toolu, lahko dvakrat kliknes na tekst, pa bo sam zamenjal orodje

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Citat:
Uporabnik BlonG pravi:
Če ne veš katera tipografija je, pa poskusi ugotovit z orodjem v Corel-u. Meni: Text > WhatTheFont?!... (naredi okvir okrog besedila -> odprla se bo spletna stran, kjer boš za vsako obliko/krivuljo potrdil/vnesel katero črko predstavlja. Če bo prepoznava uspešna, ti bo izpisalo kateri font je bil uporabljen. Potem samo še poiščeš font in ga namestiš na računalnik.)

Ampak tole je bilo sele v x4 predstavljeno....ocitno bom moral nadgradit, ker je tole zelo uporaben feature. Kako pa dejansko deluje v praksi?

BlonG

Pripravnik
10. avg 2010
174
15
18
V praksi: zelo dobro, ampak je potrebno pred prepoznavanjem dovolj povečat napis. Mislim, da priporočajo da je besedilo visoko vsaj 10 cm (ne vem točno). Jaz sem bil uspešen.

Edino kar te lahko spravi v slabo voljo je to, da prepoznana pisava ni zastonj - da moraš font kupit, če ga želiš uporabljat. Jaz sem takrat vzel kar drug font - ki je bil dovolj podoben in zastonj. Aja: pa CorelDraw sem moral znova zagnat, ko sem namestil font, ker mi ga drugače ni prepoznal.

Uporabljam pa X4 verzijo, tako da s prejšnjimi nimam izkušenj.