Urbana - not so cool

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
1. A je še kdo opazil, da ti Urbanomati sploh ne primejo? Po 15-ih poskusih končno prime in zazna kartico, potem daš not drobiž, da jo napolniš...moraš spet približat in ne gre. To sem opazil na praktično vseh avtomatih, kjer sem polnil. Sem nalašč počakal še na koga drugega, da vidim če bo imel iste probleme...in so se vsi matrali, da jim zazna Urbano. Pomojem to ni najbolj normalno??

2. ŽE DVE Urbani sta mi crknili! Ne zazna jo niti avtomat na busu več. Danes je šla druga po gobe in obakrat sem imel že po 5 EUR na računu. Kdo mi to povrne in kako?? Šofer busa je rekel, da se mi je verjetno razmagnetila?! Imel sem jo v denarnici kot vse ostale kartice. Tale druga Urbana je zdržala točno 1 mesec. WTF?

Še kdo s podobnimi problemi?

Nazadnje urejeno:

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
Uporabljam že od začetka in še vedno deluje kot nova..očitno se ti je res razmagnetla =)

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Noter je čip, tako da se razmagnetit ravno ne more. Je pa res, da včasih težko potegne preko 10 drugih kartic in cca 150 evrov drobiža v kovancih.
grims-1.gif

Je pa res, Urbanomati ga včasih štekajo, na busih pa še nisem imel težav, pa vedno šibam skozi denarnico s kar nekaj karticami in drobižem. Za Bicikelj pa jo moram vedno vzeti ven, ne gre drugače.

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.057
1
38
41
Ljubljana
Imam isto, odkar so prišle v uporabo (sicer jo malo uporabljam, je pa vedno v denarnici), ki zaenkrat še dela... Zgodilo se mi je pa samo enkrat, da je nisem mogel nafilat, ker mi je avtomat ni zaznal...drugače vedno bp
wink-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
Kartico dam vedno ven iz denarnice. Pri Urbanomatih in na busu. Na busih načeloma vedno prime. Na Urbanomatih pa zelooo težko.

Naslednjo bom dal v trd plastični ovoj, da vidim če kaj pomaga.
crazy1.gif

Od teh 5 EUR se lahko verjetno poslovim?

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Tud jst mam težave na Urbanomatih, je treba ene 3x, 4x prisloniot kartico, da neha cvilit. Drugače je pa vse OK in bp. Imam že od začetka isto pa nič ne šteka.

volan

Zelenc'
29. avg 2008
19
0
1
Greš na LPP (jaz sem šel na bavarcu), kjer reklamiraš kartico, dobiš novo, na katero ti prenesejo dobroimetje iz ta stare. Brezplačno. Meni se je razmagnetila. Imel sem jo v denarnici poleg vseh ostalih, uporabljam jo pa bolj redko (ponavadi peš/kolo po LJ).

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Uporablam odkar je prsla vn dnevno po veckrat , pa je uredu BP.

enkrat se mi je nardilo da je en pred mano kao za 2 uzel pa ni njemu odštelo pa je pol kr men , sam so mi vrnali pol na LPP.

studiru sm tud ze da bi si jo obrezu da bi sam cip mel pa bi ga dal uzadi pod ploscico mobitela :D

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
S karticami, ki imajo magnetni zapis je lahko problem.
Se spomnim primera iz službe - službenemu vozilu je pripadala Magna kartica, ki je imela magnetni zapis in čip.
Avto in Magno je uporabljalo več ljudi. Večkrat se je dogajalo, da je bilo s plačilom s kartico problem. Pri Petrolu so nam jo večkrat
zamenjali. Smo po daljšem času le ugotovili kaj se dogaja. En sodelavec je imel navado, ko je uporabljal avto, da je imel kartico in mobitel vedno skupaj. Bil je še mlad in strasten uporabnik GSM-ja in skoraj vedno ( ko je bila kartica nova ), ko jo je uporabljal je prišlo do poškodbe magnetnega zapisa.
Čip je bil še vedno uporaben, a kaj ko z njim v tistem času nisi mogel povsod plačevati.
Pri čipih je pa vse odvisno od lastnika kartice. Lahko da kartico močno zvija ali pa kaj nenavadnega dela z njo, da poškoduje plasti čipa.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Sem že opazil to na avtomatih. Ampak običajno sem jo imel v denarnici ali v etujiju. Ko sem jo dal ven, je bilo ok. Na validatorjih pa vleče kakorkoli že... tudi čez nahrbtnik.

Razmagnetila.
hysterical-1.gif

bi_dzi

Pripravnik
16. avg 2007
160
0
16
Citat:
Uporabnik jamiekarai pravi:
Uporablam odkar je prsla vn dnevno po veckrat , pa je uredu BP.

enkrat se mi je nardilo da je en pred mano kao za 2 uzel pa ni njemu odštelo pa je pol kr men , sam so mi vrnali pol na LPP.

studiru sm tud ze da bi si jo obrezu da bi sam cip mel pa bi ga dal uzadi pod ploscico mobitela :D

ne priporočam rezanja ker bo verjetno kartica neuporabna. Ob robovih kartice je antena ki poskrbi da dobi čip napajanje.

kritikalij

Pripravnik
31. avg 2011
39
0
6
@bi_dzi

- > daj prosim razloži: ali ni že Tesla, nekaj imel z čolničkom v bazenu..
-> zdaj se pa čip na kartici napaja z anteno, kako to deluje? Tle mam pa ful lukno..

bi_dzi

Pripravnik
16. avg 2007
160
0
16
he he, idi pogledat v prvi Big-beng, v odelku osebna higjena imajo el. zobne krtačke, ki se brezkontaktno polnijo, le kako jim to uspe?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
ksz...

iii, kaj ste pa pričakovali? brezhibno delovanje kartic in akustično izvrstno dvorano?
confused-1.gif

Jaz imam drugače za neko mašino podobno kartico, ki pa v vseh okoliščinah deluje brezhibno. Je pa res, da je od drugega izvajalca, tistega, ki na razpisu za 'urbano' ni bil izbran, ker je imel nek del ponudbe 0 EUR oz ga sploh ni podal ali nekaj takega.
rolleyes-1.gif