Uradna predstavitev Honeycomb-a

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Uvozit certifikat je simpl, prepričat browser da naj ga uporabi, pa so trenutno pobožne želje.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Pa ne gre z nobenim, recimo Opera, Firefox?

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Nope.
Tisto kar si ti slišal velaj za certifikate, ki jih rabiš za recimo službeni Wi-Fi ali pa mail klient.

Še vedno ne morem verjeti, da to še ni urejeno (za obstoječe verzije).

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Pismo, tudi sam sem razočaran nad takšno "napako" Androida ...

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Za elektronsko bančništvo!
Sam tudi čakam da se ta zadeva poštima,potem pa nakup androida!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Že mora bit kak razlog zato da ta funkcija ni vklopljena oz. da ne gre. Mislim da razvijalcem te funkcije ne bi bilo tako težko integrirat v sistem, očitno je zadeva zelo luknjasta oz. ne znajo/morejo zagotoviti zadostne varnosti, ne znam si drugače razlagat tega...

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Certifikat bi MORAL biti del HTML5 standarda. Prav tako digitalno podpisovanje. Kaj mi gre na k... ko zahteva vsaka stran za podpisovanje drugačen vtičnik inštaliran jao... Ki je ponavadi na voljno samo za IE, al pa kak firefox.

Ampak ja, vsaj osnovni certifikat, ki pa ŽE JE standard(sicer ne del HTML-ja) in ga vsi desktop brskalniki podpirajo, bi pa tudi Android brskalniki morali, bomo videli kmalu bolj podrobno, kaj vse je podprto.

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Sramota za eno mega svetvno podjetje da
ni zmožno uštimat uporabo certifikata
redface-1.gif

Na poslovne uporabnike nič ne ciljajo
sprasujem se.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Cezluzniki morda uporabljajo druge resitve. Pa tudi pri nas recimo NKBMov Bank@net ima generator kode in ne potrebujes osebnega certifikata. Ni ravno neki dealbreaker, da ni te opcije.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Očitno je še na ToDo listi. Samo imajo s tem res probleme. Tudi v chrome na osx šele v devetki deluje avtentikacija s certifikati.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
Certifikat bi MORAL biti del HTML5 standarda. Prav tako digitalno podpisovanje. Kaj mi gre na k... ko zahteva vsaka stran za podpisovanje drugačen vtičnik inštaliran jao... Ki je ponavadi na voljno samo za IE, al pa kak firefox.

HTML je samo format za prikazovanje spletnih strani in nima nobene veze s certifikati.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Cezluzniki morda uporabljajo druge resitve. Pa tudi pri nas recimo NKBMov Bank@net ima generator kode in ne potrebujes osebnega certifikata. Ni ravno neki dealbreaker, da ni te opcije.

Osebni certifikat izdan od državne institucije (pri nas sigen-ca) je digitalna osebna izkaznica. Nekatere države ga izdajo otroku pri rojstvu. Tudi čez lužo ga množično uporabljajo. Bral sem, da n.pr. ameriško ministrstvo za obrambo ne bo razvijalo aplikacij za android, dokler ta problem ne bo rešen.Čudi me, ker imajo vsi drugi mobilni OS rešitve za certifikate že od pamtiveka. Izgleda, da je bil Android v osnovi dizajniran bolj za zabavo, kot za resno poslovno uporabo.