ura za rekreativca

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Zakaj pa rabiš?
Pohodništvo, kolesarstvo al so ti samo všeč?
Rabiš morda tudi prenos podatkov na računalnik, GPS?

debeli

Pripravnik
5. jan 2010
51
0
6
Rabim uro ki pove čas, če pa poleg tega še da kake zanimive informacije pa toliko bolje.
Ko se sprehajaš ali kolo voziš se pa zmeraj vprašaš koliko si prevozil ali prehodil.
Dobro je pa vedet če ti herc pumpa dela pavilno
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Če rabiš funkcijo utripa, merjenje hitrosti na kolesu in še peš boš moral pa kar bolj seči v žep,
Kakšni Polarji so zakon in zravem lahko dodajaš senzorja hitrosti za peš ali kolo. Seveda je cena primerna.
Iz lastnih iskušenj pa ti povem, da sem začel na eni low cost uri iz Hervisa, ki je imela le funkcijo pulza. Hmalu sem ugotovil, mi gre na živce, da mam števc in uro na bilanci. Potem sem iz Nemčije kupil Oregona a so spizdil bicikel in nastavek za uro. Ura je super sam brez nastavka za kolo je samo še ura. No zdej mam pa Sigmo in je tudi zelo dobra samo ni ura ampak je števec za kolo z vsemi funkcijami.
Malo razmisli kaj rabiš in koliko si pripravljen dati zanjo. Sej veš kako je ko kupiš poceni.
Če rabiš števec za peš in za kolo je najboljš Polar ali pa GPS s funkcijo pulza.
Za malo manj denarja in ponavadi s števcem za kolo so Sigme dober izbor. Oregoni so v tujini dosti cenejši kot pri na in ti iz prve roke povem da so dobri.
Obstaja pa še cel kup raznorazni pulz metrov, ki jih pa kupuj glede na izgled. Pazi le, kakšen ima pas za pulz. Ali mora biti takšen, ki se mu menja baterija ali pa takšen, ki ni kodiran, da lahko kupiš drugega od kakšne druge firme.

Verjetno pa si opazil, da so takšne ure meni bolj za zbiranje informacij na biciklu.
Želim ti dober izbor.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.121
10.978
113
kod Džej-Zija
Nekako dvomim, da ti bo Canyon ne vem kako dobro služil. Dvomim, da je barometer temperaturno kompenziran. Zato imaš hitro lahko napačne odčitke višine. Preveri to.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Verjetno je bilo pred precej dolgo časa.
Hočem povedati, da imajo tudi najbolj cenena kitajska jajca spodobne senzorje in dvomim, da se še dobi višinomer brez T kompenzacije.

edit: canyon ima:
o ura, vremenska napoved, višinomer, barometer,
o termometer, alarm, hygrometer, kolendar

He, he kolendar
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Kupi nekaj boljsega, ce bos redno in resno uporabljal ti bo kmalu zal. Za 2x nataknit in pospravit v predal je pa najcenejsa dovolj dobra. Sicer pa suunto, polar ali garmin.