UPS Socomec Netys 1000PR destruction

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.310
9.516
113
EU
Imam Socomec Netys 1000PR UPS za poganjanje črpalke centralne kurjave (60W) v primeru ko zmanjka elektrike.
Zadeva je dve leti dobro delala, žal po poteku tega roka (in seveda garancije) je crknila elektronika.
Prikazovalnik naprave je kazal napako na akumulatorjih, katere sem kupil nove.
Po montaži novih ugotavljam, da jih UPS ne polni. Vse ostale funkcije poganjanja črpalke ko sfali elektrike delajo OK.
Po prihodu elektrike akumulatorji ostanejo nenapolnjeni. Moram jih polniti posebej z avtomobilskim polnilcem.
Kontaktiral sem servis in pravijo, da se elektronike ne izplača popravljati. Ponujajo novi model proti plačilu 215€.
Za UPS sem dal 250€. Kupil nove akuje za 50€. Kaj naj sedaj vse skupaj dam v reciklažo, ker je zadeva nepopravljiva.
Pri nakupu sem takrat vzel malo dražji UPS, da bom en čas imel mir.
bonk.gif

Kakšne izkušnje imate s temi UPS-ji. Nekje v kleti imam starega MUSTEKA 400VA ki je stal 50€ in še danes elektronika špila OK.
Žal nima prave sinusoide za pogon črpalke.

auj-IMG-29.jpg

rmd-IMG-29.jpg

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Odnesi v Trzin v Modul Center. Tam vejo, kaj je osciloskop in rečejo "mal drago popravilo je bilo", pa je potem 30€ (ena druga scena, ampak je bilo res poceni).

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.310
9.516
113
EU
Danes prišel UPS iz Modula popravljen. Stalo je 36€
cheer.gif

Sedaj me zanima o uradnem servisu Socomec. Kako to, da se jim ne izplača popravljati elektronike na plošči.
Je to takšen servis ki samo zamenja kartico, in pokasira 200€. Jaz bi tudi tako znal popravljati.
bonk.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Cool, me veseli, da se je moja napoved izkazala za skoraj pravo
smile-1.gif

Če sami popravljajo, morajo imet resnega serviserja, ki ve, kaj dela. Tko imajo pa lahko šalabajzerja, ki zna menjat kartice tolko časa, da zadeva deluje. Pa če potem kaj ne dela, je to pač "tako kartico so nam poslali" in podobni štosi.

Jst moram en APCjev SmartUPS doma nazaj skup spravit. Elemente že mam, sam še lotanje me čaka
smile-1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.310
9.516
113
EU
Uradni servis se ne znajde. Vzame UPS in ga da popraviti na Modul. Ceni popravila 36€ pribije še uro svojega nedela in znesek računa je 66€. To sigurno znese manj, kot so ponujali za starega v reciklažo in za novega s popustom 215€
Praviš da boš APC-jevega skup spravil. Sedaj me je strah, da se te stvari tako kvarijo. Tega nisem prav vajen v elektroniki zaenkrat.
confused-1.gif

.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16

Ne ekstrapolirat mojih izkušenj s starimi UPSi na svojega, ki je verjetno bistveno novejši
smile-1.gif

Tu se je posušil kondenzator, zato sta odletela regulatorja napetosti. UPS je star 10 let, še dolgo je trajalo
smile-1.gif