UPS brezprekinitveno napajanje

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Pozdravljeni,

morda je tu kak "maher", ki se malo bolj spozna na zadeve kot se sam. Torej zanima me kakšen UPS s protinapetostno zaščito kupiti kupiti za manjšo pisarno...gor bodo priklopljen stacionarni računalnik, fotokopirc/printer, zunanji disk, monitor, mogoče še kakšna malenkost.

LP

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Laserski printer in fotokopirc ni priporočljivo priklaplat na UPS, ker imata previsoke obremenitve.

Drugače pa kupi vsaj Line Interactive, da ti bo tudi napetost uravnavalo...

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Glede na to. da fotokopirca ni priporočljivo priklapljat na UPS, me zanima ali bi bilo morda bolje, da bi nabavil prenapetostno zaščitop in UPS posebaj, ker fotokopirca bi pa vseeno imel rad vsaj malo zaščitenega, če ne bo deloval ob mrku elektrike bom že nekako preživel.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Ja nabavi posebej. Jaz imam tudi posebej, čeprav ima moj UPS (Socomec) tudi prenapetostno zaščito.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ideja je dobra, samo z izvedbo bos najbrz imel tezave, ali pa se bos premislil, ko bos ugotovil, da nov fotokopirni stroj morda ni tako zelo drag (odvisno od tega kje si lociran, koliko imas v povprecju na leto tezav).

Pri nas vidim po trgovinah, kamor hodijo potrosniki, same cungalunga skatlice, v katerih sta po ena varovalka in en varistor (ali pa morda trije varistorji), kar seveda ni nobena resna zascita. Ce bi zelel nekaj resnega, postane zadeva fizicno precej vecja (tezja - locilni transformator) in seveda drazja. Firme prodajajo take stvari za druge zaresne firme, ne dolgo nazaj je bil na to temo (sicer ocitno namenjen reklami za eno tako firmo, ki prodaja, a je vseeno solidno napisan) clanek v reviji SE.

Clanek je brezplacno na voljo tukaj.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
sam imam takega - http://www.mimovrste.com/artik...500-va-sua1500i
Kupil od ene firme za smešnih 50eur (zanič baterije). V elektro trgovini sem uspel dobiti nove baterije za 100eur in zadeva dela že 2 leti odlično. Je pa močan v primerjavi s temi igračkami, ki se prodajajo po trgovinah za 100eur. Imam gor vse kar sem našel v pisarni (razen laserskega printera) in je obremenitev komaj 1-2 črtici od 4. Tam 20min drži elektriko bp, vključno s tvjem in ostalo kramo. to bi morda bila tudi dobra izbira...