Upravne enote in delovne sobote

ansev

Zelenc'
20. dec 2007
2
0
1
V časopisu Žurnal24 sem brala da se bodo ohranile delavne sobote na upravnih enotah. In ravno zadnjič smo se v družbi pogovarjali kolikokrat ljudje dejansko na leto pridejo na upravno enoto urejat stvari. Zdej v redu ti poteče potni list in osebna izkaznica, greš na ue in imaš potem mir s tem 10 let. potem imaš tuki vozniške in prometne ampak to spet ne delaš petkrat na leto.
Potem vse izpiske (rojstne, poročne, mrliške) tud ne rabiš vsak mesec. In po eni strani sploh ne razumem ministra , ki pravi da je treba upravo približati državljanom z delavnimi sobotami, po drugi strani pa lahko daš delat potni list v MB, čeprav si doma iz Kopra!
Jaz vem, da nisem bla na ue že dve leti sigurno, pa čisto normalno živim.
Kakšno mnenje imate pa vi o tem?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.172
113
mojmu fotru nič ne paše da mora vsako 1 soboto na šiht hodit........men je pa vseeno
grin1.gif

ansev

Zelenc'
20. dec 2007
2
0
1
sej to se tud men fajn zdi , da ni treba dopusta vzet, ampak kdaj si bla pa nazadnje na upravni enoti in da si mogla neki urejat?
Ker to smo se mi spraševali-sej se fajn sliši, da delajo ob sobotah , samo kolikokrat pa dejansko gremo na upravno enoto in nekaj urejamo!

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Že kar neki časa nazaj (zdaj bo glih eno leto), ko sva kupovala hišo sva imela kar nekaj poti po takih in podobnih ustanovah in če sva želela kaj urediti sva morala vzeti dopust.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Če mene kdo vpraša, bi tud ljudje lahko vse nakupili v soboto in jim ne bi bilo treba it v trgovino v nedeljo. Pač ljude delajo celo dneve in nimajo časa hodit še bo teh upravnih enotah. Če mene kdo vpraša bi morali biti čez vikend vsi doma. Trgovine so odprte v soboto do 13.00 in to je to. Praznike in Nedelje - ZAPRTO!

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ah daj daj...kera bebasta...itak da folk hod v soboto.

Malce poišči pa boš našla podatke, kateri kažejo izredno velik naval ob sobotih in tudi podporo delavniku.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ce bi mel pet dni v tednu cel dan uradne ure jim ne bi treba v soboto delat. Enako ne razumem zakaj se morajo banke zapirat vsak dan. Se morajo odpocit od vseh teh ogromnih cifer? Naj se ob 1200 zaprejo vse trgovine in servisi. Gremo pocivat domov za dve urci. Kupcka podret.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
podobno pri meni, pa sem študentka!

@Schumi: sej to se že dogaja, na primorskem je to praksa, da so štacune odprte po deljenem delovnem času in vse več bo tega, v Italiji so se čisto prilagodili.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Vprašej koga, ki dela na banki in ti bo takoj jasno. Banka ni samo šalter in dvig gotovine, zraven je še veliko drugega dela.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Kakšno organizacijo dela ima banka je povsem njihov problem. Vedno me fascinira (in spravi ob živce) koliko brezveznih manipulacij zahteva plačilo ene ušive položnice. Za kakšen skener na bankah še niso slišali?

Po drugi strani tudi ne razumem prav dobro organizacije, da greš od doma ob osmih zjutraj in prideš domov ob sedmih zvečer. Obstajajo podrobni predpisi o delovnem času.

Kot tretje se ob tem sprašujem kako znese delati ob petkih in svetkih (in nedeljah in veliko praznikih) dežurnim službam kot so reševalci, policija itd. in nenazadnje trgovcem.

In sedaj pridemo do ubogih birokratov na upravnih enotah, ki morajo po novem oddelati pol šihta vsako četrto ali peto soboto. Za crknt, res...

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Kakšen je princip dela v bankah ne vem, zgleda pa da je tak, da imajo vmes zaprto. Zdej pa če ti je prov al pa ni.
grin1.gif

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
sobotno delo na ue je smisleno tam, kjer folk dejansko pride. Mi tut spadamo pod državno upravo in mamo delovne sobote, pa ponavad ni nobene stranke, ker že itak večino dela opravimo prek pošte. Sicer pa se zdej izteka polletno poizkusno obdobje,tko da upam, da bojo kej spremenil in zadevo naredil bolj racionalno. Štekam, da so odprte enote, kjer se urejajo razna dovoljenja ipd., tam kjer pa pride osebno ena stranka na pol leta pa res nima smisla.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Zaradi bogatije zaprto!
(Od 11.00 do 14.30) In ravno zaradi tiste pol ure od dveh do pol treh sem skenslal bedno banko, poleg še nekaj drugih stvari.

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
Se strinjam z delovnimi sobotami, ker med tednom ne morem priti na UE. Je pa zanimivo, da sem do sedaj 3x v soboto izkal določeno referentko, pa je bila vedno odsotna... Kaj mi bo potem takšna delovna sobota?!
Verjamem pa, da za zaposlenega to ni fajn. Ampak to je stvar, ki se jo lahko interno reši - npr. delaš v soboto, v ponedeljek si prost... Kar pa se tiče stopnje dostopnosti storitev za državljane, pa mislim, da ima delo ob sobotah k temu pozitiven doprinos...

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik ansev pravi:
V časopisu Žurnal24 sem brala da se bodo ohranile delavne sobote na upravnih enotah. In ravno zadnjič smo se v družbi pogovarjali kolikokrat ljudje dejansko na leto pridejo na upravno enoto urejat stvari. Zdej v redu ti poteče potni list in osebna izkaznica, greš na ue in imaš potem mir s tem 10 let. potem imaš tuki vozniške in prometne ampak to spet ne delaš petkrat na leto.
Potem vse izpiske (rojstne, poročne, mrliške) tud ne rabiš vsak mesec. In po eni strani sploh ne razumem ministra , ki pravi da je treba upravo približati državljanom z delavnimi sobotami, po drugi strani pa lahko daš delat potni list v MB, čeprav si doma iz Kopra!
Jaz vem, da nisem bla na ue že dve leti sigurno, pa čisto normalno živim.
Kakšno mnenje imate pa vi o tem?

Deli število ljudi s številom opravkov pa ugotoviš da pride ob sobotah kar nekaj strank. Sploh ker je edina alternativa vzeti dopust zaradi urejanja zadev ki jih v bistvu zahteva država. In ja, država mora biti servis državljanom.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Najbolje, da spravijo vse na internet in začnejo odpuščat zarad lenoritisa...me zanima kakšen bo pol odziv
uf-1.gif