Upravljanje dvoriščnih vrat prek telefona

Flacco

Pripravnik
17. mar 2009
273
0
16
Dvoriščna vrata imamo na dalinjsko... Zaradi nenehnih težav z iskanjem, posojanjem dalinjcev smo se odločili za upravljanje prek telefona...

Kako se reče takemu vmestniku oz. kje bi se to dalo kupiti?

Hvala za kakršnokoli info.

Lp

mistique

Guru
16. jun 2009
13.733
1.520
113
Emona / Carnium
Poguglaj "gsm modul za odpiranje vrat". Mi imamo to zmontirano, samo se ne spomnim, kdo nam je montiral. Mislim, da je bilo cca. 400€ z montažo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kako pa potem upravljanje v praksi izgleda?
Za odpiranje vrat pokličeš ali pošlješ sms? Moreš imeti potem še eno sim v vratih?
Ti odpiranje vrat potem požira zakupljene količine minut/sms-ov?

mistique

Guru
16. jun 2009
13.733
1.520
113
Emona / Carnium
V modulu je kartica (mi imamo bob-a), ki jo pokličeš (le s številk, ki so v imeniku kartice). Klici se ne zaračunavajo, ker se zveza ne vzpostavi.

Slabost tega sistema je, ko sočasno dva odpirata vrata (z večje oddaljenosti in ne izpred vrat). Prvi jih v bistvu odpre, drugi pa zapira. Fajn bi bilo, da ko nekdo vrata odpira (kliče), da drugemu klic zavrne ali kaj podobnega.
Druga slabost je lahko to, da lahko vrata odpreš nehote, s Copacabane
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mogu bi imet 2 sim, klic na eno odpira, klic na drugo zapira
tongue-1.gif

mal razmišljam kako bi se dalo z bluetoothom nardit
sprasujem se.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.733
1.520
113
Emona / Carnium
BT variante obstajajo, samo ne vem, če je zadosti učinkovita rešitev. Koliko časa BT rabi, da se poveže na napravo in s kakšne razdalje (cca. 10m)? Ti si v bistvu želiš pripeljati pred odprta vrata
smile-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.324
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
V modulu je kartica (mi imamo bob-a), ki jo pokličeš (le s številk, ki so v imeniku kartice). Klici se ne zaračunavajo, ker se zveza ne vzpostavi.

Slabost tega sistema je, ko sočasno dva odpirata vrata (z večje oddaljenosti in ne izpred vrat). Prvi jih v bistvu odpre, drugi pa zapira. Fajn bi bilo, da ko nekdo vrata odpira (kliče), da drugemu klic zavrne ali kaj podobnega.
smile-1.gif

kaj pa filanje računa na bobu?
smile-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.733
1.520
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:
Uporabnik mistique pravi:

smile-1.gif

kaj pa filanje računa na bobu?
smile-1.gif

Je že Jest vse napisal. Pa ne okol govort
cool-1.gif