Uporablja kdo prenosnik HP EliteBook Folio 1040?

igi

Guru
13. okt 2007
5.637
1.224
113
Celje
Sem še vedno razpet med WIN in OSX in ker se bolj nagibam k win sem dal zgornjega v ožji izbor. Sicer je cena višja od primerljivega appla, pa vseeno. Če bi mi kdo iz izkušenj potrdil, da je zadeva "kompaktna" in zaslon dober kot ga hvalijo, potem bi ga naročil... Trenutno imam EliteBook 8440p...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.873
695
113
Se zavedaš da greš s tem iz "pravega" laptopa na ultrabooka?
Pa pazi: EliteBooki več niso to kar so bili pred nekaj leti - trenutno je to serija ultrabookov, stari EliteBooki pa so se preimenovali v ZBook.

Za kaj pa se odločaš pri Applu? Novi MacBook (tisti s type-C priključkom), MacBook Pro ali MacBook Air?

Ker ultrabooki imajo vsi U verzije procesorjev, medtem ko imajo bolj "debelejši" prenosniki M verzije procesorjev. Če ti procesorska moč ni pomembna, potem seveda na to ne rabiš gledati.

igi

Guru
13. okt 2007
5.637
1.224
113
Celje
Prenosnik rabim ves čas s sabo in bi raje imel kilo lažjega. Procesorsko bi pač imel največ kar gre vendar mi to ni prioriteta. Vse kar rabim za IT ni potratno s procesorjem. Občasno rabim fotoshop, ilustrator, indesign in kakšen corel, ampak spet to nič extra zahtevnega. Na trenutnem prenosniku vse to z lahkoto prežvečim. Mislim pa, da je v tem foliu vseeno primerljiv proc. za res zahtevne zadeve imam se vedno opcijo narediti drugje. Ampak prenosnik bo vseeno glavno orodje in ne da skačem sem in tja za vsako malenkost.

Pri applu pa se najbolj nagibam proti macbook pro 13. Serija 15 je spet težka 2 kilograma...

Narkotik

Pripravnik
17. sep 2007
507
0
16
Poglej še za Lenovo X1 Carbon, uporabljam sam in je odlična zadeva- Lahek, trpežen + odlična tipkovnica in mat ekran.
cheer.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.637
1.224
113
Celje
Je bil prvi na seznamu, pa je po testih in tudi po ogledu v zivo nekako hp v prednosti. Če pa bodo osvežili serijo zna biti spet zanimivo.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.873
695
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
[...]
Pri applu pa se najbolj nagibam proti macbook pro 13. Serija 15 je spet težka 2 kilograma...

Se mi je zdelo da gledaš v tej smeri. Ampak ni mi jasno zakaj na Win platformi gledaš za ultrabooki, na OS X platformi pa za workstationi
rolleyes-1.gif

Narkotik

Pripravnik
17. sep 2007
507
0
16
Citat:
Uporabnik Narkotik pravi:
Poglej še za Lenovo X1 Carbon, uporabljam sam in je odlična zadeva- Lahek, trpežen + odlična tipkovnica in mat ekran.
cheer.gif

Pa si gledal 2015 verzijo? Pri 2014 so se šli spreminjati layout tipkovnice in tako da se je community zbunil in so v 2015 popravili vse felerje.
smile-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.637
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
[...]

Se mi je zdelo da gledaš v tej smeri. Ampak ni mi jasno zakaj na Win platformi gledaš za ultrabooki, na OS X platformi pa za workstationi
rolleyes-1.gif

Hja... Sem čakal tole
smirk-1.gif

Bi izbral Air-a sam če se bom že "mučil" z osx-om potem bi pa res rad retino imel
redface-1.gif
sej ne vem, ampak za delo z računalnikom imam očala (drugače jih ne uporabljam), ker brez me po pol ure dela bolijo oči. V ipada pa lahko cel popoldan bulim in nimam te težave.

lionking

Pripravnik
20. mar 2014
54
0
6
Imam elitebook folio 9470m, torej predhodnik omenjenega 1040. Zelo kompakten, uporabljam za vsakodnevno delo. Zelo primerljiv z macbookom, po izgledu. Je super, edino zaslon je slab, kar pa so pri 1040 porihtali, tako da to je to. Je pa cenovni razpon hud, tam od 1200-2200€

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Karkoli boš gledal z Windowsi in zaslonom višje ločljivosti, si dobro poglej kako vse skupaj funkcionira (še posebaj, če imaš rajši malo večja okna/fonte). V Win 8.1 je sicer scaling boljše rešen kot v prejšnih verzijah, vseeno pa je v določenih primerih totalen crap.

Aplikacije, ki so prilagojene za večji DPI lahko izgledajo super, ostalo pa kakor pride, recimo:
screenshot-16thumb.png

ali
oyhvdr83.png

Celo Outlook 2013, ki načeloma izgleda super, počne bedarije. Vse elemente v poslanih mailih recimo poveča, da pri tebi zgledajo OK, folk ki dobiva tvoje maile in ima normalne zaslone, pa vidi gromozanske slike itd. Marsikaj se da rešit, ampak to je že druga zgodba....

OS X ima to boljše rešeno. Večina aplikacij je sedaj že prilagojenih za HiDPI zaslone (Retina), ostale sicer izgledajo manj ostro a so vsaj v normalnih razmerjih.

Nazadnje urejeno:

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Odvisno od namena uporabe, to pa sam najbolj veš. Zadnje čase imam precej dela na Win in sem celo razmišljal, da bi na svojo Retino vrgel Winse (bootcamp), ampak mi je ta scaling eden večjih argumentov proti, tako da sem želel zgolj opozoriti na ta problem. Pri manjših resolucijah to seveda ni problem, ker ne rabiš scalinga. No na koncu sem ugotovil, da mi bolj leži OS X za to kar rabim na privat mašini, v službi so pa itak Windowsi.

igi

Guru
13. okt 2007
5.637
1.224
113
Celje
Sem se na koncu odločil in vzel HP EliteBook Folio 1040 G2 i7-5600U 8GB/256, LTE. Z diskom bom na tesnem to že v naprej vem, ampak konfiguracija z 512GB diska ima dodan zaslon na dotik, ki ga ne rabim in potem cena takoj preveč poskoči.

Glede na to, da sem navajen Elitebook-ov je prvi vtis pri foliu, da je ta računalnik še vedno kompaktna mašina, z zelo dobro tipkovnico.

V primerjavi z elitebook 8440, ki sem ga uporablja do sedaj je na novem zaslon SVETLOBNA leta boljši.
Novi touchpad je zanimiv. Drsna površina je odlična, ko pa ga bolj močno pritisneš (recimo desni klik) ima spodaj še vedno "stikalo", ki klikne. To pa naredi z zamikom in tudi ko pritisk popustiš z zamikom klikne nazaj (je malce hecno, ampak verjetno že mora biti tako).
Druga prednost pa je teža in debelina. Se kar precej pozna.

Ventilator sicer deluje zelo redko, ampak ima nek tak zvok, ki ga slišim "samo jaz". Ne znam opisati, neke vrste piskajoč in mi je moteč
frown-1.gif
.

Je pa na novi mašini počena tipka "pause" (break) pa ne vem, če to mora biti tako ali ne
smile-1.gif

2234125-IMG_5948.JPG

Priponke

• 2234125-IMG_5948.JPG
    2234125-IMG_5948.JPG
    90,5 KB · Ogledi: 338

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Odpri zadevo (dno) in poglej če ima mesto za vgradnjo M.2 SSD diska... Nabavi en 256GB M.2 SSD disk in naj skloniraj originalen sistem (najprej v BIOSu izklopi EFI Secure BOOT). Potem pa originalen SSD uporabi kot dodatni disk kamor preusmeriš mape v profilu...
M.2 je ponavadi hitrejši kot SATA 3 (M.2 je PCIx 2x ali PCIx 4x).
Tako sem naredil na svojem EliteBook 850.

igi

Guru
13. okt 2007
5.637
1.224
113
Celje
V originalu je že M.2 not... Opcija je edino da LTE modem vzamem ven, ker ga ne rabim. Sistem moram itak prenaložiti ker je gor win7, navajen sem pa na 8.1. Lahko pa se mal pocakam in 10ko zlozim gor. V bistvu pa rabim en m.2 disk in lahko dam tega naprej in kupim se enega 512gb...