Uporaba USB porta na mobilniku

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Alo

Zanima me, ali je možno na totih mega pametnih zadevah uporabit usb port za namen programiranja kakšne druge naprave.
Recimo preko USB/com port adapterja, seveda s pomočjo programske opreme.... - nekaj sem vprašal na HTC pa sem dobil tale odgovor:
"Kindly be informed that the serial port in the HTC desire HD is used for data transfer to PC and charge only, it hasn’t been tested with external devices, kindly check with the manufacturer of these devices if they can assure you if they can be supported by the handset or the Android system or not.
Please note that most preobably you will need a 3rd party application to define these devices on the phone."

Tak me je zanimalo, da ne bi rabil nosil velikega laptopa na teren in bi enostavno podatke iz nekaterih instrumentov pobral kar s pomočjo telefona...

Boris

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Brez težav.
Samo software moraš imeti.

Prenos podatkov na mobilne naprave se danes večinoma izvaja s pomočjo BT.

Edit : sem naknadno opazil, da gre za Android platformo in se popravljam.
Napisano preverjeno velja za WM6.x platformo, o Androidu se mi sanja ne.
(in se mi še nekaj časa ne bo)

LP

Nazadnje urejeno:

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Ja za BT vem, je pa fora da omenjeni instrumenti imajo le COM port, tak da....
Bom še malo počakal. Software se že naredi, če je le možen prenos podatkov

LP

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Borca pravi:
Alo

Zanima me, ali je možno na totih mega pametnih zadevah uporabit usb port za namen programiranja kakšne druge naprave.
Recimo preko USB/com port adapterja, seveda s pomočjo programske opreme.... - nekaj sem vprašal na HTC pa sem dobil tale odgovor:
"Kindly be informed that the serial port in the HTC desire HD is used for data transfer to PC and charge only, it hasn’t been tested with external devices, kindly check with the manufacturer of these devices if they can assure you if they can be supported by the handset or the Android system or not.
Please note that most preobably you will need a 3rd party application to define these devices on the phone."

Tak me je zanimalo, da ne bi rabil nosil velikega laptopa na teren in bi enostavno podatke iz nekaterih instrumentov pobral kar s pomočjo telefona...

Boris

To ima trenutno samo Nokia podprto. Reče se USB OTG (on the go). Na nove Nokie lahko priključiš USB ključke, prenosne diske (ki imajo svoje napajanje), sprejemnike, miške, monitorje, digitalni radio ali TV srejemnike:

http://conversations.nokia.com/2010/09/09/nokia-launches-mobile-tv/

Pa še kaj bi se našlo.

Ampak kaj, ko je to le Nokia

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Borca pravi:
Šment .
Pa menda je kje kaki frik ki bo to pogruntal....

Boris

Na Nokio N900 so že naštimali Androida (2.3), pa USB OTG je tudi že kar lepo napredoval (ker v originalu ga ni). To pa zato ker je N900 v osnovi čisti Linux.