Uporaba starejšega pralnega stroja Candy

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Iz "skladišča" sem privlekel starejši pralni stroj, ki bo uporaben za kakšne delovne cunje, pasje odeje... Stroj deluje brezhibno, samo imam problem, ker ga ne znam uporabljat.

Na njem piše Candy Aquamatic, kakšnih drugih oznak nisem našel. Ima en sam gumb, na katerem so številke od 0 do 12 (in še vmes kakšna ničla in kakšna pika). Drugače pa nikjer možnosti nastavljanja kakšnih obratov, kakšnih stopinj, tipa blaga... nič.

Kaj torej pomeni katera številka in na katero številko nastavit za kakšno pranje? Verjetno to ni edini stroj s takšnim programatorjem in ima še kdo kaj podobnega.

Meni še sodobni pralni stroji, ko pogledaš na etiketo, potem pa na stroju izbereš enake simbole povzročajo probleme
bonk.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
obratov nimaš kaj nastavljat, ker ima pmenjeni stroj verjetno centrifuge 600 obraov.

Vse ostale zadeve nastavljaš s sami programatorjem (tako tip pranja, kot čas pravnja in temp. vode). Ponavadi je tako da 1-ka pomeni najbolj umazano perilo, ter hkrati tudi pranje na 90 stopinj (bele cunje)...kak druga številka pa kaj drugega (vmesne ničle zgolj pomenijo, da program, ki ejnastavljen se 'pripelje' do ničje ter potem stroj ustavi).

Takod abi moral predvsem zvedeti katera številak programatorja pomeni kakšen našin (in temp. pranja).

Pa predvidevam da je kateri izmed teh tipk možnost izklopa centrifuge. Potem si pa že nekako zmagal.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Tako da bi moral predvsem zvedeti katera številka programatorja pomeni kakšen našin (in temp. pranja).

Pa predvidevam da je kateri izmed teh tipk možnost izklopa centrifuge. Potem si pa že nekako zmagal.
No, saj ravno to sprašujem
smile-1.gif
Vsaj če bi kdo vedel od kakega drugega stroja...

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
če sklepam po starem Gorenju,.. 1 - kuhanje (90), 3 - 60°C, 4 - 40°C,... naprej imaš še spiranje,.. in centrifugo; z enim gumbom izklapljaš centrifugo, z drugim pa izklopiš črpalko.
Fotka od blizu bi pomagala razrešit misterij.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik gorazdo pravi:
če sklepam po starem Gorenju,.. 1 - kuhanje (90), 3 - 60°C, 4 - 40°C,... naprej imaš še spiranje,.. in centrifugo; z enim gumbom izklapljaš centrifugo, z drugim pa izklopiš črpalko.
Fotka od blizu bi pomagala razrešit misterij.
Na gumbu programatorja se bolj malo vidi...

Da je prvi 90° sem nekako ugotovil, ni mi pa najbolj jasno kaj jih je naslednjih 11
smile-1.gif

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
Doma imamo en 10-15 let star Gorenjev pralni stroj, ki ima tudi oznake od 1-12.

Sm poslikal s telefonom kaj pomeni kera številka. Upam, da ti bo to kaj pomagalo, čeprav naš pralni stroj ni tolko star kot ta tvoj.
553111-1.JPG

Priponke

• 553111-1.JPG
    553111-1.JPG
    39,7 KB · Ogledi: 358

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Iz "skladišča" sem privlekel starejši pralni stroj, ki bo uporaben za kakšne delovne cunje, pasje odeje... Stroj deluje brezhibno, samo imam problem, ker ga ne znam uporabljat.

Na njem piše Candy Aquamatic, kakšnih drugih oznak nisem našel. Ima en sam gumb, na katerem so številke od 0 do 12 (in še vmes kakšna ničla in kakšna pika). Drugače pa nikjer možnosti nastavljanja kakšnih obratov, kakšnih stopinj, tipa blaga... nič.

Kaj torej pomeni katera številka in na katero številko nastavit za kakšno pranje? Verjetno to ni edini stroj s takšnim programatorjem in ima še kdo kaj podobnega.

Meni še sodobni pralni stroji, ko pogledaš na etiketo, potem pa na stroju izbereš enake simbole povzročajo probleme
bonk.gif

Če koga zanima: http://www.podarimo.si/110483-pralni-stroj-candy-aquamatic

Kdor prvi pride, prvi pelje...