Uporaba prenosnega računalnika na Hrvaškem

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Zanimajo me predlogi za uporabo prenosnega računalnika na Hrvaškem za čas 1 tedna, kjer bi pregledoval le pošto in nekaj internet strani. Kje in kako kupit dostop, preveril pri Simobil-u in Telekom-u a take variante nimajo, da bi mi navedeno ponudili. Govorim izključno o prenosnem računalniku in ne o pametnem telefonu. Ali je potreben dodatni nakup zunanjega modema ali zadeva deluje na vgrajeno Wi-Fi povezavo računalnika. Nekaj so mi ponudili na Telekomu pa bi moral imeti sklenjeno njihovo mobilno naročniško razmerje.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.319
146
63
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Potrebuješ bodisi USB 3G/4G dongle, MiFi hotspot, ali pa telefon s hotspot podporo... ter seveda delujočo sim kartico.

Pametni telefon verjetno ima (to zna skoraj vsak android), kakšen ustrezen paket tudi, pošlje še EU ZAKUP na 1918, ga potrdi in to je to..

Pa če bo uporabljal to samo v juliju, naj takoj ko vklopi, pošlje še izklop. Veljalo bo cel julij, pa izognil se bo nepotrebni jezi, ko bo avgusta spet snelo 6 evrov
smile-1.gif
.

http://www.telekom.si/zasebni-uporabniki/mobilno/storitve/zakupi-za-eu

Jernej

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Potrebuješ bodisi USB 3G/4G dongle, MiFi hotspot, ali pa telefon s hotspot podporo... ter seveda delujočo sim kartico.

Pametni telefon verjetno ima (to zna skoraj vsak android), kakšen ustrezen paket tudi, pošlje še EU ZAKUP na 1918, ga potrdi in to je to..

Pa če bo uporabljal to samo v juliju, naj takoj ko vklopi, pošlje še izklop. Veljalo bo cel julij, pa izognil se bo nepotrebni jezi, ko bo avgusta spet snelo 6 evrov
smile-1.gif
.

http://www.telekom.si/zasebni-uporabniki/mobilno/storitve/zakupi-za-eu

Jernej

Nisem in ne mislim postati naročnik mobilnih storitev Telekom-a, me zanima kakšna varianta brez naročniškega razmerja, samo za enkratno uporabo.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.727
1.512
113
Emona / Carnium
Jaz sem imel lani T-mobile 7 dnevno (z možnostjo podaljšanja) unlimited sim kartico, nikjer v pogojih pa ne najdem, če lahko taisto sim kartico uporabim tudi letos. Bi mi pa bolj ustrezala kakšna tri tedenska ali mesečna (unlimited) varianta...

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik lagunec pravi:
Zanimajo me predlogi za uporabo prenosnega računalnika na Hrvaškem za čas 1 tedna, kjer bi pregledoval le pošto in nekaj internet strani. Kje in kako kupit dostop, preveril pri Simobil-u in Telekom-u a take variante nimajo, da bi mi navedeno ponudili. Govorim izključno o prenosnem računalniku in ne o pametnem telefonu. Ali je potreben dodatni nakup zunanjega modema ali zadeva deluje na vgrajeno Wi-Fi povezavo računalnika. Nekaj so mi ponudili na Telekomu pa bi moral imeti sklenjeno njihovo mobilno naročniško razmerje.

Po mojih izkušnjah s Hrvaške (Lošinj) v zadnjih dveh poletjih so hitrosti spleta peko operaterjev mobilne telefonije, katastrofalne. Zadeve (bombon, itd.) niso vredne pol penisa.

Razen ponoči od polnoči do zjutraj do 7. ure so bile hitrosti nemogoče, DL max 2 Mb, UL pa 0,2, mogoče 0,3 Mb!!!

Drugače pa imajo praktično vsi lokali na Lošinju (wi-fi) hitrosti DL okrog 8-10, UL pa 0,7.

Na Cresu pa recimo leti LTE, tako da je vse skupaj ZELO odvisno od destinacije.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.272
6.104
113
HT 7-dnevna SIM kartica se konec oktobra deaktivira in je ni več možno uporabljati.

Če je kje v bližini kakšen WiFi je ena od variant tudi nakup boljše antene, naprimer Alfa Rabbit.

11884511-ALFA-Rabbit-Long-Range-Wireless-802-11N-G-USB-WLAN-Adapter-Dual-Antenna.jpg

Kot je omenjeno zgoraj se na popularnih krajih lahko čez dan omrežje zasiči.

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
To, da se kartica oktobra deaktivira, ni res! Kartica poteče, če je ne napolniš z dobroimetjem; popolnoma enako kot pri naših prepaid zadevah. Pri Hrvatkem Telekomu so stvari take: nap. 27,5kn in 55kn ti podaljša za 90, 110kn 120 ter 220kn za 180 dni, po preteku tega časa začne teči rok 120 dni, če pa v tem času ne napolniš, je kartica neveljavna.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.534
3.045
113
Oba imata po svoje prav, je pa še ena malenkost
smile-1.gif
Na lanskih karticah za 7 dni neomejenega surfanja pri HT se letos ne da aktivirati FLAT opcije, lahko pa aktiviraš vse ostale možnosti (Mesečne in dnevne zakupe interneta).

Za FLAT opcijo moreš kupiti novo SIM kartico. Je pa ena dobra opcija to, da če ti je slučajno na stari kartici ostalo kaj kun lahko z ukaznim nizom "PREBACI" na 13636 denar prestaviš na novo kartico. Cena storitve je 1 kuno.

Ne vem sicer zakaj takšna poslovna politika. Bomo pač stare SIM kartice metali stran vsako leto.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.534
3.045
113
Ne vem kako je bilo kje drugje, sam sem iz radovednosti naredil kar nekaj speedtestov na HT omrežju in tudi v centru Zadra je bil internet cel čas kar soliden, tam nekje 4 - 5 Mbit/s. V Zaostrogu, kjer smo letovali je bila najmanjša hitrost 6 Mbit/s, največja pa 9,5 Mbit/s in to na 3G, ker je tam pokritost s 4G še malce slabša. Je pa seveda razumljivo, da kjer so bazne postaje preredke in prevelika masa ljudi, da zadeva ne more delovati pretirano dobro.

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Čudno, meni so na vprašanje glede flat opcije odgovorili sledeče:
Citat:
Hrvatski Telekom May 21
opciju i dalje možeš aktivirati na istoj posebnoj SIM kartici koju si prije kupio ili možeš kupiti novu za 85,00 kn. MBu

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.534
3.045
113
Zanimivo, ker sem pred dopustom klical na njihovo tehnično pomoč in mi je zatrdil, da na stari kartici ni možno aktivirati FLAT opcije. Poskusil sem jo tudi aktivirati, pa je sistem vračal napako. Poskusiti sicer ni greh, še zmeraj lahko prestaviš kune na novo po potrebi.

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
No jaz sem za prvomajske praznike uporabljal Bonbon, ker sem imel kar nekaj kun na kartici in sem te porabil... Lanskoletno unlimited surfing sem v maju samo napolnil z 27,5kn da ni propadla, ker so mi pač odgovorili, da še velja in je možno vklopit flat opcijo. Bomo videli za 3 tedne kako bo, bom najprej na staro dal gor 100kn in če bo delalo, OK, če ne pa grem po novo in "prebacim kune" na njo in gasa. V Tribunju dela super, hitrosti so okrog 25-30 Mbit DL in okrog 15 UL, lani sem v 5 tednih kar naredil promet
tongue-1.gif